Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Albea 1.4 i 1.3 MJ

Featured Replies

Napisano

ten disel wkrótce...

tako rzecze interia motoryzacja...

myślę że tego brakowało w ofercie... jakby jeszcze palio z budą odtworzyli.. byłoby całkiem cool - w tej klasie cenowej.

claps.gif

Napisano

O nowej Albei jest już na stronie Fiata :

http://www.fiat.com.pl/index.php?pid=32&id_model=6

Coś tam chłopaki ściemniają,że spalanie niższe...Silnik z większą pojemnością a spalanie niższe ? Prędkość ta sama co w starej Albei.

Z obrazków wynika,że wreszcie doceniono "pijaków", ich interes przedkładając nad interes palaczy. Zamiast nieszczęsnej popielniczki z przodu, mamy 2 dziury na puszki. Ciekawe czy zmieści się mała Staropolanka.

Napisano

A ja już się bałem że nie będę miała na co mojej sienki wymienić.

Dla mnie klasa (przynajmniej na fotkach). Niestety nic za darmo i wyposażenie nieco okroili...

Napisano

> A ja już się bałem że nie będę miała na co mojej sienki wymienić.

> Dla mnie klasa (przynajmniej na fotkach). Niestety nic za darmo i

> wyposażenie nieco okroili...

A co skroili ? Bo jakoś nie mogę się dopatrzyć. No niby wersja Fresh to z zasady jest prosta... Ale poduszkę ma, wspomaganie ma. Tylko silnik 8 zaworowy zamiast 16 V. Za to 1.4.

Napisano

za dwukolorową deskę trzeba dopłacić, zmiana tapicerki – dopłata, elektryczne szyby to już powinny być w standardzie, silniczek 3 koniki w plecy. Ciekawe co z tym JTD.

Fakt, że stara wersja tak bogata znowu nie była...

Napisano

> za dwukolorową deskę trzeba dopłacić, zmiana tapicerki –

> dopłata, elektryczne szyby to już powinny być w standardzie,

> silniczek 3 koniki w plecy. Ciekawe co z tym JTD.

> Fakt, że stara wersja tak bogata znowu nie była...

Elektryczne szyby - za to w prostych wersjach tanich aut zawsze kroją. Za centralny zamek też. Mimo iż w 21 wieku powinien to być standart. jak się okazuje , podłokietnik na przednim siedzeniu też tylko w lepszej wersji.

Napisano

> O nowej Albei jest już na stronie Fiata :

> http://www.fiat.com.pl/index.php?pid=32&id_model=6

> Coś tam chłopaki ściemniają,że spalanie niższe...Silnik z większą

> pojemnością a spalanie niższe ? Prędkość ta sama co w starej

> Albei.

> Z obrazków wynika,że wreszcie doceniono "pijaków", ich interes

> przedkładając nad interes palaczy. Zamiast nieszczęsnej

> popielniczki z przodu, mamy 2 dziury na puszki.

do tych dziur mozesz wsadzić także popielniczkę... wink.gif

Napisano

> Albei.

Może być niższe bo poprzedni silnik 1.2 16V sięgał do 10l w mieście -tak go wyżyłowali.

A pamiętacie jak w Polonezach powiększyli do 1.6 i troszkę mniej palił? pub2.gif

Napisano

> A pamiętacie jak w Polonezach powiększyli do 1.6 i troszkę mniej

> palił?

sie zgadza ok.gif

Napisano

Zajrzałem dziś do nowej Albei. Niestety stała na podnośniku więc nie mogłem wleźć do środka. Na tylnej klapie dodano znaczek Fiata (nad miejscem na tablicę). Zmieniono układ zegarów, ale to wersja jakaś spasiona była, bo miała display komputerka pokładowego (więc może dlatego inny układ zegarów - moim zdaniem brzydszy). Byly dwie poduszki powietrzne, oczywiscie 2 miejsca na puszki (kubeczki) wink.gif, z przodu reflektory jakby z niewielką "Łezką". Kierownica nieco inaczej wygląda ale to kosmetyczna zmiana...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Albei.

