Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda - kierownica

Featured Replies

Napisano

Niepokoi (pojęcie względne) mnie kierownica w mojej Evandzie, nigdzie takiej nie widziałem. Chodzi mi o typ skóry, nigdzie nie widziałem takiej dziurkowanej. Czyżby niestety obszywana była? Po środku jakoś zużycia nie widać (poza włącznikiem świateł - wytarty piktogram, reszta jak nowa w tym była folia wokół gałki klimatronika, plastiki też nie rozbierane na 99,9%).

7790b65ff36e.jpg

a637d39fadcf.jpg

Napisano

Jest wymieniona skóra, szwy też nie są oryginalne... to niestety sugeruje znacznie większy przebieg auta. Zadzwoń do ASO w Gliwicach ładnie poproś to po Vinie sprawdzą przebieg na zachodzie bo mają taką możliwość. Mi sprawdzali Epicę, która miała niby 120 tyś a 2 lata wcześniej w Niemczech 200..

Napisano

> Moja Nubira ma 260 tyś i przebieg nie jest ważny. Ważny jest stan.

To prawda w 100% - napisałem co myślę o kierownicy...

Napisano
  • Autor

Ależ też się zgadzam z tym. Dzwoniłem ale żeby sprawdzić musiał bym tam osobiście przyjechać. Przez telefon nie podadzą.

Ciekawe czy salony Opla mają możliwość sprawdzenia?

Napisano
  • Autor

A przy okazji nasunęła mi się jedna refleksja. Nawet jakbym chciał kupić teraz inną Evandę to nie mam z czego wybrać.

Jedyna która wydawała mi się warta uwagi to ta: http://otomoto.pl/chevrolet-evanda-fabryczny-stan-skora-alu-klimatr-gwaran-C34641851.html ale dzwoniłem za nią wcześniej i powiedzieli, ze sprzedana. Nie wiem po co wisi ciągle na Allegro.

Napisano

> A przy okazji nasunęła mi się jedna refleksja. Nawet jakbym chciał kupić teraz inną Evandę to nie

> mam z czego wybrać.

> Jedyna która wydawała mi się warta uwagi to ta:

> http://otomoto.pl/chevrolet-evanda-fabryczny-stan-skora-alu-klimatr-gwaran-C34641851.html ale

> dzwoniłem za nią wcześniej i powiedzieli, ze sprzedana. Nie wiem po co wisi ciągle na Allegro.

A może ktoś ją uszkodził mechanicznie - jest delikatna i wtedy wymienił. Oryginał jest sporo ładniejszy i ma czarną nitkę

Napisano
  • Autor

> A może ktoś ją uszkodził mechanicznie - jest delikatna i wtedy wymienił. Oryginał jest sporo

> ładniejszy i ma czarną nitkę

Pewnie nigdy się nie dowiem zlosnik.gifzlosnik.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> . to niestety sugeruje znacznie większy przebieg

Nie do końca bym się z tym zgadzał. Moja Evka ma tylko 125 tyś. km, a jest to przebieg pewny, bo auto kupione w salonie w Ełku i kolejny właściciel też był z Ełku i o ile nie wszystkie naprawy były robione w serwisie, to olej i przegląd był tam co roku od kupna, więc jako tako przebieg mam udokumentowany. Mimo niewielkiego przebiegu moja kierownica wygląda tak:

eb12917e5c24.jpg

W dolnej części ma liczne uszkodzenia mechaniczne, a w górnej przetarcia. Nie wiem czy tak było zawsze czy tylko w pierwszym okresie produkcji, ale skóra do obszycia kierownicy w evandzie jest słabej jakości. Poza tym mi taka obszyta kierownica się bardzo podoba.

Napisano
  • Autor

Dzięki zlosnik.gif

A przy okazji, zegary masz takie oryginalne? Bo widziałem tylko takie w wersji z automatem.

Napisano

> Dzięki

> A przy okazji, zegary masz takie oryginalne? Bo widziałem tylko takie w wersji z automatem.

Tak, zegary oryginalne. Początkowo jak oglądałem auto też mnie to zastanawiało i podejrzewałem, ze amator wiejskiego tuningu maczał tu palce. W serwisie uspokoili mnie mówiąc, że z tego co pamiętają to wszystkie trzy evandy smile.gif sprzedane w Ełku miały takie zegary. Może taka partia trafiła się na ten region.

Napisano

> Podobają mi się. Dodają dostojności autu. Te czarne są takie nijakie trochę.

Może miało to dodać trochę sportowego stylu, choć przy tej mocy z lpg do masy auta ciężko o jakiś dreszczyk emocji