Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf nie odpala :(

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich smile.gif posiadam golfa 1.8 (75km) `96r. Ostatnio jeździłem autem 3 dni temu. Wszystko działało bez zarzutów. Dziś próbuje go odpalić a on wgl nie reaguje frown.gif próbowałem także awaryjnie na LPG odpalić ale to nic nie daje. Pompka paliwa napewno się załącza bo słychać ją po włączeniu zapłonu. Gdzie szukać przyczyny?? Myślałem na początku że to może świece i przewody ale wykluczyłem tą opcję bo tak to by chociaż kichnął a on nic frown.gif Pomocy.

Korzystając z okazji życzę wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku smile.gif

Napisano
  • Autor

golf ma immo. Czyli to może być wina immo. Jak sprawdzić czy to napewno to czy może szukać innej przyczyny??

Napisano

> Witam wszystkich posiadam golfa 1.8 (75km) `96r. Ostatnio jeździłem autem 3 dni temu. Wszystko

> działało bez zarzutów. Dziś próbuje go odpalić a on wgl nie reaguje próbowałem także

> awaryjnie na LPG odpalić ale to nic nie daje.

Zobacz czy się coś pod maską nie zagnieździło i nie zeżarło jakichś kabli, jak auto było na dworze

Napisano

> golf ma immo. Czyli to może być wina immo. Jak sprawdzić czy to napewno to czy może szukać innej

> przyczyny??

jak immo to by jarnął na 2 sek.

wg mnie na pierwszy ogien cewka do sprawdzenia

Napisano

Immo nie, zobacz czy leci paliwo, sprawdź czy świece są mokre. Gdyby jedna cewka padła słychać by było próbę zapalania ale w 2 padnięte nie wierzę.

Napisano

> Gdyby jedna cewka padła słychać by

> było próbę zapalania ale w 2 padnięte nie wierzę.

A gdzie są 2 cewki w 1,8 75KM?

Napisano

> Immo nie, zobacz czy leci paliwo, sprawdź czy świece są mokre. Gdyby jedna cewka padła słychać by

> było próbę zapalania ale w 2 padnięte nie wierzę.

tam kolego jest jedna cewka zaplonowa i rozdzielacz do którego tez warto zajrzec

Napisano
  • Autor

dzięki za wszystkie sugestie smile.gif pozdrawiam

Napisano

> dzięki za wszystkie sugestie pozdrawiam

zerknij na kostkę przy stacyjce jeszcze ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziś sprawdzałem iskrę na świecach. Wziąłem inną świecę żeby nie wykręcać tych które są zamontowane. Podczas sprawdzania ostatniej świecy golf odpalił i od tej pory jest już ok smile.gif

Nie mam pojęcia co to za przyczyna była frown.gif

Napisano

> Dziś sprawdzałem iskrę na świecach. Wziąłem inną świecę żeby nie wykręcać tych które są

> zamontowane. Podczas sprawdzania ostatniej świecy golf odpalił i od tej pory jest już ok

> Nie mam pojęcia co to za przyczyna była

Moze masa?

Napisano
  • Autor

Dziś golfik przy próbie odpalania łapał, łapał i w końcu załapał. Zgasiłem i za drugim razem już odpalił bez problemu.

Napisano

> Dziś golfik przy próbie odpalania łapał, łapał i w końcu załapał. Zgasiłem i za drugim razem już

> odpalił bez problemu.

Sprawdź moduł zapłonowy,Golfy maja z nimi problem gdyż ta tej ścianie grodziowej co sa zamontowene,maja stycznośc z woda,możliwe że kończy sie jego zywot.