Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie głośniki peugeot 206sw ?

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam pytanie jakie głośniki wybrać do peugeota 206 sw do przodu. Jaki wymiar w ogóle tam wejdzie, słyszałem że 16 cm confused.gif????? Czekam na odpowiedż smile.gif

Napisano

Wejda 16stki, ale generalnie miejsca na nie sa fatalnie zaprojektowane takze nic rewelacyjnego z tego nie bedzie, a co do marki to wszystko zalezy od oczekiwan i ceny. Proponuje przeszukac archiwum, o systemie na 16stkach bylo wiele razy.

Napisano

> Witam! Mam pytanie jakie głośniki wybrać do peugeota 206 sw do

> przodu. Jaki wymiar w ogóle tam wejdzie, słyszałem że 16 cm

> ????? Czekam na odpowiedż

Ignorantów się tutaj nie toleruje========> opcja szukaj <========= było już milion postów o głośnikach!! Poza tym chyba jestes w stanie ocenic jaki masz głośnik w drzwiach zamontowany?? Sorry ale jakoś nie chce mi się biec do twojego garażu z suwmiarką...

Napisano

> Witam! Mam pytanie jakie głośniki wybrać do peugeota 206 sw do

> przodu. Jaki wymiar w ogóle tam wejdzie, słyszałem że 16 cm

> ????? Czekam na odpowiedż

A ja w przeciwienstwie do innych zlosnik.gif powiem Ci tak: owszem, masz tam miejsce na 16.5cm, ale... Strasznie plytkie. Tzn siedzi tam plastikowy element, w ktory sie mocuje glosnik. Jesli wytniesz w nim dno, wsadzisz w miare normalny glosnik, ale tez niezbyt gleboki (dalej przeszkadza szyba). Ogolnie jest to cholernie niewdzieczne miejsce na montaz glosnika, ciezko bedzie uzyskac dobry efekt, ale trzeba probowac. Co do konkretnej glebokosci to szczerze mowiac juz nie pamietam - zdejmij boczek, zajrzyj sobie pod glosnik, wez suwmiarke i sprawdz ile tam masz miejsca !

Pozdro,

Napisano
  • Autor

Który głośnik będzie lepszy PowerBass ES-6Xv.2 Evolution czy PowerBass PB-BK6v.2, a może Mac Audio MX 2.16 lub Hertz dsk 165??????

confused.gif

Napisano

> Który głośnik będzie lepszy PowerBass ES-6Xv.2 Evolution czy

> PowerBass PB-BK6v.2, a może Mac Audio MX 2.16 lub Hertz dsk

> 165??????

Jeśli się orientuje to podajesz nazwy zestawów odspeparowanych.

Ja bym "ryzykował" na PB ES .

Napisano

> Który głośnik będzie lepszy PowerBass ES-6Xv.2 Evolution czy

> PowerBass PB-BK6v.2, a może Mac Audio MX 2.16 lub Hertz dsk

> 165??????

PB, wiadomo.

Pytanie czy Ci sie zmieszcza.

Napisano

> PB, wiadomo.

> Pytanie czy Ci sie zmieszcza.

Maksymalna głebokość która wchodzi w 206 bez przróbek to fabrycznego dystansu 58mm i zależy tez od średnicy magnesu bo fabryczny plastik się nieco zwęża przy końcu.

Powerbasy bk6 mają 61mm głębokości ale po zdjęciu gumowej osłony magnesu i założeniu cienkiego dystansu około 3mm np ramki od maskownicy głośnikowej da się je założyć

[image]http://www.powe.pl/1/peugot206.jpg[/image]

...ramka od powerbassów nie pasuje bo jest montowana na głośnik a musi byc taka do której wkłada się głośnik i zakłada maskownicę.

Lepszym wyjściem oczywiście cienki 4-5mm pierścień alu lub budowa od podstaw całego dystansu z MDFu.

Napisano

Cytat:

Maksymalna głebokość która wchodzi w 206 bez przróbek to fabrycznego dystansu 58mm i zależy tez od średnicy magnesu bo fabryczny plastik się nieco zwęża przy końcu.

Powerbasy bk6 mają 61mm głębokości ale po zdjęciu gumowej osłony magnesu i założeniu cienkiego dystansu około 3mm np ramki od maskownicy głośnikowej da się je założyć

[image]
[/image]

...ramka od powerbassów nie pasuje bo jest montowana na głośnik a musi byc taka do której wkłada się głośnik i zakłada maskownicę.

Lepszym wyjściem oczywiście cienki 4-5mm pierścień alu lub budowa od podstaw całego dystansu z MDFu.

