Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Są reflektory bi-xenon jak na zdjęciu poniżej.

287534618-DSC_0101.JPG

jak sama nazwa wskazuje są bi oink.gif czyli posiadają funkcję świateł mijania i drogowych - przynajmniej tak to pojmuję.

W takim razie od czego jest ten"reflektor" obok ksenonu zawierający dwie żarówki - mała to wiem, że postojówka ale ta większa jaka pełni funkcję skoro xenon ma dwie funkcje świateł?

Napisano

> W takim razie od czego jest ten"reflektor"

TT2 = REFLEKTORY KIERUNKOWE,WYSOKA INTENSYWNOŚĆ WYŁADOWANIA,ŚWIATŁA KRÓTKIE KSENONOWE, ŚWIATŁA DŁUGIE KSENONOWE/HALOGENOWE

Tak to sobie wymyślili w Oplu. A czemu akurat tak niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> TT2 = REFLEKTORY KIERUNKOWE,WYSOKA INTENSYWNOŚĆ WYŁADOWANIA,ŚWIATŁA KRÓTKIE KSENONOWE, ŚWIATŁA

> DŁUGIE KSENONOWE/HALOGENOWE

> Tak to sobie wymyślili w Oplu. A czemu akurat tak

W takim razie jak przetłumaczysz kod TT6?

bo zdjęcie tyczy się właśnie tego kodu...

Napisano

> W takim razie jak przetłumaczysz kod TT6?

Doświetlanie zakrętu skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Doświetlanie zakrętu

no własnie, że nie

TT2 - to jest bi-xenon z AFL

a TT6 wychodzi, że jest to bi-xenon bez AFL

w moim rozumowaniu hmm.gif

Napisano

> no własnie, że nie

> TT2 - to jest bi-xenon z AFL

> a TT6 wychodzi, że jest to bi-xenon bez AFL

> w moim rozumowaniu

Też mi się wydaje, że jest tak jak piszesz.

Ja napisałem do czego służy ta żarówka, tylko na złą część postu odpowiedziałem mlot.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja napisałem do czego służy ta żarówka, tylko na złą część postu odpowiedziałem

no ale jak to ma doświetlać zakręt jak słup światła jest skierowany tylko do przodu ?

poza tym jak pisałem zdjęcie jest dla opcji TT6 wiec nie ma doświetlania a żarówka i tak jest wink.gif

Napisano

> no ale jak to ma doświetlać zakręt jak słup światła jest skierowany tylko do przodu ?

> poza tym jak pisałem zdjęcie jest dla opcji TT6 wiec nie ma doświetlania a żarówka i tak jest

Tu nie chodzi o to czy jest AFL czy nie, ale o to że Opel sobie wymyślił że światło drogowe w Astrze III z xenonami będzie w duecie xenon/halogen

Opis miał służyć opisaniu tego rozwiązania. Mam wrażenie że wynikało to z braku pomysłu jak sensownie i tanio zagospodarować przestrzeń w lampie.

Napisano

Wg mnie, miałoby to sens, gdyby to była zarówka tzw. sygnałowa - służąca tylko do mignięcia, jeśli wszystkie światła są wyłączone - ksenon potrzebuje chwili do rozświetlenia

Napisano

> Wg mnie, miałoby to sens, gdyby to była zarówka tzw. sygnałowa - służąca tylko do mignięcia, jeśli

> wszystkie światła są wyłączone - ksenon potrzebuje chwili do rozświetlenia

bi-xenon działa na zasadzie mechanicznej przesłony wiec "mignięcie" drogowymi jest jak najbardziej możliwe

Napisano

> bi-xenon działa na zasadzie mechanicznej przesłony wiec "mignięcie" drogowymi jest jak najbardziej

> możliwe

Oczywiście że jest możliwe i nawet dziala skutecznie ale kolega pisał o rozświetleniu czyli te mniej wiecej 2 sekundy które mijają od wlączenia zimnej lampy.