Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciąganie wkładu stacyjki inaczej niż zwykle

Featured Replies

Napisano

Witam. Na wstępie odrazu mówie, że wiem jak wyciągnąć wkładke stacyjki - kluczyk na I stopień i przez specjalny otworek odbezpieczyć i wkładka wychodzi. Wiem bo juz dwa razy wyciągałem i nie sprawiało to problemów. Ale do teraz. Chciałem przesmarować wkładkę i sprawdzić kostkę stacyki bo parę razy rozrusznik nie startował. Wyciągnąłem wszystko bez problemu jak zawsze. Wkład a potem kostkę. Wszystko sprawdziłem, przesmarowałem ale.... Najpierw założyłem wkładkę a potem chciałem kostkę i okazało sie że sie nie da i trzeba znowu wyciągnąć bębenek. I lipa, koniec nie da sie. Wciskam zabezpieczenie i nic. Kierowajka, we wszystkie strony, zablokowana czy nie, delikatnie, na siłę, młotkiem pukałem w trzpień od drugiej strony który wchodzi do kostki i nic. Powiększyłem też otwór którym się odbezpiecza wkład żeby coś zobaczyć i nic. Szarpie, ruszam i lipa. Stacyjka działa, odblokowuje kiere, zapalam śrubokrętem wsadzonym w kostkę... Jutro jade po mechanikach... Jakieś pomysły? Może tym razem jakoś źle włżyłem tą wkładkę...

Dziękuję z góry i pozdrawiam. smile.gif

Napisano
  • Autor

Można zamknąć. Dopiero trzeci warsztat specjalizujący się w oplach bez problemu ogarnął temat. Rozleciała się obudowa wkładki.Nie mieli problemu z wyciągnięciem ok.gif