Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KIA Cerato 2.0CRDI opinie

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów

Mam zamiar zmienić mojego Passata na Kijanke. Wybór padł na model Cerato z 2.0 dieselkiem 115 konnym.

Na co mam zwrócić uwagę przy kupnie takiego modelu. Nigdy nie miałem diesla wiec nie znam słabych stron takich aut.

Czy ten silnik ma dwumase?

Jeżeli ktoś użytkuje taki model proszę o kontakt.

Pozdrawiam

pirania_slon cool.gif

Napisano

Kumpel ma sluzbowego z LPG juz ladnych pare lat i to nadal jezdzi. Diesel to VM Motorii. Ten model pochodzi jeszcze ze starych czasow wiec ja bym go porownal bardziej do lanosa niz do ceeda.

Trzeba pamietac, ze u nas to jest egzotyk.

Napisano

> Witam kolegów

> Mam zamiar zmienić mojego Passata na Kijanke. Wybór padł na model Cerato z 2.0 dieselkiem 115

> konnym.

> Na co mam zwrócić uwagę przy kupnie takiego modelu. Nigdy nie miałem diesla wiec nie znam słabych

> stron takich aut.

> Czy ten silnik ma dwumase?

> Jeżeli ktoś użytkuje taki model proszę o kontakt.

> Pozdrawiam

> pirania_slon

Cześć.

Od stycznia jeżdżę taką Ceratą. I mała uwaga! Silnik ma 112KM, a nie 115KM. Od stycznia zrobiłem 11kkm i oprócz serwisu klimy, który zmusił mnie, aby pojawił się w serwisie nic się nie dzieje- co jest nudne, bo tylko leję ropę i jeżdżę.

Silnik nie ma dwumasy co może być uciążliwe dla osób, które lubią jeździć na niższych obrotach, bo wtedy samochód wpada w drgawki. Obecnie na liczniku mam 116kkm, a wcześniej tym egzemplarzem jeździł szandrzej z AK od 25kkm i nic poważnego się nie dzieje z tym autem.

Jak będziesz szukał auta to zwróć uwagę na korozję, bo lubi złapać (nadklona, ranty drzwi).

Napisano

> Ten model

> pochodzi jeszcze ze starych czasow wiec ja bym go porownal bardziej do lanosa niz do ceeda.

Ekhm..... jeździłem lanosem, jeździłem cee'dem i jeżdżę od 9 miesięcy Ceratą i bardziej bym ją porównał do cee'da niż do Lanosa... choćby biorąc pod uwagę komfort jazdy i prowadzenie.