Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kwalifikacja Wstępna Kat. D

Featured Replies

Napisano

Siemanko Panowie.

W piątek mam egzamin z Kwalifikacji Wstępnej i mam pytanie do tych co nie tak dawno temu zdawali. W miarę logiczne mieliście pytania na egzaminie czy było dużo "uwalaczy" z artykułów odnośnie przepisów regulujących przewóz osób? W internecie jak robię testy i jak miałem egzaminy między modułami na kursie to te pytania były w miarę logiczne ale nie wiem jak to będzie podczas egzaminu. A jak to było u was? smile.gif

Napisano

11 stycznia zdawałem Kw.Wst.Przysp. na przewóz osób i powiem Ci,że trudno nie było.U nas egzaminatorzy mieli kilka zestawów pytań i jedna osoba losowała dla danego rzędu.Zdawało nas 29 osób i oblało tylko 3.Co do pytań to jak dla mnie najtrudniejsze było zapamietanie wysokości kar i te art. KWS.

Napisano
  • Autor

Czyli raczej były pytania o eksploatację (retarder, jazda ekonomiczna itd.) niż o artykuły czy szczegóły odnośnie licencji. A jak z pytaniami o Czasie Pracy i Tachografach?

Napisano

> Siemanko Panowie.

> W piątek mam egzamin z Kwalifikacji Wstępnej i mam pytanie do tych co nie tak dawno temu zdawali. W

> miarę logiczne mieliście pytania na egzaminie czy było dużo "uwalaczy" z artykułów odnośnie

> przepisów regulujących przewóz osób? W internecie jak robię testy i jak miałem egzaminy między

> modułami na kursie to te pytania były w miarę logiczne ale nie wiem jak to będzie podczas

> egzaminu. A jak to było u was?

gdzie zdajesz? bo bedziesz chyba tam z moim znajomym grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> gdzie zdajesz? bo bedziesz chyba tam z moim znajomym

Łódzkie Stowarzyszenie Przewoźników Międzynarodowych i Spedytorów na Górniczej wink.gif

Napisano
  • Autor

> Łódzkie Stowarzyszenie Przewoźników Międzynarodowych i Spedytorów na Górniczej

Egzamin zdany. Pytania były dziwne niektóre bardzo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki smile.gif

Swoją Drogą WORD w Łodzi zmienił ostatnio auto egzaminacyjne z Autosana H10-10 na Jelcza 120M.

602401.jpg

Napisano

> Dzięki

> Swoją Drogą WORD w Łodzi zmienił ostatnio auto egzaminacyjne z Autosana H10-10 na Jelcza 120M.

masakra - dzis jezdzilem chyba nawet tym ze zdjecia... zlosnik.gif

moze ktos z was wie jak zaprogramowac wyswietlacz tego cuda ze sterownikiem SRG 3000P?

Napisano
  • Autor

> masakra - dzis jezdzilem chyba nawet tym ze zdjecia...

> moze ktos z was wie jak zaprogramowac wyswietlacz tego cuda ze sterownikiem SRG 3000P?

Akurat ten ze zdjęcia to egzemplarz który jeździ na egzaminach wink.gif

Napisano

> Akurat ten ze zdjęcia to egzemplarz który jeździ na egzaminach

fakt, jezdzilem tym:

661202.jpg

Napisano
  • Autor

> fakt, jezdzilem tym:

Jaką to ma skrzynię? 4 biegowy manual jak to jest w Jelczach 120M czy jakiś wynalazek? grinser006.gif

Napisano

> Jaką to ma skrzynię? 4 biegowy manual jak to jest w Jelczach 120M czy jakiś wynalazek?

6 biegowy manual.

zapraszam na jazdy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 6 biegowy manual.

> zapraszam na jazdy

W jakich autoszkołach toto jest? grinser006.gif

Napisano

> W jakich autoszkołach toto jest?

u mnie tylko 893goodvibes.gifzlosnik.giftongue.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie tylko

To nie Mróz ma ten wóz co WORD wynajmuje? wink.gif

Na waszej stronie jest cały czas H10-10 ale byłoby super uczyć się tym autem tongue.gif

Napisano

> To nie Mróz ma ten wóz co WORD wynajmuje?

stoi caly tydzien w WORD

> Na waszej stronie jest cały czas H10-10 ale byłoby super uczyć się tym autem

ja bym sie wolal uczyc zeszlorocznym LionsCoach'em zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym sie wolal uczyc zeszlorocznym LionsCoach'em

Dlaczego? wink.gif

Wkońcu co może być lepsze do Nauki Jazdy niż Polska myśl techniczna w postaci Jelcza? smile.gif

Napisano

> Dlaczego?

dlatego ze tam kierowca moze sie skupic na prowadzeniu, jest cicho i komfortowo. pozatym jest to autobus ktory moze poruszac sie 100km/h i jest wyposazony we wspolczesne systemy wplywajace na bezpieczenstwo.

> Wkońcu co może być lepsze do Nauki Jazdy niż Polska myśl techniczna w postaci Jelcza?

to juz lepszy jest Coach of The Year 1991... zlosnik.gif

Napisano

> Wkońcu co może być lepsze do Nauki Jazdy niż Polska myśl techniczna w postaci Jelcza?

chyba Polska myśl druciarstwa ...

Napisano
  • Autor

> chyba Polska myśl druciarstwa ...

Mimo wszystko wydaje mi się że Jelcz 120M jest nowocześniejszy niż poczciwe Autosany H10 wink.gif

Antoine przy 60h jazd śmigasz po mieście tylko czy są jakieś wyprawy poza miasto? grinser006.gif

Napisano

> Mimo wszystko wydaje mi się że Jelcz 120M jest nowocześniejszy niż poczciwe Autosany H10

chyba tylko z tym ze tablica kierunkowa jest na LEDach

> Antoine przy 60h jazd śmigasz po mieście tylko czy są jakieś wyprawy poza miasto?

autobus miejski, wiec... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chyba tylko z tym ze tablica kierunkowa jest na LEDach

Na Kwalifikacji jeździłem Renault FR1 GTX i było całkiem fajne. Spodziewam się że Jelczem trochę gorzej się jeździ smile.gif

> autobus miejski, wiec...

60h jazdy po Stokach i okolicach Wojska Polskiego to katorga wręcz grinser006.gif

Ale miejskie autobusy też kursują do Zgierza/Strykowa/Brzezin hehe.gif