Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wał/wrzeciono w pile do glazury

Featured Replies

Napisano

Nie mam pojęcia jak, ale ojciec wygiął wał (lub samą jego końcówkę) w pile do glazury pożyczonej, takiej o:

http://www.castorama.pl/katalog-produkto...0-w-200-mm.html

chciał mi pomóc i wymienić tarczę, a że nie ma ona blokady, to blokował sobie wszystkim, co się dało. Najpierw zwichrował tak, że tarcza latała na boki, a potem walił młotkiem i przecinakiem, dzięki czemu przestała się majtać, za to nie pracuje w osi.

Pytania mam dwa - da radę w takim wynalazku wymienić wał?

Czy jakaś budżetowa piła (do 700zł) warta jest uwagi (tj. jest co najmniej jakości tej dedry i ma następujące funkcje: cięcie 600mm, pod kątem do 45°, regulacja prowadnicy, chłodzenie wodą, blokada wrzeciona), a potem łatwo ją odsprzedam?

Mam do położenia płytki jeszcze w łazience, na balkonie i ganku, na korytarzu na podłodze, na cokole dookoła budynku oraz cegiełki na kominie, więc bardziej mi sie opłaca kupić, niż wypożyczyć.

Napisano

> Nie mam pojęcia jak, ale ojciec wygiął wał (lub samą jego końcówkę) w pile do glazury pożyczonej,

> takiej o:

> http://www.castorama.pl/katalog-produkto...0-w-200-mm.html

> chciał mi pomóc i wymienić tarczę, a że nie ma ona blokady, to blokował sobie wszystkim, co się

> dało. Najpierw zwichrował tak, że tarcza latała na boki, a potem walił młotkiem i

> przecinakiem, dzięki czemu przestała się majtać, za to nie pracuje w osi.

> Pytania mam dwa - da radę w takim wynalazku wymienić wał?

> Czy jakaś budżetowa piła (do 700zł) warta jest uwagi (tj. jest co najmniej jakości tej dedry i ma

> następujące funkcje: cięcie 600mm, pod kątem do 45°, regulacja prowadnicy, chłodzenie wodą,

> blokada wrzeciona), a potem łatwo ją odsprzedam?

> Mam do położenia płytki jeszcze w łazience, na balkonie i ganku, na korytarzu na podłodze, na

> cokole dookoła budynku oraz cegiełki na kominie, więc bardziej mi sie opłaca kupić, niż

> wypożyczyć.

Ciężko tam skrzywić wałek , spróbuj od zmiany pierścieni i nowej tarczy.

Napisano
  • Autor

> Ciężko tam skrzywić wałek , spróbuj od zmiany pierścieni i nowej tarczy.

trzy rozne (w tym nowa) tarcze. Pierścienie masz na mysli te trzymajace tarcze?

Krzywy jest walek, albo zrypane lozyska - bije na walku.

Zreszta kupilem juz pierwsza lepsza dedre 7827 i zaczac musialem od rozebrania na czesci pierwsze i regulacji prowadnicy. Jeszcze nie jest idealnie, ale moze cos z tego bedzie. Tamta musze i tak przywrócić do uzywalnosci, bo nie moge takiej oddac.