Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koszty zrobienia zamka centralonego na pilota?

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie. Pytam bo zdziwiłem się jak powiedziano mi, że od 200zł w góre! yikes.gif I to u dwóch speców. Powidzieli, że tyle bo mam oryginalny c.z i trzeba podobno grzebać w kompie. Czy mają rację? naprawdę 200zł to minimalne koszty? A może da się kupić coś uniwersalnego i samemu założyć?

Napisano

jesli masz oryginalny centralny to koszt wtopienia centralki to chyba z jakie 60zł za centralke, ktora kupisz bez problemu na allegro.Zaoytasz sie na autokaciku pod jakie kable podpiac centralke i sam sobie zalozysz:)

Napisano
  • Autor

> tu masz pare linkow ze sterownikami

Kompletnie się na tym nie znam więc prosiłbym o podanie jednego najlepszego sterownika. Może ktoś ma taki sterownik z allegro, podzieli się wrażeniami i może poleci? Jak jest z bezpieczeństwem czy można otworzyć drzwi przez przypadek innym pilotem? (np. na parkingu przy markecie)

I przede wszystkim jak to podpiąć do samochodu?

Pzdr.

Napisano

Podłącze się do pytania kolegi, mam również oryginalny oplowski zamek centralny, gdyby udało się bez skomplikowanej operacji niewiem.gifpodczepić sterowanie na pilota chętnie bym skorzystał smile.gif

Napisano

Chcą Cie w wała zrobić.

Do podłaczenia sterownika radiowego (jak i nawet kompletenego CZ) nie trzeba nawet wiedzieć co to jest komputer, bo nie ma on nic wspólnego z CZ.

Ja miałem sterownik AMT (minister +) chodził bezawaryjnie, teraz chodzi w brata asterce (podobno ma zmienny kod, ale na 100% nie wiem), piloty maja niezły zasięg ale "urodą" niegrzeszą, dosyc szybko sie scierają. Co do monatażu to było o tym milion razy ale z uwagi na to ze opcja szukaj działa tylko 4 miesiace wstecz, to jak bedziesz chciał montować to Ci moge to opisać.

Napisano

> Pytanie jak w temacie. Pytam bo zdziwiłem się jak powiedziano mi, że

> od 200zł w góre! I to u dwóch speców. Powidzieli, że tyle bo

> mam oryginalny c.z i trzeba podobno grzebać w kompie. Czy mają

> rację? naprawdę 200zł to minimalne koszty? A może da się kupić

> coś uniwersalnego i samemu założyć

Jak masz fabryczny c.z to kup sobie alarm np. FRODO bardzo fajny, banalne podlaczenie i chodzi luks, a takze steruje zamkiem centralnym koszt ok 100zl , a i masz alarm przytym, a jak niemasz fabrycznego to dodatkowo musisz zalozyc silowniki koszt plus 60 zl na 4 dzwi. Podlaczenie banalne i jak wiesz jak sprawdzic gdzie jest masa, a gdzie plus to sam sobie poradzisz, instrukcja podlaczenia dokladnie opisana, ja zakladalem go 4 godz, i podpinalem do oryginalu, a za sterowanie odpowiadaja 2 kabelki otwieranie i zamykanie. I wpinasz je na centralke w aucie ktora jest od strony pasarzerapod plastikiem okolice schowka tylko bardzie w prawo.

http://allegro.pl/item89442535_autoalarm_frodo_syrena_cz_ruchu_promocja.html

tu masz linka do tego alarmu tu jest full z ultadzwiekeim nawet muche wylapie smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz chciał montować to Ci moge to opisać.

Dzięki bardzo jak zakupie sterownik napewno odezwe się do Ciebie na priv.

Dalej jednak nie wiem jaki kupić? czy wszystkie są jednakowe? jakie funkcje powinien mieć, a jakie są zbędne? no i co z bezpieczeństwem?

Napisano

> Dzięki bardzo jak zakupie sterownik napewno odezwe się do Ciebie na

> priv.

