Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampka niezapiętych pasów

Featured Replies

Napisano

Witam. Uaktywniłem opcomem opcję sygnalizowania dźwiękiem i lampką na liczniku nie zapiętych pasów kierowcy i pasażera... Jednak od samego początku u mnie ta ikonka nie zapalała się po przekręceniu zapłonu... teraz jest tak samo i nic nie sygnalizuje mimo uaktywnienia tego opcomem. Dodam że sprawdzałem w opcomie że lampka jest na liczniku i zaświeca się podczas diagnozy licznika... Ktoś wie jak to ugryść? Czytałem że wiele ludzi ma ten problem... Autko praktycznie w maksymalnej wersji 2006 rok cosmo i że takiej opcji nie można uaktywnić?

Napisano

U mojej mamy ta lampka zapala się tylko po włączeniu zapłonu i gaśnie. Dźwięku nie ma, mimo że też to uaktywniłem, czujników obciążenia fotela nie ma, czy jak to tam się zwie smile.gif

Napisano
  • Autor

> a czujniki zajętości fotela są ?

zabijcie mnie... nie mam pojęcia jutro sprawdzę, nie działa to na zasadzie zapiętych pasów(styku), poduszka chyba jest z tym spięta, nie zapięte pasy to poduszka nie działa... a to chyba każda wersja powinna mieć wink.gif

Napisano

> zabijcie mnie... nie mam pojęcia jutro sprawdzę, nie działa to na zasadzie zapiętych pasów(styku),

> poduszka chyba jest z tym spięta, nie zapięte pasy to poduszka nie działa... a to chyba każda

> wersja powinna mieć w poniedziałek obadam

Jakby było tak jak mówisz to bez zapięcia pasów pasażera nie zgasiłbyś tej kontrolki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jakby było tak jak mówisz to bez zapięcia pasów pasażera nie zgasiłbyś tej kontrolki

tez racja wink.gif

Napisano

Z ciekawostek jak się odpowiednio długo wytrzyma bez zapinania pasów to przestaje piskać, a kontrolka świeci się nadal zlosnik.gif

Napisano

Tak jak kolega wyzej pisze.

Czujnik w pasach wyłącza sygnalizację ale gdyby nie było nic więcej to pas pasażera zawsze by musiał być zapiety aby nie sygalizowało nie zapiętego pasa.

Dlatego dodatkowo jest czujnik zajętości fotela który informuje układ, że siedzenie jest zajęte i wówczas jest sprawdzane czy pasy są zapięte

Jak czujnik nie wykryje zajętości fotela to nie uruchomi sygnalizacji choć pas nie będzie zapięty

Napisano

> Z ciekawostek jak się odpowiednio długo wytrzyma bez zapinania pasów to przestaje piskać, a

> kontrolka świeci się nadal

to chyba masochista tylko może przetrzymać - ja max 10 sek. wytrzymuje

Napisano

> to chyba masochista tylko może przetrzymać - ja max 10 sek. wytrzymuje

Mnie się udało raz wytrzymać, i raz zobaczyć jak mechanik testował, a pasów nie zapiął grinser006.gif