Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogar 205- stacyjka.

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Zabrałem się w końcu za elektrykę motoroweru. Wywaliłem wszystkie kable, które teść pomontował- normalnie masakra, jak można tak mocno skomplikować instalację hehe.

Do rzeczy- w ogarze nie ma oryginalnej stacyjki i muszę ją dokupić. Czy ma ktoś zdjęcie podłączenia kabli do takiej stacyjki? Lampa jest nowego typu, czyli stacyjka pewnie była ta przesuwana. Ewentualnie może ktoś opisze połączenia, w końcu za dużo tam kabli nie ma. Tzn. teraz już nie ma, bo z tych, które teść powkładał, to można złożyć drugą instalację zlosnik.gif

Pomoże ktoś?

Napisano

Schemat instalacji elektrycznej jest w instrukcji do tego ogara, powinno Ci się udać znaleźć w internecie zeskanowany egzemplarz.

Tak na szybko, to raczej schemat powinien wyglądać tak:

Swoją drogą, to przycisk wygląda tak, jakby w środkowej pozycji nie robił nic, w pozycji na prawo łączył do masy przerywacz, a w pozycji na lewo łączył obwód świateł. W zasadzie, to da się to zrobić na "byle czym" zlosnik.gif

50m2-m3-780-205-sch.jpg

Napisano
  • Autor

Mam ten schemat.

Liczyłem na to, że ktoś podrzuci zdjęcie połączenia kabli do samej stacyjki, czyli wewnątrz lampy. Jak nie, to spróbuję połączyć kable wg. rysunku. Jest jeszcze możliwość kupienia kompletnej lampy za 78 zł i ma ona stacyjkę i podpięte wszystkie kable w środku. Najpierw zobaczę, czy teść gdzieś nie zachomikował oryginalną stacyjkę. Jak jej nie będzie, to kupię nową lampę.

Napisano

mógłbym Ci zrobić fotkę, ale i tak nie dojdziesz co do czego, bo ja robiłem całą instalację na nowych kabelkach i kolory nie są tak jak w fabrycznej. CO do schematu to jak dobrze widzę, jest dokładnie taki sam jak u mnie

Napisano
  • Autor

Znalazłem u teścia oryginalną stacyjkę, więc chciałbym samemu podłączyć kable w lampie.

Na schemacie połączeń w lampie, kabel z 4. idzie do żarówki przedniej. Czy on jest połączony z kablem idącym z 3. i 2? Czy wręcz przeciwnie- nie są one połączone?

Poniżej połączenia kabli w lampie- czy tak jest poprawnie?

Z 1 do żarówki;

Z 2 do stacyjki i żarówki ( z drugiej strony niż 1 );

Z 3 to samo, co z 2;

Z 4 tylko (?) do żarówki w to samo miejsce, co 1;

Z 5 do stacyjki na przeciw wejścia kabla z 2 i 3;

Z 6 do stacyjki z prawej strony, czyli przy sprężynie- będzie łączyć się z masą do wyłączenia silnika.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Niestety- stacyjka rozpadła się w rękach hahaha.gif, więc dzisiaj kupię całą nową, kompletną lampę. Trzeba zainwestować w youngtimera grinser006.gif.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Pyrekcb- gratuluję zakupu youngtimera Ogara 205 claps.gif. Mam nadzieję, że w Twoich rękach ten sprzęt znajdzie najlepsze miejsce ok.gif.

P.S.

Właśnie zacząłem 13-to godzinny "maraton" w pracy pad.gif

Napisano

> Pyrekcb- gratuluję zakupu youngtimera Ogara 205 . Mam nadzieję, że w Twoich rękach ten sprzęt

> znajdzie najlepsze miejsce .

Również dziękuję! ok.gif

> P.S.

> Właśnie zacząłem 13-to godzinny "maraton" w pracy

Ja dotarłem na ranczo ok północy, zrobiłem dwa bro i lulu. Rano o ósmej przegląd i już jestem w domku, wykąpany i nakarmiony oink.gifgrinser006.gif. grinser006.gif