> Dalej jednak nie wiem jaki kupić? czy wszystkie są jednakowe? jakie

> funkcje powinien mieć, a jakie są zbędne? no i co z

> bezpieczeństwem?

byle jaki .... sterowanie zamkiem centralnym w astrze orginalnym jest masą a sam sterownik zamka jest w słupku prawym przednim wychodzi z niego wiązka przewodów i biegnie przy prawym progu; wystarczy ją odnaleść i miernikiem sprawdzić w jakim pojawia się masa podczas zamykania i otwierania drzwi.. A co do samego alarmy to trzeba kupić taki który ma opcje strowania zamkiem centralnym masą pojazdu

Napisano

Podłączając sie do tematu, chciałbym zapytać, czy ktoś ma jakiś sterownik CZ na pilota obsługujący funkcję ryglowania zamków, dostępną w Asterkach po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy do oporu, albo wie gdzie i za ile taki można dostać.

Uważam, że funkcja ta jest bardzo przydatna i nie chciałbym się z nią rozstawać zakładając sterowanie centralem na pilota.

Pozdrawiam

Napisano

> Podłączając sie do tematu, chciałbym zapytać, czy ktoś ma jakiś

> sterownik CZ na pilota obsługujący funkcję ryglowania zamków,

> dostępną w Asterkach po przekręceniu kluczyka w drzwiach

> kierowcy do oporu, albo wie gdzie i za ile taki można dostać.

> Uważam, że funkcja ta jest bardzo przydatna i nie chciałbym się z nią

> rozstawać zakładając sterowanie centralem na pilota.

> Pozdrawiam

i tak tę funkcję ryglowania obsługuje większość alarmów jako "dodatkowy kanał" np. można poszukać alarmu ze sterowaniem otwierania bagażnika. Dalej obstawałbym za kupnem centralki alarmowej bo koszt tylko troszkę większy a w przyszłości możesz rozbudować system( sam sterownik ok. 60 zł a alarm ok 100zł)

np.: O TAKIE COŚ BARDZO FAJNY

Napisano

> byle jaki .... sterowanie zamkiem centralnym w astrze orginalnym jest

> masą a sam sterownik zamka jest w słupku prawym przednim

> wychodzi z niego wiązka przewodów i biegnie przy prawym progu;

> wystarczy ją odnaleść i miernikiem sprawdzić w jakim pojawia się

> masa podczas zamykania i otwierania drzwi.. A co do samego

> alarmy to trzeba kupić taki który ma opcje strowania zamkiem

> centralnym masą pojazdu

A sa takie co plusem steruja ?? Bo ja sie nie spotkalem a zakladalem wiele takich alarmow. Zaloz ten FRODO daje 100 % zadowolenia. Nie zaluj tych 60 dych, Sam alarm kupisz za 90 zl bez syreny i czujnikow. Ale chyba lepiej miec Full Wypas za mala kase.

Napisano

> A sa takie co plusem steruja ?? Bo ja sie nie spotkalem a zakladalem

> wiele takich alarmow. Zaloz ten FRODO daje 100 % zadowolenia.

> Nie zaluj tych 60 dych, Sam alarm kupisz za 90 zl bez syreny i

> czujnikow. Ale chyba lepiej miec Full Wypas za mala kase.

witam tak mnie zainteresowałeś tym alarmem i chyba bym się zdecydował tylko ze ja w sumie nie liczac malych rzeczy jestem laik elektroniczny i tak mysle ze pewnie nie dalbym rady go sam zalozyc....

ile moze kosztowac zalozenie alarmu?

Napisano

a zakladalem

> wiele takich alarmow.

a moze kolega ma jakis zakladzik czy cuś i by poratował?

Napisano

> A sa takie co plusem steruja ?? Bo ja sie nie spotkalem a zakladalem

> wiele takich alarmow. Zaloz ten FRODO daje 100 % zadowolenia.

> Nie zaluj tych 60 dych, Sam alarm kupisz za 90 zl bez syreny i

> czujnikow. Ale chyba lepiej miec Full Wypas za mala kase.

są te droższe które mają sterowanie plusem.... ale nie jest problemem zrobić sterowanie plusem ze sterowania minusem wystarczy przekaźnik który będzie sterowany minusem a podawał będzie plus na sterownik centralnego

A co do samego montażu alarmu to nie jest to skomplikowane jest instrukja i raczej nie ma problemu

Napisano

> są te droższe które mają sterowanie plusem.... ale nie jest problemem

> zrobić sterowanie plusem ze sterowania minusem wystarczy

> przekaźnik który będzie sterowany minusem a podawał będzie plus

> na sterownik centralnego

> A co do samego montażu alarmu to nie jest to skomplikowane jest

> instrukja i raczej nie ma problemu

Ok. Zalozmy montujemy sterowanie centralnym, ale z tego co mi wiadomo to ryglowania nie bedzie. Teraz pytanie czy jak zamkane pilotem a potem zarygluje, to czy pozniej jak otworze to on sie sam odrygluje? chyba troche zakrecilem, ale mam nadzieje ze wiadomo o co mi chodzi. A i czy po zalozeniu tego mozna normalnie kluczykiem zamykac i otwierac?

