Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z sc mpi w gazie

Featured Replies

Napisano

objaw taki że na benzynie się nie rozpędza , ksztusi sie , wymieniona pompa paliwa, czujnik położenia wału, świece, przewody i przepustnica, wczoraj kolega czyścił kolektor dolotowy na włączonym aucie zmywaczem i teraz całkowicie nie jedzie tak jakby odcina paliwo

Czy Ktoś miał taki objaw

wspomne że na gazie lepiej jeździ

Napisano

Trzeba podłączyć komputer i wyzerować parametry autoadaptacyjne. Będzie jeździł jak nowy, ale tylko do momentu przełączenia na LPG. LPG robi sieczkę w ECU.

Napisano

a sprobuj rozłaczyc pierwsza sonde lambda mi to pomoglo jak byla podlaczona samochod wodole nie jezdzil a odlaczylem i jakos jezdzi fakt ze spala wiecej ale bedziesz wiedzial co go boli

Napisano

> Trzeba podłączyć komputer i wyzerować parametry autoadaptacyjne. Będzie jeździł jak nowy, ale tylko

> do momentu przełączenia na LPG. LPG robi sieczkę w ECU.

U mnie nie robi żadnej sieczki.

Napisano

> a sprobuj rozłaczyc pierwsza sonde lambda mi to pomoglo jak byla podlaczona samochod wodole nie

> jezdzil a odlaczylem i jakos jezdzi fakt ze spala wiecej ale bedziesz wiedzial co go boli

Pomogło bo miałeś uszkodzoną sondę lub na wykończeniu. Za to będzie sporo palił.

Napisano
  • Autor

dziś podmieniłem sporo części i sprawdziałem kompem , to teraz jest tak że przy skręcaniu prawie gasnie , najdziwniejsze jest to że jak chce jeździc na benzynie i odpinam kompa od gazu to wcale nie odpala w poniedzialek muszę luknąć wiązkę bo zdaję mi się że tam jest coś nie tak

Napisano

> dziś podmieniłem sporo części i sprawdziałem kompem , to teraz jest tak że przy skręcaniu prawie

> gasnie , najdziwniejsze jest to że jak chce jeździc na benzynie i odpinam kompa od gazu to

> wcale nie odpala w poniedzialek muszę luknąć wiązkę bo zdaję mi się że tam jest coś nie tak

bez kompa od gazu nie bedzie chodzil. tam jest przekaznik, ktory odcina wtryski, jak jezdzisz na gazie. jak masz tego kompa odpietego, to masz przerwe w wiazce

Napisano

> dziś podmieniłem sporo części i sprawdziałem kompem , to teraz jest tak że przy skręcaniu prawie

> gasnie , najdziwniejsze jest to że jak chce jeździc na benzynie i odpinam kompa od gazu to

> wcale nie odpala w poniedzialek muszę luknąć wiązkę bo zdaję mi się że tam jest coś nie tak

Przy skręcaniu gaśnie, musisz obejrzeć parownik i jego umieszczenie. Przy skręcie w instalacji 2 gen zdarza się że lekko obroty spadają ale nie gaśnie. Jak wypiąłeś kompa od gazu to nie dziw się że nie możesz zapalić na benzynie jak odciąłeś wtryskiwacze.