Uwazaj z tak dokladnymi danymi, tam ogranicza z tylu szyba - roznie sie uklada, nie da sie tego przewidziec do do milimetra. Wiem bo mialem 206ke, bylo sporo kombinowane z drzwiami i jakos nigdy zadnego kicku nie chciala produkowac... Ogolnie te drzwi sa cholernie niewdzieczne, a plastikowe mocowanie glosnika jest conajmniej beznadziejne.

Aha, przy montazu ktory proponujesz (maly dystans) trzeba uwazac zeby zawieszenie glosnika nie udarzalo w boczek przy wiekszych wychyleniach. Jako ciekawostka - bylo kilka konstrukcji boczkow w 206/206SW, roznia sie prztloczeniami pod spodem.

Napisano

Cytat:

Uwazaj z tak dokladnymi danymi, tam ogranicza z tylu szyba - roznie sie uklada, nie da sie tego przewidziec do do milimetra. Wiem bo mialem 206ke, bylo sporo kombinowane z drzwiami i jakos nigdy zadnego kicku nie chciala produkowac... Ogolnie te drzwi sa cholernie niewdzieczne, a plastikowe mocowanie glosnika jest conajmniej beznadziejne

Do szyby bym tak dokładnie nie podawał smile.gif ale te głośniki mieszczą się jeszcze wplastikowym koszu osłaniającym głośnik z tyłu o od przodu do tapicerki było jescze sporo miejsca ale racja 206 jest długo produkowana i moze mieć różne wersje tacicerki (nawet jeżeli z zewnatrz wygladaja tak samo) i trzeba to przed montażem samemu ocenić.

Co do dzwieku to kick jest wyraznie słabszy niż w innych autach ale to chyba kwestia miejsca montażu głośnika jest on zamontowany mniej wiecej na środku drzwi czyli w miejscu najmniej sztywnym i stąd może byc gorsza jego odpowiedz na impuls.

Może jakiś gruby masywny metalowy pierścień poprawił by mu troche stabilność confused.gif

Napisano

> Do szyby bym tak dokładnie nie podawał ale te głośniki mieszczą się

> jeszcze wplastikowym koszu osłaniającym głośnik z tyłu o od

> przodu do tapicerki było jescze sporo miejsca ale racja 206 jest

> długo produkowana i moze mieć różne wersje tacicerki (nawet

> jeżeli z zewnatrz wygladaja tak samo) i trzeba to przed montażem

> samemu ocenić.

Dokladnie ok.gif

> Co do dzwieku to kick jest wyraznie słabszy niż w innych autach ale

> to chyba kwestia miejsca montażu głośnika jest on zamontowany

> mniej wiecej na środku drzwi czyli w miejscu najmniej sztywnym i

> stąd może byc gorsza jego odpowiedz na impuls.

> Może jakiś gruby masywny metalowy pierścień poprawił by mu troche

> stabilność

Ja mialem ten plastik wywalony na smietnik, zamiast tego byl solidny pierscien montazowy z MDFu i szczerze mowiac nie pomogl zbyt wiele. Na pewno troche, ale i tak nie gralo to tak jak powinno.

Napisano

Quote:

Ja mialem ten plastik wywalony na smietnik, zamiast tego byl solidny pierscien montazowy z MDFu i szczerze mowiac nie pomogl zbyt wiele. Na pewno troche, ale i tak nie gralo to tak jak powinno.

Problem tutaj według mnie tkwi w fakcie że głośnik zamontowany na środku blachy drzwi jest mało stabilny bo przykręcony jest do płaskiej blachy nie chodzi mi tutaj o samo mocowanie na dystansie tylko o fak duzej "wiotkości" samej blachy.

Normalnie głośniki są kręcone w dolnym rogu drzwi i tam są one bardzo stabine ze wgledu na bliskość krawędzi drzwi i przetłoczeń blach dlatego myślę że ciężki pierścień metalowy trochę poprawił by tę sytucję jak kowadło zlosnik.gif.

Pewien wpływ na bas ma też bliskość płaszczyzn "odbijających" dzwięk np podłogi to tak jak w pokoju umieszczenie kolum w rogu zwieksza ilość basu choć nie zasze jakość basu frown.gif

Napisano

> Problem tutaj według mnie tkwi w fakcie że głośnik zamontowany na

> środku blachy drzwi jest mało stabilny bo przykręcony jest do

> płaskiej blachy nie chodzi mi tutaj o samo mocowanie na

> dystansie tylko o fak duzej "wiotkości" samej blachy.

To raz, i na pewno ma to spory wplyw na dzwiek. Dwa to pewnie wielkosc drzwi - przynajmniej w 3d sa ogromne i dosc grube - glosnik pracuje w strasznie duzej komorze.

> Pewien wpływ na bas ma też bliskość płaszczyzn "odbijających" dzwięk

> np podłogi to tak jak w pokoju umieszczenie kolum w rogu

> zwieksza ilość basu choć nie zasze jakość basu

Racja, racja ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.