Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwalę się i ja - mój pierwszy raz

Featured Replies

Napisano

001.gif 7 lat busikiem w koło komina, teraz od 2óch miesięcy na "dużym" i pierwsza kontrola "Inspektorków". Wesoła atmosfera, ciągnik jak i naczepa przetrzepane pod każdym względem, tacho również. Bez zarzutów i na koniec "szerokiej drogi". Obok stał też kolega z mojej firmy - dowód DR poleciał (hamulce oraz oświetlenie w ciągniku - akurat z winy samozwańczego kierownika)

Takich kontroli to każdemu życzyć. IThankYou.gif

Napisano

> Takich kontroli to każdemu życzyć.

I pogratulować, jak się wie, że wszystko w porządku to jazda jest samą przyjemnością smile.gif

Napisano
  • Autor

Dokładnie.

Dziś się pochwalę, że powoziłem MAN'em z przyczepą - solówka bez skrętnej osi i nawet część starszyzny była zdumiona, że w miarę łatwo ogarnąłem ustawienie zestawu na placu (trzeba cofnąć po lekkim łuku). Jednak jest to 10 razy łatwiejsze niż cofnięcie traktorem i przyczepą (co mi średnio wychodzi).

Ja co prawda jechałem zestawem na pusto, ale muszę przyznać, że sama jazda jest wygodniejsza, niż jazda ciągnikiem siodłowym z naczepą.

Napisano

> Dokładnie.

> Dziś się pochwalę, że powoziłem MAN'em z przyczepą - solówka bez skrętnej osi i nawet część

> starszyzny była zdumiona, że w miarę łatwo ogarnąłem ustawienie zestawu na placu (trzeba

> cofnąć po lekkim łuku). Jednak jest to 10 razy łatwiejsze niż cofnięcie traktorem i przyczepą

> (co mi średnio wychodzi).

> Ja co prawda jechałem zestawem na pusto, ale muszę przyznać, że sama jazda jest wygodniejsza, niż

> jazda ciągnikiem siodłowym z naczepą.

Ja po roku jeżdżenia z naczepą wsiadłem do jakiegoś małego iveco. Przy cofaniu zacząłem łamać zestaw po czym zauważyłem, że siedzę w solówce bez czegokolwiek na haku rotfl.gif

Napisano
  • Autor

To ja byłem lepszy... po całym pierwszym dniu jazdy ciężarówką. Cały czas włączałem retarder - w Twingo hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> To ja byłem lepszy... po całym pierwszym dniu jazdy ciężarówką. Cały czas włączałem retarder - w

> Twingo

Początki zawsze są najlepsze. Dostałem kiedyś Sprintera ze SprintShift- zautomatyzowanym manualem. Po końcu pracy wdsiadłem w moje Uno, jedyneczka i piłuję ile wlezie a tu bieg się nie zmienia na wyższy zlosnik.gif

Napisano

> Początki zawsze są najlepsze. Dostałem kiedyś Sprintera ze SprintShift- zautomatyzowanym manualem.

> Po końcu pracy wdsiadłem w moje Uno, jedyneczka i piłuję ile wlezie a tu bieg się nie zmienia

> na wyższy

Ja u siebie dlugo jezdzilem renowka z naczepa teraz jezdze volvem z przyczepa pierwszy zonk byl jak po odepchnieciu lewarka od siebie skrzynia nie przeskoczyla na wysoka, a pozniej bylo ciekawie własnie z cofaniem z przyczepa na prawe lusterko, ale po trzech dniach przyczepa chyba juz sie oswoila ze mna jako operatorem.