Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabezpieczenie antykorozyjne Rust Check, ktoś ma to za sobą?

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Pytanie jak w temacie. W szczególności interesuje mnie kwestia otworów do wpuszczania preparatu w profile zamknięte. Dowiedziałem się, że w razie braku otworów fabrycznych wykonuje się otwory, które potem są zaślepiane zaślepkami. No właśnie. A co w przypadku drzwi? Nie psuje to estetyki tego elementu nadwozia? Chętnie posłucham waszych opinii.

Napisano

W drzwiach sciagniesz boczek,i i mozesz zabezpieczyc wszystko ok.gif

Napisano

> Witajcie. Pytanie jak w temacie. W szczególności interesuje mnie kwestia otworów do wpuszczania

> preparatu w profile zamknięte. Dowiedziałem się, że w razie braku otworów fabrycznych wykonuje

> się otwory, które potem są zaślepiane zaślepkami. No właśnie. A co w przypadku drzwi? Nie

> psuje to estetyki tego elementu nadwozia? Chętnie posłucham waszych opinii.

Tylko po co, chcesz kolejnemu właścicielowi robić prezent? Cromy nie gniją, jeśli są bezkolizyjne.

Napisano
  • Autor

Profilaktycznie. Jak dbasz tak masz. Skąd mam wiedzieć jak długo pojeżdżę Cromą? Żal sprzedawać.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Zrobiłem to profilaktycznie. Jedyna wada to to, że długi czas nadmiary srodka wyplywaja na zewnatrz ( nie do wnetrza) i dlatego brudzi podłoge w garazu, warto miec opakowanie recznika jednorazowego by przecierac chocby uchwyty i klamki.

Napisano
  • Autor

OK, dzięki. A robiono w twoim aucie otwory do wpustu środka czy wykorzystano już istniejące? W szczególności interesują mnie drzwi.

Napisano
  • Autor

> OK, dzięki. A robiono w twoim aucie otwory do wpustu środka czy wykorzystano już istniejące? W

> szczególności interesują mnie drzwi.

Hop, hop! To jak z tymi drzwiami. Proszę o informacje bo chciałbym zabezpieczyć auto jeżeli zdecyduję się je zostawić, ale nie chcę żadnych nawiertów w nadwoziu.

Napisano

> chciałbym zabezpieczyć auto jeżeli

> zdecyduję się je zostawić, ale nie chcę żadnych nawiertów w nadwoziu.

jeśli chcesz nakładać jakąś maź, która będzie zatrzymywała wodę, a dodatkowo będzie ingerencja w blachy przez wiercenie, to uważam ten pomysł za facepalm%5B1%5D.gifscrewy.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

Nie maź cacus, ale preparat Rust Check. I dlatego pytam, bo nie chcę dziur wink.gif

Napisano

> Nie maź cacus, ale preparat Rust Check.

może to być nawet złoto w sprayu - nie kosztem dziur!

poza tym czytam sobie:

"SPOSÓB UŻYCIA

Stosować przez natrysk bezpośredni. Konserwację powtarzać raz do roku a przy powierzchniach szczególnie narażonych na korozję według potrzeb."

niezły jest zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Zadnych dziur, tylko istniejące otwory technologiczne w tym te zaślepiane gumkami.

Napisano
  • Autor

> Zadnych dziur, tylko istniejące otwory technologiczne w tym te zaślepiane gumkami.

A gdzie się one znajdują w drzwiach?

Napisano

Od spodu - otwory odwadniające.