Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier do relingów.

Featured Replies

Napisano

Czy zna ktoś z kolegów jaki jest kod lakieru do relingów, ewentualnie gdzie go znaleźć?

Napisano

utlenily sie co ? i farba zlazla ? - nie znam nr lakieru ale kazdy lakiernik to dobierze. sam na wiosne malyje te ustrojstwa na czarno i lampy tylne tez zeby komponowaly sie z czarna szyba na tyle

Napisano
  • Autor

> utlenily sie co ? i farba zlazla ? - nie znam nr lakieru ale kazdy

> lakiernik to dobierze. sam na wiosne malyje te ustrojstwa na

> czarno i lampy tylne tez zeby komponowaly sie z czarna szyba na

> tyle

Na czarno? hmm.gif Jeszcze nie widziałem. Myślałem o tym, ale... niewiem.gif

Napisano

pewnie ze na czarno a nie tak jak teraz jakis sraczko szaro brazowy kolor. czarny na lampach ladnie przejdzie w czarny reling a czarna lampa fajnie wizualnie zespoli sie z szyba

Napisano

> Czy zna ktoś z kolegów jaki jest kod lakieru do relingów, ewentualnie

> gdzie go znaleźć?

Tylko w mieszalniach lakierów samochodowych zakrecony.gif wg firmy DuPont jest to 605A Grigio Antracite nr receptury F3400 i nie jest to lakier młotkowy tylko metalik i to pokryty matowym bezbarwnym.

Utlenione alu trzeba dokładnie oczyścić,zagruntować gruntem reaktywnym(trawiącym) i dopiero lakierować,no i nie da się tego zrobić bez demontażu relingów cfaniaczek.gif

Radzę oddać do dobrego warsztatu,bo nie każdy lakiernik używa dość drogich gruntów reaktywnych lub epoxydowych,wiem o tym bo zajmuję się zaopatrzeniem warsztatów blacharsko-lakierniczych w materiały do napraw i wiem że oszczędzają dranie na wszystkim angryfire.gif

A warto to zrobić fachowo bo problem zaraz pojawi się znowu. waytogo.gif

Napisano

jesli sie pojawi to nie zaraz bo malowalem fele alu i przez 3 lata nic sie nie utlenilo i nie odlazlo a dodam ze jak je dostalem w moje rece to prawie cale byly pokryte nalotem bailym i wygladaly koszmarnie. warsztat lakierniczy zje czlowieka zywcem zwlaszcza taki dobry. samemu mozna to zrobic dobrze i ladnie i na kilka lat ma sie spox i mozna to zrobic nie odkrecajac relingow z samochodu - trzeba tylko wykazac troche pomyslunku i checi a nie demontowac pol auta i wydawac wyplate w warsztacie lakierniczym na dwa glupie relingi - moja zdanie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.