Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komunikat "sprawdź świece żarowe"

Featured Replies

Napisano

Witam

Samochód pali od strzała, ale po odpaleniu pojawia się komunikat i miga przez kilka sekund spiralka. Wiem, że w grę wchodzą świece Bosch lub Beru (61 PLN na allegro). Wg e-per do mojego auta 120KM 8 V nr świec to 55200817 lub 71772818, ale wg boscha do tego silnika pasują dwa rodzaje świec jedne 0250 202 132 zgadzają się z nr fiata. Drugie mają końcówkę chyba 032. Różnią się głębokością montażową. Rozumiem, ze kierować się katalogiem Fiata?

Czy lepiej wybrać Beru czy Boscha różnica w cenie to 10 PLN, Beru na allegro ma jeden człowiek w normalnym handlu nie mogę dostać, Boscha jest dużo...

To co lepiej?

Pozdrawiam

Napisano

Pasują też Denso DG-196, są długości 109,5 mm, czyli tyle ile oryginalne Boscha.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No i wszystko jasne dwie(!) świece uwalone. Komplet wymieniony na taki jak fabryka dała, czyli Bosch. Przy okazji zrobili mi diagnostykę i korekcje na dwóch wtryskach - wyszły ponad 2. Zupełnie nie ogarniam tematu. niewiem.gif

Co prawda po odpaleniu na zimnym trochę trzęsie budą, ale znajomi posiadacze diesli twierdzili, że nie bardziej niż w innych dieslach. Czy można z taką korekcją pojeździć, warsztat namawia mnie na robienie tego, ale teraz nie mam kasy i czasu.

Czym to grozi, i czy można tak pojeździć jakiś czas?

Pozdrawiam

Napisano

> No i wszystko jasne dwie(!) świece uwalone. Komplet wymieniony na taki jak fabryka dała, czyli

> Bosch. Przy okazji zrobili mi diagnostykę i korekcje na dwóch wtryskach - wyszły ponad 2.

> Zupełnie nie ogarniam tematu.

> Co prawda po odpaleniu na zimnym trochę trzęsie budą, ale znajomi posiadacze diesli twierdzili, że

> nie bardziej niż w innych dieslach. Czy można z taką korekcją pojeździć, warsztat namawia mnie

> na robienie tego, ale teraz nie mam kasy i czasu.

> Czym to grozi, i czy można tak pojeździć jakiś czas?

> Pozdrawiam

dolej na poczatek jakiegos specyfiku od LM do czyszczenia układu wtryskowego.

czym to sie konczy? auto moze słabo palic, stracic na mocy + ON w misce olejowej.

a skonczyc sie moze tak: http://forum.autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=287361787&page=1&fpart=1&vc=1