Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podgrzewane fotele nie grzeją

Featured Replies

Napisano

Prąd dochodzi, światełko się zaswieca, ale nie grzeje. Ostatnio nie działały jakiś tydzień, później normalnie, teraz od jakiegoś czasu to samo... Od czego zaczac sprawdzanie?

Napisano

> Prąd dochodzi, światełko się zaswieca, ale nie grzeje. Ostatnio nie działały jakiś tydzień, później

> normalnie, teraz od jakiegoś czasu to samo... Od czego zaczac sprawdzanie?

od jedynej rzeczy która się psuje 270751858-jezyk.gif

a tera na serio...

Fotel posiada 2 maty (pod 4 litery i na plecy)

Mata pot tyłkiem ma dodatkowo czujnik od przegrzania (na środku od spodu- gąbka ma wycięty otwór na kable z czujnikiem.

Czujnik połączony jest szeregowo z matą. Wszystko jest na sztywnym okablowaniu i tu jest cały szkopuł awaryjności. Kabel pęka przy samym zlutowaniu z czujnikiem lub matą. (raz działa raz nie - przewód luźno lata).

Ja wymieniłem fragment przewodu na bardziej elastyczny - to rozwiąże problem na zawsze.

Ważna wskazówka - do połączenia elenktycznego dostaniesz się na 80% od spodu - na 3 maty tylko 1 odkleiła się od gąbki.

I jeszcze jedno - po wszystkim dociśnij mocno czujnik do maty by działał - w innym przypadku będziesz miał b gorące 4 litery cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Czyli najlepiej wyciagnac fotel i dostane sie do tego od spodu, czy musze rozbierac tapicerke?

Napisano

> Czyli najlepiej wyciagnac fotel i dostane sie do tego od spodu, czy musze rozbierac tapicerke?

Wg mnie lepiej wyciągnąć gąbkę z matą i zrobić to porządnie. Roboty dużo nie ma.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie lepiej wyciągnąć gąbkę z matą i zrobić to porządnie. Roboty dużo nie ma.

Ok, dzieki za podpowiedz, rozbieranie tapicerki fotela gdzies chyba bylo cos mi sie tak kojarzy...

Pozdrawiam!

Napisano

> Ok, dzieki za podpowiedz, rozbieranie tapicerki fotela gdzies chyba bylo cos mi sie tak kojarzy...

> Pozdrawiam!

tylko dół fotela Cię interesuje.

Po odkręceniu fotela od spodu masz na gumkach zawiniętą tapicerkę od tyłu.

od spodu z tyłu masz haczyki ze sznurkiem która naciąga tapicerkę.

Biała kość dwa kable (biały i lub żółty i lub szary) to od grzania - wchodzi na środku w gąbkę.

Plastiki boczne te co trzeba odkręcasz cała gąbkę wraz z tapicerką ściągasz ze stelaża.

Napisano
  • Autor

> od jedynej rzeczy która się psuje

I tu się myślisz! A przekonalem się o tym niestety po rozmontowaniu siedzenia i wytarganiu gąbki....

Drugą rzeczą która może się popsuc jest włącznik....

Widzę, że na all... ubogo z tymi wlacznikami, byłby ktoś tak miły i sprawdził jaki numerem ma ten pstryczek? Ciekawe jaka cena w Aso....?