Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KzAK-maluch do miasta

Featured Replies

Napisano

musze niestety kupic jakiegos grata jako drugie auto.bedzie to robilo moze ze 2-3kkm wiec wazne sa jak najmniejsze koszty stale zlosnik.gif

w gre wchodza tylko :

daihatsu charade/sirion 1.0

suzuki alto 1.1

kia picanto 1.0.

nie interesuje mnie w sumie ktory kupic[pewnie bedzie to pierwszy z brzegu nie bedacy kompletnym zlomem] tylko jakie slabe punkty maja te auta przy przebiegu ok.100kkm ktore mozna ew. sprawdzic przy zakupie.auta rocznik 2004-2006 mniej wiecej.z gory wielkie dzieki ok.gif

Napisano

dopisz jeszcze daihatsu Cuore ;p na razie 3 baki objechane w mieście i spalanie poniżej 5l, bardo wygodne i przestrzenne mimo małego wymiaru... rocznik 2008, zresztą wątek mój o zakupie jego nieco niżej jest... jako mieszczucha polecam

Napisano

od siebie

po 11 latach z panda polecam pande

z motorkiem 1,2

Napisano
  • Autor

> od siebie

> po 11 latach z panda polecam pande

> z motorkiem 1,2

panda za droga i w zakupie i w eksploatacji jak na takie przebiegi.

Napisano
  • Autor

> dopisz jeszcze daihatsu Cuore ;p na razie 3 baki objechane w mieście i spalanie poniżej 5l, bardo

> wygodne i przestrzenne mimo małego wymiaru... rocznik 2008, zresztą wątek mój o zakupie jego

> nieco niżej jest... jako mieszczucha polecam

tez w sumie bylo brane pod uwage ale jest tego w moich okolicach jak na lekarstwo.

Napisano

> tez w sumie bylo brane pod uwage ale jest tego w moich okolicach jak na lekarstwo.

dlatego ja jechałem po niego 260km.... bo w okolicy nie było żadnego

Napisano

> panda za droga i w zakupie i w eksploatacji jak na takie przebiegi.

panda za droga w zakupie???

chyba jeden z tanszych samochodow w tej klasie

glownym przy takich przebiegach wydatkiem eksploatacyjnym bedzie koszt paliwa oraz przegladow (rejestracyjny i okresowy techniczny) cena tego drugiego to glownie koszt oleju i filtrow wiec czy tak drogo? tak samo jak w kazdym innym autku tej klasy.

moze wciagnac ciut wiecej paliwa ale... to glownie zalezy od kierownika - u mnie w zaleznosci od mojego widzimisie w miescie jest od 6 w gore, na trasie regularnie mieszcze sie w max 5,2 litra na setke

w poprzedniej pandzie ktora jezdzilem niemalze 10 lat i 170 kkm wymienilem 2 razy amorki z przodu (raz zamarzly - wadliwa seria) a raz skrzywilem.. nie wiem jak ale sie udalo poza tym czysta eksploatacja czyli tarcze klocki szczeki opony plyny eksploatacyjne. Przy 130 kkm zrobilem rozrzad i przy okazji pompe wody... bo bylo juz rozebrane

i tyle

wiec uwazam ze nie dosyc ze do miasta rewelacja ze wzgledu na jednak wygode i ilosc miejsca w srodku w stosunku do gabarytow oraz gabaryty, zwrotnosc, szybkosc nagrzewania sie, widocznosc to i pod wzgledem kosztow eksploatacji bardzo akceptowalny poziom (np: komplet tarcz+klockow bosch to koszt nie wiecej niz 200 zl), komplet calkiem sensownych amotryzatorow (4 szt) to koszt maks 500 zl, rozrzad z pompa wody i robocizna wyniesie moze 300??

Napisano
  • Autor

ale np.podatek drogowy 4 x wiekszy niz w charade zlosnik.gif

no i cena zakupu tez jakies 50% wieksza niz daihatsu czy suzuki.

caly czas mowie z perspektywy UK.

ale oczywiscie jak sie trafi to wezme pande,zwlaszcza ze mam tylko dobre wspomnienia po jezdzie tym autkiem ok.gif

Napisano

> ale np.podatek drogowy 4 x wiekszy niz w charade

> no i cena zakupu tez jakies 50% wieksza niz daihatsu czy suzuki.

> caly czas mowie z perspektywy UK.

> ale oczywiscie jak sie trafi to wezme pande,zwlaszcza ze mam tylko dobre wspomnienia po jezdzie tym

> autkiem

na poczatku mysle jaki ku.... podatek drogowy.... i kulki sie zetknely.. UK heheh

no tak to jest koszt staly jakiego w PL nie ma juz

Napisano
  • Autor

wielkie dzieki za mnostwo sugestii hehe.gif

tak jak mowilem kupilem pierwszego z brzegu-suzuki alto 1.1.szalu nie ma jak to sie mowi,ale to autko do 3-4 kilkometrowych dojazdow w miescie.majac jednak porownanie do innych maluchow: atosa i pandy to alto odstaje sporo od tych w sumie prostych furek.