Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 626 GW tylna przesuwna kanapa....

Featured Replies

Napisano

Mamy posiadaczy na sali?Chodzi mi o to ile ta kanapa przesuwa się do tyłu(w cm).Niestety ze względu na to iż jestem duży i fotel mam cofnięty na maksa w Mojej 626 GF mam problem z mocowanie z tyłu fotelika kołyski.Zastanawiam się nad 2 rzeczami-albo kupić kanapę z mocowaniem od GW(robił ktoś coś takiego?),albo po prostu zmienić na GW.Brakuje mi tak naprawdę 15-20cm.Z jednej strony kombi teraz by się przydało ,z drugiej szkoda mi pozbywać się pewnego i sprawdzonego auta.Co poradzicie?

Napisano

> Mamy posiadaczy na sali?Chodzi mi o to ile ta kanapa przesuwa się do tyłu(w cm).Niestety ze względu

> na to iż jestem duży i fotel mam cofnięty na maksa w Mojej 626 GF mam problem z mocowanie z

> tyłu fotelika kołyski.Zastanawiam się nad 2 rzeczami-albo kupić kanapę z mocowaniem od

> GW(robił ktoś coś takiego?),albo po prostu zmienić na GW.Brakuje mi tak naprawdę 15-20cm.Z

> jednej strony kombi teraz by się przydało ,z drugiej szkoda mi pozbywać się pewnego i

> sprawdzonego auta.Co poradzicie?

Posiadam takie autko tj 626 GW, tak na oko to kanapa przesuwa się jakieś 10 cm ale mogę dzisiaj zmierzyć dokładniej.

Napisano
  • Autor

> Posiadam takie autko tj 626 GW, tak na oko to kanapa przesuwa się jakieś 10 cm ale mogę dzisiaj

> zmierzyć dokładniej.

Jeśli możesz to bardzo prosze ok.gif

Napisano

> Jeśli możesz to bardzo prosze

A nie możesz zamontować fotelika po stronie pasażera ?

Napisano

Ok zmierzyłem, przesuwa się 8 cm z tym że można przesunąć w stronę foteli o 8 cm i tym samym powiększyć bagażnik, w druga stronę nie da rady.

Napisano
  • Autor

> A nie możesz zamontować fotelika po stronie pasażera ?

Mam do zamontowania 2 sztuki fotelików i żona z tyłu.Fotelik starszego dziecka to pikuś ,natomiast fotelik młodszego ma taką podstawkę z ,,nogą'' która ogranicza dość mocno montaż do środka auta jednocześnie zajmuje dużo miejsca.

Napisano
  • Autor

> Ok zmierzyłem, przesuwa się 8 cm z tym że można przesunąć w stronę foteli o 8 cm i tym samym

> powiększyć bagażnik, w druga stronę nie da rady.

Dzięki ok.gif W takim razie szkoda kombinować -zakładałem iż da się bardziej przesunąć w strone bagażnika.A tutaj wygląda iż ilość miejsca ,,bazowa'' będzie taka sama.

Napisano

> Dzięki W takim razie szkoda kombinować -zakładałem iż da się bardziej przesunąć w strone

> bagażnika.A tutaj wygląda iż ilość miejsca ,,bazowa'' będzie taka sama.

ale to chyba w wiekszosci aut tak jest ze mozna tylko powiekszyc bagaznik zlosnik.gif

tak jest tez u mnie.

Napisano
  • Autor

> ale to chyba w wiekszosci aut tak jest ze mozna tylko powiekszyc bagaznik

> tak jest tez u mnie.

Widzisz wyszedłem z założenia iż wersja bez powiększenia jest taka sama w sedanie/htb jak w combi.Co jak się okazało było błędnym założeniem.

Napisano

> Widzisz wyszedłem z założenia iż wersja bez powiększenia jest taka sama w sedanie/htb jak w

> combi.Co jak się okazało było błędnym założeniem.

dokladnie-w kazdym katalogu touran ma pojemnosc bagaznika 695 litrow.nigdzie jednak nie dodaja ,ze to po dosunieciu siedzen tylnych do przodu hehe.gif

co przykladowo wlasciwie wyklucza podroz dzieci w fotelikach na tylnym siedzeniu.

Napisano
  • Autor

> dokladnie-w kazdym katalogu touran ma pojemnosc bagaznika 695 litrow.nigdzie jednak nie dodaja ,ze

> to po dosunieciu siedzen tylnych do przodu

> co przykladowo wlasciwie wyklucza podroz dzieci w fotelikach na tylnym siedzeniu.

jakoś próbuje się przemęczyć.W końcu dawniej i F126 jeździły całe rodziny hehe.giffakt że fotelików nie było ale z dzieciakami takich dużych tras też nie robię.