Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H światła i op com

Featured Replies

Napisano

Witam. Pytanie do znawców tematu. Uaktywniłem sobie w mojej astrze "światła do jazdy dziennej" tj. wariant 5 w opcomie. Czyli zapalam auto i zapalają mi się tylko same ksenony z przodu, nic pozatym. Pokrętło mam w pozycji AUTO czyli jak ciemni się, to u mnie zapala się reszta oświetlenia w aucie, kokpit, tył, rejestracja, postoje itp. Dodam tylko że są to ksenony z samoregulacją i doświetlaniem zakrętów AFL. Teraz moje pytanie, rozumiem że w wariancie 5 zapalają się tylko te ksenony i nie działa doświetlanie zakrętów itp. jednak czy jak załącza się reszta oświetlenia po zapadnięciu zmroku (kontrolka na liczniku świateł mijania się zapala) to czy ksenony działają już normalnie z doświetlaniem zakrętów itp.? Dzięki i pozdrawiam wink.gif

Napisano
  • Autor

> No a jak jedziesz w nocy to co widzisz: działają czy nie ?

Nie wiem bo nie jechałem jeszcze, tylko w garażu sprawdzałem to czujnik zmierzchu uruchamia resztę oświetlenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie wiem bo nie jechałem jeszcze, tylko w garażu sprawdzałem to czujnik zmierzchu uruchamia resztę

> oświetlenia

jeszcze 40 min. i wszystko możesz sam wyjaśnić smile.gif

Napisano

> Nie wiem bo nie jechałem jeszcze, tylko w garażu sprawdzałem to czujnik zmierzchu uruchamia resztę

> oświetlenia

Skręć koła w garażu to zobaczysz grinser006.gif

Ja niestety nie mam czujnika zmierzchu crazy.gif

Napisano

> Skręć koła w garażu to zobaczysz

ale AFL z tego co wiem działa chyba od 20 km/h hmm.gif

Napisano

> ale AFL z tego co wiem działa chyba od 20 km/h

No to trzeba się w garażu rozpędzić rotfl.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> ale AFL z tego co wiem działa chyba od 20 km/h

no tak ale nie działa jeśli uaktywnisz wariant 5 w opcomie świateł do jazdy dziennej... wtedy ksenony tylko zapalają się i nie skręcają na zakrętach, przynajmniej tak pisze w manualach.... jednak nikt nie napisał jak po automatycznym przełączeniu w tryb NOCNY, czyli pełne oświetlenie autka wink.gif

Napisano

> no tak ale nie działa jeśli uaktywnisz wariant 5 w opcomie świateł do jazdy dziennej...

bo i po co ci AFL w dzień ?

W nocy jak się załączą już "normalne" światła to powinno już działać...

masz szansę być pierwszym co opiszę zachowanie ksenonów przy funkcji dzienne na ON i włączniku na Auto wink.gif

Napisano
  • Autor

> bo i po co ci AFL w dzień ?

> W nocy jak się załączą już "normalne" światła to powinno już działać...

hmmm też mi się tak wydaje, jednak myślałem że ktoś już to przetestował wink.gif

w poniedziałek obczaje i dam znać, pozdrawiam smile.gif

Napisano

> hmmm też mi się tak wydaje, jednak myślałem że ktoś już to przetestował

jak wyedytowałem wyżej - masz szansę być tym pierwszym grinser006.gif

Napisano

> bo i po co ci AFL w dzień ?

Odpowiem na podstawie astry J z AFL-em. Na postoju podczas skręcania kierownicą działa doświetlanie zakrętów. Podczas jazdy w pochmurny dzień jak nie działają dzienne ledy tylko mijania, również doświetlanie działa jak po zmierzchu niezależnie od pory dnia.

Napisano

Nie bój nic , po załączeniu przez czujnik zmierzchu reszty oświetlenia AFL zacznie działać cool.gif.