Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w wyborze...

Featured Replies

Napisano
Napisano
  • Autor

Może ktoś w takim razie powiem mi coś na temat tego JVC??Jak u niego z jakością dzwięku??

Napisano

Quote:

Może ktoś w takim razie powiem mi coś na temat tego JVC??Jak u niego z jakością dzwięku??

Bierz Alpine i się nie zastanawiaj. Co do JVC to słyszałem różne radia tej marki i jakoś mi do gustu nie przypadły ale to moje odczucie. Od JVC wolałbym np. Pioneera, a Sony sobie odpuść.

Z tych co podałeś zdecydowanie Alpine.

Pzdr.

Napisano

Od JVC wolałbym np. Pioneera, a Sony sobie odpuść.

> Z tych co podałeś zdecydowanie Alpine.

> Pzdr.

Zgadzam się z przedmówcą zdecydowanie. Jeżeli zależy Ci na porządnym dzwieku a nie na pierdołach w stylu nurków na wyświetlaczu(sic!) to bierz Alpine od razu. Zamiast 9851 warto poszukać starszego modelu 9812 lub 9813, nawet troche używanego, bo to jednak wyższa klasa, a cena w sumie porównywalna.

Ale ciekawi mnie BurrBrown w tym JVC...za takie pieniądze??

Napisano
  • Autor

> Od JVC wolałbym np. Pioneera, a Sony sobie odpuść.

> Zgadzam się z przedmówcą zdecydowanie. Jeżeli zależy Ci na porządnym

> dzwieku a nie na pierdołach w stylu nurków na wyświetlaczu(sic!)

> to bierz Alpine od razu. Zamiast 9851 warto poszukać starszego

> modelu 9812 lub 9813, nawet troche używanego, bo to jednak

> wyższa klasa, a cena w sumie porównywalna.

> Ale ciekawi mnie BurrBrown w tym JVC...za takie pieniądze??

A co to jest to burrbrown??

Zależy mi też na łątwym przejściu między piosenkami, szybkim dostepem do menu, co powiecie o tym pionku??

Napisano

> A co to jest to burrbrown??

> Zależy mi też na łątwym przejściu między piosenkami, szybkim dostepem

BurrBrown to 24 bitowy przetwornik, nie spotykany w tunerach z dolnej półki. Co do Pionka to Ci nic nie powiem, bo nigdy nie mialem, ale w alpine wszystko jest intuicyjne, posługujesz się tylko gałką, a nawigacja w MP3 jest bajecznie łatwa i przyjazna.

Napisano

Sorki ze sie wtrancam, ale mam pytanko odnośne alpinki 9812 - jestem od 2 tygodni jej szczęsliwym posiadaczem i nie wiem co zrobić bo przy mocniejszym podkręceniu głośności zaczynają mi się pojawiać trzaski w głośnikach. Nie wiem czy to po porostu za słaba moc w wzmacniaczu, czy głośniczki za słabe. ? Pozdrawiam

Napisano

a moze takie:

Blaupunkt Las Vegas DVD35

funkcjonalne, ładne i miałem już okazje posłuchac jak na blaupunkta gra super, sam pewnie kupie

JVC KD-DV5101

równiez bardzo dobre radyjko, bawiłęm sie u kumpla, fajowe tylko nie maiłem jak sprawdzić pełnych możliwości dźwiękowych ale jak to JVC pewnie gra b. dobrze i jesli nie Blaupunkt to kupie napeno to lub JVC KD-DV6101

pzdr

Napisano

> http://www.allegro.pl/item88605760_pioneer_ts_a171c_systemowe_z_tweeterami_nowe_od_ss.html

> a to takie głósniczki ma wbudowane

No ja tez mialem jakies smieszne pionki w samochodzie i efekty podobne jak u Ciebie. Nie jestem znawca, ale jeżeli nie zaopatrzysz sie w wzmacniacz zewnetrzny, to bedziesz musiał sie zadowolić cichym sluchaniem;). Taka prawda. Alpine choć super to ma pewnie w porywach 27W Rms. Z drugiej strony, czy do głośników jakie posiadasz warto kupować wzmacniacz... ale to niech sie już experci wypowiedzą.

ps. W sprawie postu powyżej, to porównywanie Blaupunkta, czy JVC do Alpine, to jak stawiać opla przy BMW...

Napisano

> ps. W sprawie postu powyżej, to porównywanie Blaupunkta, czy JVC do

> Alpine, to jak stawiać opla przy BMW...

Tylko mi tu bez takich porównań dobrze! nono.gif

Mam hopla i Opla i jest mi z nimi dobrze 270635636-JUMP2.gif

Wysokie modele Blaupunkta jak i JVC napewno są bardzo dobre więc porównywanie samych marek nie jest na miejscu chociaż Alpine ma swoją renomę i dlatego się ceni. Porównywać należy raczej konkretne modele 20.GIF

Pzdr.

Napisano

> Quote:

> Może ktoś w takim razie powiem mi coś na temat tego JVC??Jak u niego

> z jakością dzwięku??

> Bierz Alpine i się nie zastanawiaj. Co do JVC to słyszałem różne

> radia tej marki i jakoś mi do gustu nie przypadły ale to moje

> odczucie. Od JVC wolałbym np. Pioneera, a Sony sobie odpuść.

> Z tych co podałeś zdecydowanie Alpine.

> Pzdr.

ale ten alpine to nawet wyglądu nie ma, szpetne to bleeee. Pionek jest pikny, najlepiej jak byś poszedł do jakiegoś sklepu i posłuchał jak każde radio gra

Napisano

> ps. W sprawie postu powyżej, to porównywanie Blaupunkta, czy JVC do

> Alpine, to jak stawiać opla przy BMW...

