Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 1.6 120KM vs 160KM

Featured Replies

Napisano

> Nie ma danych, ale poniżej przykład fiesty, która bije w sprincie ceeda, ale w elastyczności

> wyglada to już inaczej. Pewnie kwestia zestopniowania skrzyni biegów...

> Np. Fiest ST 6.9s do 100

> Elastyczność 60-100 5.2s. 4 bieg

> 80-120 9s. 6 bieg

> Cee'd. 7.7 do 100

> 60-100 5,4 4 bieg

> 80-120 8,8 6 bieg

Nie miałem danych ceeda. Jeśli tak to wygląda to Giulietta na 5 biegu robi 80-120 w tym samym czasie co Ceed na 6.

Wychodziłoby, że znalazły się te konie Kii:)

Napisano
  • Autor

> jeździłeś nowym nowym focusem po FL? Jakie wrażenia?

Jezdzilem starym przed FL nowego widzialem w srodku i wreszcie jest ok.

Dodatkowo silnik 150KM robisz z palcem w nosie na 200 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mazda fajna, jak Ci nie zależy na odpychaniu to bierz Mazdę.

Nie rozumiem przeciez ona jest tak samo szybka jak TSI 140KM.

Napisano

> Jezdzilem starym przed FL nowego widzialem w srodku i wreszcie jest ok.

> Dodatkowo silnik 150KM robisz z palcem w nosie na 200

Ciekawe jak ten nowe silniki 1.5 Ecoboost spisują się w porównaniu ze starymi 1.6. Jeśli chodzi o odczucia i spalanie. Ja jeździłem też tym przed FL, 1.6 150KM i jakoś nie czułem tych 150KM. Miałem wrażenie, że jeździ podobnie jak mój T-Jet 120KM. Leon 1.4 122KM wydał mi się bardziej dynamiczny. Oczywiście to mogą być tylko odczucia wynikające z przebiegu momentu, masy auta itd, ale ja właśnie chcę samochód, którym mi dostarcza miłych odczuć w rzeczywistości, a mało mnie interesuje co ma na papierze

Napisano
  • Autor

> Ciekawe jak ten nowe silniki 1.5 Ecoboost spisują się w porównaniu ze starymi 1.6. Jeśli chodzi o

> odczucia i spalanie. Ja jeździłem też tym przed FL, 1.6 150KM i jakoś nie czułem tych 150KM.

> Miałem wrażenie, że jeździ podobnie jak mój T-Jet 120KM. Leon 1.4 122KM wydał mi się bardziej

> dynamiczny. Oczywiście to mogą być tylko odczucia wynikające z przebiegu momentu, masy auta

> itd, ale ja właśnie chcę samochód, którym mi dostarcza miłych odczuć w rzeczywistości, a mało

> mnie interesuje co ma na papierze

Ja czytalem, ze jest 1.5 ze wzgledu na przepisy podatkowe. Pewnie dodatkowo cos tam zmienili. Mnie troche srodek leona odstrasza, zwlaszcza ta czesc z wyswietlaczem i ogolne wrazanie tandety. Ten 1.6 przyjemnie jezdzi. Narazie wysokie ceny zobaczymy w przyszlym roku. Choc w tej chwili serce podpowiada bierz mazde sedan. Troche sie bagaznika boje bo dosc waski otwor jest.

Napisano

> Ja czytalem, ze jest 1.5 ze wzgledu na przepisy podatkowe. Pewnie dodatkowo cos tam zmienili. Mnie

> troche srodek leona odstrasza, zwlaszcza ta czesc z wyswietlaczem i ogolne wrazanie tandety.

> Ten 1.6 przyjemnie jezdzi. Narazie wysokie ceny zobaczymy w przyszlym roku. Choc w tej chwili

> serce podpowiada bierz mazde sedan. Troche sie bagaznika boje bo dosc waski otwor jest.

widzę, że kupujesz tak jak ja, na zasadzie "zobaczymy w przyszłym roku" hehe.gif

Napisano
  • Autor

> widzę, że kupujesz tak jak ja, na zasadzie "zobaczymy w przyszłym roku"

Ceed jezdzi nie pali sie. Choc chcialbym cos nowego i szybszego.