Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup samochodu polisingowego - Pilne

Featured Replies

Napisano

W dniu jutrzejszym zamierzam dokonać zakupu samochodu od osoby, która wcześniej ten samochód lisingowała.

Pytanie: czy mogę ten samochód od tej osoby odkupić i jakie musi posiadać dokumenty, żebym mógł go na siebie zarejestrować?

Czy sprzedający ten samochód musi najpierw na siebie zarejestrować, a dopiero potem sprzedać mnie?

Proszę o pilną odpowedź.

Napisano

> W dniu jutrzejszym zamierzam dokonać zakupu samochodu od osoby, która wcześniej ten samochód

> lisingowała.

> Pytanie: czy mogę ten samochód od tej osoby odkupić i jakie musi posiadać dokumenty, żebym mógł go

> na siebie zarejestrować?

> Czy sprzedający ten samochód musi najpierw na siebie zarejestrować, a dopiero potem sprzedać mnie?

> Proszę o pilną odpowedź.

To co było wcześniej Ciebie nie interesuje, leasing to to samo jak inny właściciel przed obecnym. W DR jest aktualny właściciel a nie firma leasingowa. Jak auto jest już prywatne to normalna umowa kupna sprzedaży, jak na firmę to wystawia fakturę. Jak auto nie zostało przerejestrowane to faktura sprzedaży z leasingu plus umowa między wami i tyle.

Napisano
  • Autor

Spad dziękuję za szybko odpowiedź.

Napisano

W moim przypadku było też tak, że kupujący samochód poleasingowy odemnie musiał "wypożyczyć" mój oryginał faktury między leasingiem a mną, kopia w Wydz Komunikacji nie przeszła, nawet za zgodność .... po zarejstrowaniu oddał mi ten oyginał fakturki

Napisano

> W moim przypadku było też tak, że kupujący samochód poleasingowy odemnie musiał "wypożyczyć" mój

> oryginał faktury między leasingiem a mną, kopia w Wydz Komunikacji nie przeszła, nawet za

> zgodność .... po zarejstrowaniu oddał mi ten oyginał fakturki

A kto podpisał za zgodność?Zapewne nie notariusz...bo gdyby tak, to żaden WK nawet nie mrugnie.

Napisano

Pismo o przeniesieniu własności, faktura o niczym nie świadczy. Są leasingi, które od razu wystawiają fakturę na kwotę wykupu...