Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Krótki syfon umywalkowy

Featured Replies

Napisano

Szukam jak najkrótszego "systemu odpływu" z umywalki, bo hydraulicy coś się rypnęli z obliczeniami i mam o kilka cm za wysoko odpływy w ścianie (instalacja była robiona przed ocieplaniem i wylewką). Rurka pozioma idąca do odpływu ma może z 1-1,5 cm spadku, więc wychodzi mi, że co 2 miesiące muszę rozkręcać i przetykać. Umywalka ma szafkę, więc nie ma szans na podniesienie jej do góry.

Napisano

> Szukam jak najkrótszego "systemu odpływu" z umywalki, bo hydraulicy coś się rypnęli z obliczeniami

> i mam o kilka cm za wysoko odpływy w ścianie (instalacja była robiona przed ocieplaniem i

> wylewką). Rurka pozioma idąca do odpływu ma może z 1-1,5 cm spadku, więc wychodzi mi, że co 2

> miesiące muszę rozkręcać i przetykać. Umywalka ma szafkę, więc nie ma szans na podniesienie

> jej do góry.

Taki na prawdę pomaksymalnym skróceniu rury nie przypasuje?

Wtedy masz środek odpływu raptem 4-5 cm poniżej krawędzi przyłączeniowej umywalki

Syfon-umywalkowy-609-1-z-sitkiem-metalowym-Sanit-3100100-0000-26853.jpg

Napisano

> Szukam jak najkrótszego "systemu odpływu" z umywalki, bo hydraulicy coś się rypnęli z obliczeniami

> i mam o kilka cm za wysoko odpływy w ścianie (instalacja była robiona przed ocieplaniem i

> wylewką). Rurka pozioma idąca do odpływu ma może z 1-1,5 cm spadku, więc wychodzi mi, że co 2

> miesiące muszę rozkręcać i przetykać. Umywalka ma szafkę, więc nie ma szans na podniesienie

> jej do góry.

ikea ma takie z pozioma rurka

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20215523/

Napisano
  • Autor

> Taki na prawdę pomaksymalnym skróceniu rury nie przypasuje?

> Wtedy masz środek odpływu raptem 4-5 cm poniżej krawędzi przyłączeniowej umywalki

Ja mam 2 takie nakrętki na pionowej rurce i już obie niemalże się stykają. W sumie taki jak pokazałeś spokojnie przypasuje. ok.gif

Napisano

> jej do góry.

kup rure harmonijkowa i z niej zrob syfon. ta rura sie uklada tak jak ja wygniesz, przykrecasz ja wtedy do krućrca umywalki.

Napisano

Ja ostatnio u klienta zrobiłem kombinację z takim elementem góra jak najniższe sitko, odpływ elastyczny. Albo można wyjść spod samego sitka samym elastycznym. Oczywiście trzeba to dopasować złączkami. Wszystko kompletowałem chyba w leroy.