Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odradzam zakupy czesci u AKUKI z allegro

Featured Replies

Napisano

Odradzam zakup cześci i czegokolwiek u tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2663345

Kupiłem u tego kogoś dywaniki welurowe ORYGINALNE do alfa romeo 159, odbieralem osobiscie w Orzeszu. Samochód mam od lutego zeszlego roku. Dywaniki zalozylem do samochodu poczatkiem czerwca, od samego poczatku z dywanikami działo się coś złego, mianowice kruszyła się "pianka" pod spodem dywanika. Przeczekałem do końca sezonu letniego dywaniki wyczysćiłem i schowałem do szafy.

Chciałem je znowu założyć do samochodu ale stwierdziłem, że wyglądają tragicznie. Postanowiłem zadzownić do sprzedającego czy mogę złożyć je do reklamacji bo sprawa jest nie za ciekawa. Podjechałem dziś rano do tego "przesympatycznego" Pana, wyszedł do mnie ze swojej rezydencji (nie wiem czy miał ciezki piatek, nie moja broszka). Popatrzal na dywaniki i stiwerdził, że on tego do reklamacji nie przymie, jak zapytałem dlaczego odpowiedział BO NIE, trzasnal z calej sily drzwiami w moim samochodzie i poszedl do domu, w miedzy czasie jeszcze powiedział, ze "MAM GO NIE WKUR**** z RANA"

Przejechałem się ponad 100km na daremne, bo jegomość nie przyjmie mimo, że mowil co innego przez telefon.

Załuiję, że nie nagrałem rozmowy z tym "miłym" sprzedawca, bo mozna by zobaczyć jak zachowuje się 100% burak, cham i prostak ze wsi dupny biznesmen.

Gosciu handluje czesciami do grupy fiata ale nie ma nawet formularzy reklamacyjnych i kaze mi napisac sobie reklamacje jak to stwierdzil "na kolanie". ODRADZAM ZAKUPY CZEGOKOLWIEK U TEGO TYPA. Najwyraźniej u tego Pana pojecie reklamacji nie istnieje. Kupiłeś i sie bujaj.

Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że w tym kraju prawo bytu mają tylko złodzieje i naciągacze.

JESZCZE RAZ OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM SKLEP AKUKI http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2663345

Napisano

ja do GP kupiłem kilka części i problemów nie miałem, z reklamacją również

Napisano

> ja do GP kupiłem kilka części i problemów nie miałem, z reklamacją również

również kupowałem u niego kiedyś cześci do pandy, wszystko w najlepszym porządku ok.gif

Napisano

Facet może nie lubi kontaktów osobistych.

A tak btw to tekstylne oryginalne dywaniki

w grupie Fiata moim zdaniem zeszły na psy.

Gumowe są OK, ale tekstylne są cienkie a ta pianka to porażka.

Napisano

Nie miałem kontaktów osobistych z gościem, kilka rzeczy kupowałem i ok, ale jakby mi drzwiami trzasnął w moim samochodzie, to pewnie nie zdążyłby się schować za swoją furtkę i trzasnąłbym człowiekiem o matkę ziemię, nie nie tylko zza klawiszy ok.gif

Chamstwa i prostactwa nie lubię, a lubię kontakty osobiste w biznesie, bo jak ktoś kręci to może być od razu sprawa rozpatrzona negatywnie dla tego kogoś, krótka piłka, jak mi kiedyś powiedział zaprzyjaźniony profesor ekonomii hehe.gifok.gif

Współczuję, ale olać temat, nie kupować następnym razem swiety.gif

Napisano

> Nie miałem kontaktów osobistych z gościem, kilka rzeczy kupowałem i ok, ale jakby mi drzwiami

> trzasnął w moim samochodzie, to pewnie nie zdążyłby się schować za swoją furtkę i trzasnąłbym

> człowiekiem o matkę ziemię, nie nie tylko zza klawiszy

> Chamstwa i prostactwa nie lubię, a lubię kontakty osobiste w biznesie, bo jak ktoś kręci to może

> być od razu sprawa rozpatrzona negatywnie dla tego kogoś, krótka piłka, jak mi kiedyś

> powiedział zaprzyjaźniony profesor ekonomii

> Współczuję, ale olać temat, nie kupować następnym razem

nim cokolwiek kupicie u tego sprzedawcy sprawdzajcie ceny w ASO- wielokrotnie się przekonałem że w ASO jest.... taniej ok.gifhehe.gif

Do tego typek nie wiadomo ile kupisz nie udzieli nawet złotówki rabatu i w @ jest także b. nieuprzejmy.

przykład:

klik

w ASO kosztuje ....114 pln hehe.gif

Napisano

> w ASO kosztuje ....114 pln

koles potrzebuje 4 dni na realizacje zamowienia.. wiec jego czas jest w cenie zlosnik.gif

Napisano

> nim cokolwiek kupicie u tego sprzedawcy sprawdzajcie ceny w ASO- wielokrotnie się przekonałem że w

> ASO jest.... taniej

> Do tego typek nie wiadomo ile kupisz nie udzieli nawet złotówki rabatu i w @ jest także b.

> nieuprzejmy.

> przykład:

> klik

> w ASO kosztuje ....114 pln

nie wiem, ASO w Piotrkowie za drogie jest, poza tym, gnojowi właścicielowi nie dam zarobić złamanego grosza grinser006.gif

To tyle ode mnie skromny.gif

Napisano

> koles potrzebuje 4 dni na realizacje zamowienia.. wiec jego czas jest w cenie

no, musi do aso podjechać zlosnik.gifok.gif

Napisano

ale masz paragon czy inny dowod zakupu?

nie rozumiem sprzedajacego, z twoich opowiesci wynika jakby robil laske ze w ogole rozmawia z toba

do mnie jak klient przychodzi oddac na reklamacje np akumulator i mimo ze wiem ze w aucie ladowania brak oraz jezdzi odcinki 3-8km to biore, wysylam, klient dostaje ladne pisemko i po co mam sie denerwowac wchodzic w dyskusje itd smile.gif

stad tez niekumam goscia, moze mu sie niechce z tym bawic, tracic czas itd ale chyba nie na tym handel polega

Napisano
  • Autor

> ale masz paragon czy inny dowod zakupu?

> nie rozumiem sprzedajacego, z twoich opowiesci wynika jakby robil laske ze w ogole rozmawia z toba

> do mnie jak klient przychodzi oddac na reklamacje np akumulator i mimo ze wiem ze w aucie ladowania

> brak oraz jezdzi odcinki 3-8km to biore, wysylam, klient dostaje ladne pisemko i po co mam

> sie denerwowac wchodzic w dyskusje itd

> stad tez niekumam goscia, moze mu sie niechce z tym bawic, tracic czas itd ale chyba nie na tym

> handel polega

mam paragon ok.gif

no gosciu dal mi do zrozumienia, ze mam sie bujac i sobie poszedl. Widocznie tak zalezy mu na klientach ok.gif