Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paliwo sie leje na droge ...

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chodzi o Forda Fusion 1,4 TDCi .

Po ostatniej wymianie filtra paliwa zaczelo mi sie lac paliwo ciurkiem. Mechanik, ktory to robil stwierdzil ze spadl przewód powrotu paliwa. Zalozyl i bylo dobrze przez ... 2 dni.

Leje sie tak, ze na 10 km trace 10 litrów paliwa.

Podjechalem z pretensjami do mechanika ze źle założył ten przewód a ten mi wciska , że to ciśnienie wybija ten przewód bo mam zapchany wtrysk. Ale ja nie widze żadnych objawów zapchanego wtrysku. Auto pracuje spokojnie i równo.

Powiedział, że na powrocie jest prawie takie samo ciśnienie jak na wtrysku i dlatego ze na wtrysk nie moze pojść bo zapchany to wywala ten przewód od powrotu.

Nie znam sie na tyle zeby ocenić czy to możliwe dlatego prosze znawców o opinie. Mi sie zdaje ze po prostu mechanik niedbale załozył ten przewód.

Napisano

> Witam,

> Chodzi o Forda Fusion 1,4 TDCi .

> Po ostatniej wymianie filtra paliwa zaczelo mi sie lac paliwo ciurkiem. Mechanik, ktory to robil

> stwierdzil ze spadl przewód powrotu paliwa. Zalozyl i bylo dobrze przez ... 2 dni.

> Leje sie tak, ze na 10 km trace 10 litrów paliwa.

> Podjechalem z pretensjami do mechanika ze źle założył ten przewód a ten mi wciska , że to ciśnienie

> wybija ten przewód bo mam zapchany wtrysk. Ale ja nie widze żadnych objawów zapchanego

> wtrysku. Auto pracuje spokojnie i równo.

> Powiedział, że na powrocie jest prawie takie samo ciśnienie jak na wtrysku i dlatego ze na wtrysk

> nie moze pojść bo zapchany to wywala ten przewód od powrotu.

> Nie znam sie na tyle zeby ocenić czy to możliwe dlatego prosze znawców o opinie. Mi sie zdaje ze po

> prostu mechanik niedbale załozył ten przewód.

Może uszkodził filtr paliwa przy zakładaniu, albo krzywo go założył, dlatego wywala ten przewód.