Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płytki PCV? Podesty? Jak to się zwie?

Featured Replies

Napisano

Znalazłem tylko w Juli, ale wiem, że w każdym markecie są, tylko nie mogę rozkminić, jak to się nazywa, żeby wyszukać najtańszą ofertę:

290110.jpg

W Juli kosztuje to 60zł/m2, a potrzebuję tego ok. 36m2 do piwnicy - ma się łatwo układać na dość nierównej betonowej podłodze, być demontowalne i przede wszystkim umożliwiać odparowywanie wilgoci z chudziaka na gruncie (bez hydroizolacji poziomej). Może jakiś Chińczyk sprzedaje na aliexpress, albo w jednym z tych portali do zamówień dla "przedsiębiorców"?

Napisano
  • Autor

> Musi być identyczne ?

> http://m.tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/podloga-azurowa-logosystem-35202,325/galeria/

> https://www.google.pl/search?redir_esc=&...2yty+plastikowe

Absolutnie nie musi byc identyczne, ale tylko pierwszy link jest uzyteczny - drugi podaje betonowe plyty azurowe.

Ten LogoSystem znalazlem za 43,25zl/m2:

http://www.taniachata.pl/produkt/kratka-podlogowa-logosystem-30x30x13-cm-hdpe-zl-m2

Kto da mniej? grinser006.gif

Napisano

Hehe, w PRL to robiło za kafelki dla ubogich na lastrikową podłogę w łazience zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe, w PRL to robiło za kafelki dla ubogich na lastrikową podłogę w łazience

No nie do konca to samo panie Lucku, ale fakt, ze konstrukcja dosc podobna. Teraz te podesty sluza za baze do plytek drewnianych (teak, akacja), ktore np. na balkonach bardzo ladnie wygladaja:

130085_foto.jpg

Zabawne, ze w Juli taka akacja jest rowniez za 60zl/m2 (promocja), ale to do piwnicy sie nie nadaje.

p.s. nie za kafelki, a za cos takiego:

mata-teak-mala-50x70_1443_1.jpg

Napisano

To co dałeś na początku ma prawie identyczną konstrukcję, jak te peerelowski. Różni się kolorem, bo tamte były w różnych i ludzie sobie robili kompozycje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To co dałeś na początku ma prawie identyczną konstrukcję, jak te peerelowski. Różni się kolorem, bo

> tamte były w różnych i ludzie sobie robili kompozycje

wiem, prawie identyczna. Za szczyla sie zastanawialem, jak to jest, ze w lazienkach i przebieralniach na basenach, czy w lazienkach prywatnych rozni ludzie to maja, a moja mama zawsze zywiolowo reagowala na to rozwiazanie, ze oblesne. A potem sie dowiedzialem, co to jest estetyka grinser006.gif

Napisano

moze powiedz do czego to ma byc, bo za prawie 40/m2 kupisz juz dobra podloge... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> moze powiedz do czego to ma byc, bo za prawie 40/m2 kupisz juz dobra podloge...

do piwnicy, rozkladalne, paroprzepuszczalne, latwe w utrzymaniu porzadku

Napisano

A w ogóle Ci to potrzebne ? Z reguły rzeczy trzyma się na jakichś półkach, a jak wilgoć ciągnie od podłoża, można położyć paletę. Do chodzenia to chyba nie ma znaczenia.

Napisano
  • Autor

> A w ogóle Ci to potrzebne ? Z reguły rzeczy trzyma się na jakichś półkach, a jak wilgoć ciągnie od

> podłoża, można położyć paletę. Do chodzenia to chyba nie ma znaczenia.

bo betonowa podloge ciezko utrzymac w czystosci, a wkurza mnie zakladanie "piwnicznych klapek" grinser006.gif