Pamietaj ze sa rozne modele BMW i Opla. Mysle ze od BMW E21 315 wolalbym np Opla Omege 3.2 MV6 zlosnik.gif

Ja np na serie KD-SH od JVC zlego slowa nie dam powiedziec. Mialem KD-SH909R przez jakies 3 lata, i naprawde to radio dobrze gra. Poza tym jest bezawaryjne, i IMO jego stosunek jakosc/cena jest nie do pobicia. Aha, wykonczenie o klase wyzej od Alpine z najwyzszej linii.

Pozdrawiam, posiadacz Alpine.

Napisano
  • Autor

No i stało się, zakupiłem alpinke:) Mi sie oda podoba, gra też fajnie...Wcześniej miałem JVC KD-SH77 i też złego słowa powiedzieć nie moglem oprocz tego, ze antywstrzas sie jakoś sknocił oslabiony.gif czesto przeskawiwał...Narazie radio mam podpiete pod zestaw POWERBASS, moze ktoś zaproponuje mi jak najmniejszy rozmiarowo wzmacniacz bym mogl je podlaczyc pod niego(mam mało miejsca do dyspozycji).

Napisano

Gratuluje wyboru i tego, że nie dałeś się uwieść nurkom z wyświetlacza:D:D:D

Co do wzmacniacza to przede wszsytkim podaj cene, którą możesz zapłacić za końcówke, oraz czy planujesz w przyszłości kupno Suba:

Jak masz troche keszu to może : http://www.allegro.pl/item88588838_audison_vr_209_evo.html

lub to: http://www.allegro.pl/item87929588_ground_zero_ra4200x_za_944_44.html

Jeżeli troche mniej to może: http://www.allegro.pl/item87323812_super_wzmak_hi_end_hifonics_jupiter_viii_.html

lub: http://www.allegro.pl/item88015190__rockford_fosgate_4_6x_300_watt_.html

Ogólnie myśle, że lepszą opcją jest kupno 4-kanałówki, bo zawsze można potem taki zestaw rozbudować.

Napisano

> A moze cos tanszego??On ma napedzac tylko ten testaw...

tanszego to znaczy jakie jest twoje maksimum? i domyslam sie ze w gre wchodzą tylko używki? inaczej trudne zadanie przed Tobą (nami)

Napisano

> A moze cos tanszego??On ma napedzac tylko ten testaw...

No wiesz...akurat ten Steg to był bardzo solidny sprzęt, za bardzo solidne pieniądze. Jeżeli nie masz w tym momencie takiej kasy na wzmacniacz to warto odpuscic na chwile i doskładać, bo po co kupować dziadostwo i potem kląć na to...

Napisano

Tak przeglądam i trafilem na http://www.allegro.pl/item87968295_wzmacniaczcaliber_.html

Mało znana firma, ale dobre opinie zbiera w testach (vide GT). Może warto spróbować...

Tu już jest całkiem konkretna propozycja: http://www.allegro.pl/item88110283__alpine_v12_mrv_t300_.html

Wiem że Alpine robi swietne tunery i koniec...ale te v12 to calkiem solidny sprzęt.

tu podobny: http://www.allegro.pl/item88385741_hi_end_alpine_v12_super_jakosc_super_cena_.html

W sumie w okolicach 200zł można jednak coś znaleźć!!Sam sie zdziwilem;). PS. Chyba nie musimy pisać, żebyś unikał sprzętu na literke B i literke A;) i kilka inncyh literek;)

Napisano

Unikaj pierwszych trzech liter alfabetu(Alphard,Boschmann,CDI ...;) ).

Radze Ci byś wybrał jakiegoś RF'a do zasilania tego zestawu. Posiadam PB-CK6 i pod moim wzmakiem grały ślicznie - śmiało można im dawać 50-65 W RMS.

Napisano
  • Autor

> No wiesz...akurat ten Steg to był bardzo solidny sprzęt, za bardzo

> solidne pieniądze. Jeżeli nie masz w tym momencie takiej kasy na

> wzmacniacz to warto odpuscic na chwile i doskładać, bo po co

> kupować dziadostwo i potem kląć na to...

Wzmak do 250zł powiedzmy...

Napisano

> W takim razie szukaj uzywanych Signatow...

a np. Twistera?? za tą kasę już kupisz spokojnie

Napisano

> a np. Twistera?? za tą kasę już kupisz spokojnie

to taki zestaw w KFC hmm.gif

pzdr

Napisano

> a np. Twistera?? za tą kasę już kupisz spokojnie

Mi jakis Twister nie jest potrzebny. I nie polecilbym tego nikomu. A w KFC wole Stripsy albo Hot WIngs zlosnik.gif

Napisano

> to taki zestaw w KFC

> pzdr

KFC - nie rozumiem

Napisano

> KFC - nie rozumiem

Kentucky Fried Chicken zlosnik.gif

pzdr

Napisano

> Kentucky Fried Chicken

> pzdr

aaaa już wiem hahaha.gif poplułem monitor hehe.gif

Napisano

> aaaa już wiem poplułem monitor

hehe.gifok.gif

pzdr

Napisano

Wydaje mi się że w tej cenie znajdzie się tylko ramI z signatów a od niego ładniej gra V12.

Napisano

> Wydaje mi się że w tej cenie znajdzie się tylko ramI z signatów a od

> niego ładniej gra V12.

RAM 1 to b.fajna 6-kanalowka, watpie zeby ktos ja oddal ponizej 200 PLN, albo chociaz w tych okolicach. Moze miales na mysli ROC 1 ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.