Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka klocków hamulcowych - jak oszukać czujnik

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem hamulce z przodu. Nie wiem co mi do łba strzeliło, ale urwałem kabelek czujnika grubości w klockach. Jak i co mam podłączyć do końcowki w aucie, żeby komputer "widział" że klocki są w porządku (klocki i tak sprawdzam optycznie, przy każdej wymianie opon dwa razy w roku). A kontrolka mnie z czasem zirytuje.

Proszę się za bardzo ze mnie nie nabijać, po prostu nie posłuchałęm kumpla, który wprawdzie wątpił że ma czujnik w aucie, ale kazał sprawdzić, a ja pierdoła tak sprawdziłem, że nic nie zauważyłem i uciąłem. frown.gif

Napisano

> Wymieniłem hamulce z przodu. Nie wiem co mi do łba strzeliło, ale urwałem kabelek czujnika grubości

> w klockach. Jak i co mam podłączyć do końcowki w aucie, żeby komputer "widział" że klocki są w

> porządku (klocki i tak sprawdzam optycznie, przy każdej wymianie opon dwa razy w roku). A

> kontrolka mnie z czasem zirytuje.

> Proszę się za bardzo ze mnie nie nabijać, po prostu nie posłuchałęm kumpla, który wprawdzie wątpił

> że ma czujnik w aucie, ale kazał sprawdzić, a ja pierdoła tak sprawdziłem, że nic nie

> zauważyłem i uciąłem.

Zaraz zaraz a kontrolka przypadkiem nie zaświeca się gdy czujnik w klocku zacznie trzeć po tarczy zwierając z masą? U mnie w stilo ten przewód wypadł z klocka i tylko go tam z powrotem wsadziłem i kontrolka nie świeci wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zaraz zaraz a kontrolka przypadkiem nie zaświeca się gdy czujnik w klocku zacznie trzeć po tarczy

> zwierając z masą? U mnie w stilo ten przewód wypadł z klocka i tylko go tam z powrotem

> wsadziłem i kontrolka nie świeci

Ha, to będzie chyba to - kolega mi ten kabelek uciety wpiął i goły drut wkręcił do jakieś śruby. Pewnie zamknął się obwód i...

mlot.gif o ja durny, że na to nie wpadłem (kolega naprawia głónie VW i tam jest tak, że starcie klocka przerywa obwód).

NIebawem jadę do garażu na wymianę oleju i filtrów, to sie zrobi i dam znać