Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane phI 1.6 nie odpala - prośba o porady

Featured Replies

Napisano

Witka

Najpierw były problemy z silniczkiem krokowym i chyba przepustnicą - zostały wyczyszczone i problem falowania i zawieszania obrotów ustąpił. Cały dzień auto jeździło dobrze - nie wiem czy ma to związek ale umyłem auto po tym całym czyszczeniu silniczka i przepustnicy

Po umyciu miałem problem z odpaleniem, jednakże za którymś razem zaskoczył i jak zapalił to już jechał dobrze. Być może to tylko zbieg okoliczności.

Po wyłączeniu silnika na minutę, max. 3 minuty auto odpalało. Po godzinie już trzeba było kręcić kilkanaście razy. Został przeczyszczony czujnik położenia wału. Auto odpaliło i przejechało trasę 150km, po dojechaniu na miejsce nie odpalił już ani razu mimo codziennych prób. Domyślacie się o co może chodzić?

Co ewentualnie sprawdzić bo szczerze mówiąc na obecnym mechaniku się zawiodłem, muszę poszukać kogoś innego ale nie chcę wymieniać połowy samochodu zlosnik.gif

Dziękuję z góry za wszelkie sugestie i pozdrawiam wszystkich

Napisano

> Witka

> Najpierw były problemy z silniczkiem krokowym i chyba przepustnicą - zostały wyczyszczone i problem

> falowania i zawieszania obrotów ustąpił. Cały dzień auto jeździło dobrze - nie wiem czy ma to

> związek ale umyłem auto po tym całym czyszczeniu silniczka i przepustnicy

> Po umyciu miałem problem z odpaleniem, jednakże za którymś razem zaskoczył i jak zapalił to już

> jechał dobrze. Być może to tylko zbieg okoliczności.

> Po wyłączeniu silnika na minutę, max. 3 minuty auto odpalało. Po godzinie już trzeba było kręcić

> kilkanaście razy. Został przeczyszczony czujnik położenia wału. Auto odpaliło i przejechało

> trasę 150km, po dojechaniu na miejsce nie odpalił już ani razu mimo codziennych prób.

> Domyślacie się o co może chodzić?

Rozumiem, że od czasu czyszczenia czujnika przepustnicy były problemy z odpalaniem a jak wystygł to już całkiem nie pali? Wróżąc z fusów wychodzi mi, że to właśnie on może być winny, ewentualnie coś tam zamokło po myciu.

Napisano
  • Autor

> Rozumiem, że od czasu czyszczenia czujnika przepustnicy były problemy z odpalaniem a jak wystygł to

> już całkiem nie pali?

na początku ciepły odpalał za którymś tam razem, zimny odpalał od razu jednak na trzeci dzień przestał odpalać w ogóle

Wróżąc z fusów wychodzi mi, że to właśnie on może być winny, ewentualnie

> coś tam zamokło po myciu.

czyli co odpinać wtyczki i czyścić/ suszyć?

Napisano

> na początku ciepły odpalał za którymś tam razem, zimny odpalał od razu jednak na trzeci dzień

> przestał odpalać w ogóle

> Wróżąc z fusów wychodzi mi, że to właśnie on może być winny, ewentualnie

> czyli co odpinać wtyczki i czyścić/ suszyć?

Może zacznij klasycznie od sprawdzenia czy jest iskra i paliwo niewiem.gif