Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik

Featured Replies

Napisano

A więc po prawie roku pojawiła się awaria skutecznie unieruchamiająca misia, na szczęście pod domem. Nie odpala, w takim sensie, że kręci kontrolki się świecą, rozrusznik próbuje z dużym oporem kręcić ale zaraz zdycha. Akumulator podmieniony, rozrusznik wyczyszczony w środku, po podpięciu zasilania na stole się kręci, natomiast w aucie nie daje rady.

Rozrusznik na szrott i kupić nowy czy coś jeszcze może być? Auto normalnie odpalało, po postoju kilkudniowym i deszczach nie dał rady odpalić.

Z czego (Fiat, Lancia, Alfa) podpasuje rozrusznik do Pandy 2004 z silnikiem 1.1?

Napisano

> A więc po prawie roku pojawiła się awaria skutecznie unieruchamiająca misia, na szczęście pod

> domem. Nie odpala, w takim sensie, że kręci kontrolki się świecą, rozrusznik próbuje z dużym

> oporem kręcić ale zaraz zdycha. Akumulator podmieniony, rozrusznik wyczyszczony w środku, po

> podpięciu zasilania na stole się kręci, natomiast w aucie nie daje rady.

> Rozrusznik na szrott i kupić nowy czy coś jeszcze może być? Auto normalnie odpalało, po postoju

> kilkudniowym i deszczach nie dał rady odpalić.

> Z czego (Fiat, Lancia, Alfa) podpasuje rozrusznik do Pandy 2004 z silnikiem 1.1?

a jestes pewien ze to rozrusznik a nie np dupowata masa na silniku?

Napisano
  • Autor

> a jestes pewien ze to rozrusznik a nie np dupowata masa na silniku?

Masa przyspawana do podłużnicy odpadła od niej to ją przymocowałem śrubę obok. Gdzie jeszcze jest punkt masowy?

Napisano

> Masa przyspawana do podłużnicy odpadła od niej to ją przymocowałem śrubę obok. Gdzie jeszcze jest

> punkt masowy?

silnik ma z tego co pamietam jeden punkt masowania

a pytam bo u mnie 1,1 przestala krecic... bo plecionka masowa silnika poszla sie... bo byla z aluminium a nie miedziana

Napisano
  • Autor

> silnik ma z tego co pamietam jeden punkt masowania

> a pytam bo u mnie 1,1 przestala krecic... bo plecionka masowa silnika poszla sie... bo byla z

> aluminium a nie miedziana

On próbuje kręcić ale z dużym oporem. Jeszcze chodzi mi po głowie zablokowany alternator.

Napisano

> On próbuje kręcić ale z dużym oporem. Jeszcze chodzi mi po głowie zablokowany alternator.

a probowales wogole samochod odpalic nawet na pych zeby sprawdzic czy silnik chodzi jak zawsze czy moze ciezko? i przy okazji sprawdzic ladowanie?

mozesz tez zdjac pasek i sprawdzic reka czy altek da sie krecic

Napisano
  • Autor

> a probowales wogole samochod odpalic nawet na pych zeby sprawdzic czy silnik chodzi jak zawsze czy

> moze ciezko?

Nie.

> i przy okazji sprawdzic ladowanie?

> mozesz tez zdjac pasek i sprawdzic reka czy altek da sie krecic

Po pracy zobaczę, jak nie altek to się spróbuje go odpalić na pych.

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany - się okazało, że pękła obudowa alternatora, po jego odpięciu i ściągnięciu paska autko bez problemu odpala. Temat do zamknięcia.