Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nawigacja i język komunikatów

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuję zmienić język komunikatów w nawigacji (croma2005) bo gada po holendersku a to strasznie dziwny język wink.gif z całej sterty płyt cd jakie mam do navi to same mapy niestety do tego potrzebna jest setup cd której nie posiadam, chętnie pożyczyłbym taką płytkę w celu zmiany języka komunikatów, pozdrawiam

Napisano

mam taka navi jak Ty zapewne i bez plyty komunikaty sie zmienia w SETUPIE czy jakos tak.

Ale polskiego nie ma frown.gif

Napisano

> Witam, potrzebuję zmienić język komunikatów w nawigacji (croma2005) bo gada po holendersku a to

> strasznie dziwny język z całej sterty płyt cd jakie mam do navi to same mapy niestety do tego

> potrzebna jest setup cd której nie posiadam, chętnie pożyczyłbym taką płytkę w celu zmiany

> języka komunikatów, pozdrawiam

Płyta do zmiany języków jest gdzieś w necie. Pamiętam jak szukałem to łatwo znalazłem. Nagrywasz CD, wkładasz do navi i zmieniasz język, ale polskiego brak.

Napisano

> mam taka navi jak Ty zapewne i bez plyty komunikaty sie zmienia w SETUPIE czy jakos tak.

> Ale polskiego nie ma

Trzeba mieć płytę, sam tak zmieniałem w Twojej navi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tak w setupie takiej opcji ale da się zmienić tylko tekst a do zmiany komunikatów wymagana jest płyta setup cd, wiem że polskiego nie ma ale rozumie inny dostępny a holenderskiego niestety nie kumam.

Dzięki byłem w tym wątku ale nie zauważyłem wcześniej tego pliku do pobrania, zaraz to wypalę i idę sprawdzić.

W necie szukam szukam i nic nie mogę znaleźć, znalazłem kiedyś ze stilo ale niestety płyta nie podeszła.

Sprawdzone, płyta podana w linku wyżej nie działa. Więc sprawa nadal aktualna...

Napisano

podaj adres email to ci wyślę setup

Napisano
  • Autor

> podaj adres email to ci wyślę setup

poszło na priv

Napisano
  • Autor

> odbierz pocztę

Płytka nie działa, pliki identyczne jak te w linku wyżej, w mojej navi logo fiata jest niebieskie a w wersji 12.2 chyba czerwone?

Napisano

> Płytka nie działa, pliki identyczne jak te w linku wyżej, w mojej navi logo fiata jest niebieskie a

> w wersji 12.2 chyba czerwone?

To podnieś do nowej wersji, teraźniejsze mapy będą działać ok.gif

Napisano

no to musisz zaryzykować i podnieść do wersji 12.2 - wtedy będziesz miał dostęp do w miarę aktualnych map- RT3 z peugota będą chodzić

Napisano
  • Autor

> To podnieś do nowej wersji, teraźniejsze mapy będą działać

A jak to zrobić? tak jak w tym linku wyżej?

Napisano

> A jak to zrobić? tak jak w tym linku wyżej?

Tak, ale przeczytaj uważnie jak to się robi i powinno się udać. Menu wyglądające jak z Atari, zmieni się na menu wyglądające jak z windowsa 95 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Również przymierzam się do wgrania nowszej wersji żeby móc używać map nowszych niż NIT G1 które się zdezaktualizowały.

Lecz moja navi coraz gorzej czyta płyty. Czy ktoś próbował czyścić laser? Czy da się to zrobić bez demontażu i rozkręcania navi? Jakiego środka użyć? Chyba, że to już laser pada...

Napisano

> Również przymierzam się do wgrania nowszej wersji żeby móc używać map nowszych niż NIT G1 które się

> zdezaktualizowały.

> Lecz moja navi coraz gorzej czyta płyty. Czy ktoś próbował czyścić laser? Czy da się to zrobić bez

> demontażu i rozkręcania navi? Jakiego środka użyć? Chyba, że to już laser pada...

Czyściłem. Jak wiesz dokładnie gdzie się znajduje to nie trzeba rozkręcać. Ja nie wiedziałem i rozkręcałem. Do czyszczenia użyłem zwykłej szpatułki z watą i śliny. Nie używaj żadnych alkoholi czy detergentów, bo zniszczysz soczewkę. Tylko ślina old.gif Po czyszczeniu laser czytał jak nówka ok.gif

Napisano

> Czyściłem. Jak wiesz dokładnie gdzie się znajduje to nie trzeba rozkręcać. Ja nie wiedziałem i

> rozkręcałem. Do czyszczenia użyłem zwykłej szpatułki z watą i śliny. Nie używaj żadnych

> alkoholi czy detergentów, bo zniszczysz soczewkę. Tylko ślina Po czyszczeniu laser czytał jak

> nówka

Należy pamiętać że tom najpierw wypił wszystek alkohol co miał i dopiero poszedł naprawiać więc jego ślina miała już odpowiednią ilość alkoholu rotfl.gif

Można też użyć płyty do czyszczenia lasera. cool.gif

Napisano

> Należy pamiętać że tom najpierw wypił wszystek alkohol co miał i dopiero poszedł naprawiać więc

> jego ślina miała już odpowiednią ilość alkoholu

Byłem trzeźwy jak świnia, BO nie znałem wtedy Lubuskiego.

> Można też użyć płyty do czyszczenia lasera.

Nie polecam, niszczy soczewkę old.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Czyściłem. Jak wiesz dokładnie gdzie się znajduje to nie trzeba rozkręcać. Ja nie wiedziałem i

> rozkręcałem.

Czy możesz określić położenie soczewki? Przypuszczam, że znajduje się blisko osi i porusza się w stronę jednego z rogów, którego?

Napisano

> Czy możesz określić położenie soczewki? Przypuszczam, że znajduje się blisko osi i porusza się w

> stronę jednego z rogów, którego?

Dawno to było, nie pamiętam. Rozebranie CN+ nie jest skomplikowane. W środku wygląda jak PC z lat dziewięćdziesiątych. Solidne złączki z grubymi kabelkami, wielgachne śrubki , ogromniaste układy scalone itd. zlosnik.gif

Napisano

> podaj adres email to ci wyślę setup

Mogę również poprosić o przesłanie ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mogę również poprosić o przesłanie ?

Podaj maila mogę Ci przesłać ale u mnie ten setup nie działał chyba jest do nowszej wersji softu.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Podaj maila mogę Ci przesłać ale u mnie ten setup nie działał chyba jest do nowszej wersji softu.

u mnie pewnie też nie zadziała bo widzę, że jeździmy tym samym wink.gif

• 2 lata później...
Napisano

Wpisz w google: płyta setup connect nav+ chomikuj.

Prościej się już chyba nie da.

Nie krzycz na kolegę jaro  ;]