Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co szykuje Fiat?

Featured Replies

Napisano

Prędzej czy później trzeba będzie zmienić samochód. Jak dla mnie oferta rynkowa jest slaba - nieduzy pojazd - kompakt z automatem i mocna benzyna. Na razie jest tylko Astra ze 170 KM 1,6 Sidi - nie sprawdzony jeszcze w realu, Alfa Romeo Giulietta 1,4 170 TCT , inne firmy pchaja słabe silniczki do wersji automatycznych lub nie maja wcale automatów jak nowy P308, sytuacja zmienia sie w grupie wiekszych klas, ale te akurat mnie nie interesują bo nie mam takiej potrzeby.

Aż tu patrzę Fiat na rynek USA przygotował Dodge Darta z automatem Hyundaia ( tak Hyundaia) oraz TCT i porzadnymi silnikami, spodziewany jest 9 biegowy automat .(http://www.leftlanenews.com/new-car-buying/dodge/dart/)

Na rynek chiński wszedł Fiat Ottimo czyli Dodge Dart hatchback, obserwowany też w Europie na zdjęciach szpiegowskich (http://www.quattroruote.it/notizie/foto-spia/fiat-viaggio-esclusivo-le-prime-foto-della-due-volumi)

Czy to coś znaczy? Bo na razie oferta jest marna rodzajowo we wszystkich markach Fiata i pogodziłem sie z mysla o przyszłej zmianie grupy koncernowej o ile coś sie nie zmieni a nie bardzo mam ochote np na Skodę z silnikem 1.4, a 1.8 praktycznie znikł.

Nawet nowa Mazda 3 do wersji automatycznej oferuje silnik max 120 KM a ma w ofercie silniki mocniejsze - 165 KM.

Napisano

> Czy to coś znaczy? Bo na razie oferta jest marna rodzajowo we wszystkich markach Fiata i pogodziłem

> sie z mysla o przyszłej zmianie grupy koncernowej o ile coś sie nie zmieni a nie bardzo mam

> ochote np na Skodę z silnikem 1.4, a 1.8 praktycznie znikł.

co masz na myśli pisząc że znikł 1.8 w skodzie?

1.8 180KM w octavii jest i ma się dobrze, DSG oczywiście można zamówić

Napisano
  • Autor

OK, przyznaję Ci rację - sprawdziłem raz jeszcze. Widzialem tylko 1.4 . Ciekawe tylko jak długo utrzyma sie w ofercie, to juz troche wiekowy silnik (choć podobno najlepszy).