Napisano

Ogladajac aukcje natknalem sie na takie cos:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87737029

Teraz pytanie, czy w naszych astrolotach, nie ma takiej kostki gdzie mozna wpiac te wszystkie kabelki? To zdjecie, to jest pewnie z innej fury, ale pytam. Robil ktos tak? Mowa oczywiscie o tym sterowniku do zamka centralnego na pilota.

Napisano

> a zakladalem

> a moze kolega ma jakis zakladzik czy cuś i by poratował?

Koszt w zakladzie to ok od 350-450zl z ich alarmen, tak bylo jak sie pytalem w czekramie. A za same podlaczenie to ok 150-250 zl. Biora. Jak wiesz jak sprawdzic gdzie jest plus a gdzie masa to dasz rade sam. Kabelki sa opisane i kolorowe. No ale jak chcesz to w kwietniu sie cieplej zrobi to ci podepne za dobra kase , ale to juz wal na priva. Teraz troche zimno, a czasu potrzeba tak ze 3-4 godz na calosc, a i lutowania tez troszke jest.

Napisano

> Ok. Zalozmy montujemy sterowanie centralnym, ale z tego co mi wiadomo

> to ryglowania nie bedzie. Teraz pytanie czy jak zamkane pilotem

> a potem zarygluje, to czy pozniej jak otworze to on sie sam

> odrygluje? chyba troche zakrecilem, ale mam nadzieje ze wiadomo

> o co mi chodzi. A i czy po zalozeniu tego mozna normalnie

> kluczykiem zamykac i otwierac?

są alarmy z opcją ryglowania tzn najpierw się zamknie a potem zarygluje; otwieranie w odwrotny sposób.... Kluczykiem od zewnątrz można otwierać ale tylko od strony kierowcy, nie ma ingerencji w tę instalację więc musi działać miałem tak zrobione w poprzedniej astrze i działało. Ryglowanie zamka w astrze jest elektryczne.

Napisano
  • Autor

> Ogladajac aukcje natknalem sie na takie cos:

> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87737029

> Teraz pytanie, czy w naszych astrolotach, nie ma takiej kostki gdzie

> mozna wpiac te wszystkie kabelki?

Coś takiego najbardziej by mi pasowało! Podłączam tylko wtyczke i wszystko gra tylko czy w Astrze F jest taka wtyka?

Napisano

> Coś takiego najbardziej by mi pasowało! Podłączam tylko wtyczke i

> wszystko gra tylko czy w Astrze F jest taka wtyka?

Wlasnie niewiem czy na tym zdjeciu podlacza sie tylko wtyczke czy nie, ale jesli tak, to tez takie cus bym chcial,

Tak poza tym to wyglada na to, ze wszystkie kable sa w jednym miejscu.

Napisano

> Coś takiego najbardziej by mi pasowało! Podłączam tylko wtyczke i

> wszystko gra tylko czy w Astrze F jest taka wtyka?

koles odpowiedzila, ze sterownik pasuje, ale nie odpowiedzial, czy w astrze jest taka kostka, ja osobiscie nie widze frown.gif

ale szukam dalej smile.gif

pozdrawiam

Napisano

witam, dlaczego do tylnych drzwi do centralnego zamka idą trzy kabelki, a nie dwa jak wszyscy piszą?

• 1 miesiąc później...
Napisano

KUPILEM UNIWERSALNY STEROWNIK CENTRALNEGO Z SILOWNIKAMI I PILOTEM NA ALLEGRO ZA 89ZŁ. PAN ELEKTRYK ZAMONTOWAL MI TO ZA 250ZŁ. DAL GWARANCJE I JUZ DZIALA 1,5 ROKU BEZPROBELMOWO. JEDYNY PROBLEM TO TO, ZE OTWIERA SIE Z BLISKIEJ ODLEGLOSCI OD AUTA. ALE TO RACZEJ WINA STEROWNIKA, W KONCU BYL TO NAJTANSZY CENTRALNY Z PILOTEM WOWCZAS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.