Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwarancje serwisowe, gwarancje pokrycia kosztow napraw...

Featured Replies

Napisano

Interesowal sie moze ktos z Was tematem gwarancji serwisowej na uzywane auto (ubezpieczenia kosztow napraw)?

Szukajac ostatnio dla siebie auta zauwazylem ze sporo komisow ma na swoich stronach/autach reklame ze oferuja gwarancje. A jak juz kupilem Toyote to przy okazji umawiania wymiany lozyska w serwisie zauwazylem ulotke mowiaca:

Quote:

PLUS GWARANCJA SERWISOWA to kompleksowe ubezpieczenie kosztów napraw dla aut używanych lub sprowadzonych z zagranicy, które jest ukłonem w stronę właścicieli samochodów marki Toyota korzystających z Autoryzowanego Serwisu Toyoty. Uczestnictwo w programie oznacza komfort i spokój umysłu, właściwy użytkownikom nowych samochodów.

wiecej szczegolow i przyznam szczerze ze zaczynam sie zastanawiac czy nie wziac, bo z jednej strony z autem nic nie powinno sie jeszcze dziac grinser006.gif a z drugiej strony jak cos sie wysra to 750pln za ubezpieczenie moze byc pomijalnym kosztem w stosunku do np kosztu naprawy turbiny czy chocby wtryskow...

Macie jakies zdanie na ten temat?

Napisano

> Macie jakies zdanie na ten temat?

Tak. Ja miałem taki rodzaj ubezpieczenia na lata 3-5 mojego Golfa. W moim przypadku była to oferta Allianz dla samochodów VW.

Zapoznaj się dokładnie z warunkami - co podlega ubezpieczeniu, a co jest wyłączone. Następnie zapytaj w swoim ASO kolesi z serwisu jakie mają doświadczenia z tym ubezpieczeniem. Oni wiedzą czy, i jakiego rodzaju, są problemy z likwidacją szkód.

mar00ha

Napisano

> Interesowal sie moze ktos z Was tematem gwarancji serwisowej na uzywane auto (ubezpieczenia kosztow napraw)?

Tak. Kupiłem w ASO VW auto z gwarancją przedłużoną na czwarty rok eksploatacji (polisa Allianz). Na piąty rok przedłużyłem na własny koszt. Zmienił się ubezpieczyciel (Cardif) i zaostrzyły się warunki (zakres identyczny, ale doszedł niestety limit przejechanych km - 30tys. w moim przypadku).

Musisz zwrócić uwagę na zakres ubezpieczenia, ponieważ są dostępne różne warianty.

Uważam, że to dobra rzecz.

Skorzystałem z ubezpieczenia dotychczas jeden raz - w ramach gwarancji wymieniona została syrena alarmu i jeden czujnik parkowania.

Warto sprawdzić dostępne warianty. Czasami różnica w cenie polisy jest niewielka, a zakres ochrony dużo większy.

Dodatkowo (co mnie akurat nie dotyczy, ale podam jako ciekawostkę) w VW dla aut 4x4 stawka jest dwukrotnie wyższa, niż dla aut z napędem na jedną oś.