Może być niższe bo poprzedni silnik 1.2 16V sięgał do 10l w mieście -tak go wyżyłowali.

nie wiem skąd masz takie spalanie(pewnie masz b.ciężką nogę smile.gif ).Mi w mieście jeszcze nigdy nie spalił powyżej 7l,zazwyczaj 6,5l

A co do nowej Albeii-nie podoba mi się prz od autka(maska i reflektory). Zgadzam się,że większość zmian to drobne kosmetyczne poprawki.

Napisano

Witma...

Mam prosbe, nie mowcie o samochodach o ktorych nie macie zbytnio pojecia........zostawcie to tym ktorzy nimi jezdza. Nie mam pojecia skad wam sie wzielo to 10l/100 w ruchu miejskim przy fiacie Albea. BZDURA.........jezdze tym samochodem od szesciu miesiecy i nigdy nie przekroczylem 7 litrow i jak czytam niektore wypowiedzi to od razu widac za pisza je ludzie ktorzy nie sa uzytkownikami tych pojazdow i nie chodzi mi tylko o temat zuzycia paliwa. Wiec jeszcze raz prosba nie mowmy o czyms o czym wiemy malo badz uslyszelismy to od kogos rownie niezorientowanego.........pozdrawiam

Albea 1,2 16v Avtive

poza tym nowa Albea ma wiekszy silnik ale slabszy i moc osiaga dopiero przy 6 tys obrotow a nie przy 5-ciu jak np moja...pozdrawiam

Napisano

> Witma...

> Mam prosbe, nie mowcie o samochodach o ktorych nie macie zbytnio

> pojecia........zostawcie to tym ktorzy nimi jezdza. Nie mam

> pojecia skad wam sie wzielo to 10l/100 w ruchu miejskim przy

> fiacie Albea. BZDURA.........jezdze tym samochodem od

> szesciu miesiecy i nigdy nie przekroczylem 7 litrow i jak czytam

> niektore wypowiedzi to od razu widac za pisza je ludzie ktorzy

> nie sa uzytkownikami tych pojazdow i nie chodzi mi tylko o temat

> zuzycia paliwa. Wiec jeszcze raz prosba nie mowmy o czyms o czym

> wiemy malo badz uslyszelismy to od kogos rownie

> niezorientowanego.........pozdrawiam

> Albea 1,2 16v Avtive

> poza tym nowa Albea ma wiekszy silnik ale slabszy i moc osiaga

> dopiero przy 6 tys obrotow a nie przy 5-ciu jak np

> moja...pozdrawiam

hmm

ciekawe co kolega rozumie pod pojeciem miasto, bo profil dość czysty

CC 9set palilo mi w miescie z 7 litrow

zapraszam do Lodzi... i z checia zobacze to spalanie ponizej 7 litrow

Napisano

Witam...

Owszem zgadzam sie ze tzw "miasto" to pojecie wzgledne, mozna godzinami stac w korkach a pozniej narzekac ile to on pali w ruchu miejskim. To albo mowimy o staniu w korkach albo o jezdie w ruchu miejskim, Wiec tu nigdy nie bedzie spojnosci gdyz jak widac rozni ludzie roznie to rozumieja. Co do seicenta 900......zgadzam sie zona jezdi nim od siedmiu lat i on potrafi spalic wiecej niz albea, zawsze mial wiekszy apetyt na benzyne. Prosze mnie zle nie zrozumiec ja nie jestem przedstawicielem fiata i nie zamierzalem robic im reklamy ja tylko stwierdzam fakty. Moj samochod w wiekszosci porusza sie po ulicach Warszawy wiec chyba jest tu porownywalny ruch. Wracajac do seicenta to musze stwierdzic ze ten pojazd nawet w trasie pali wiecej niz albea.....no coz tak jest u mnie, nie wiem jak maja inni...pozdrawiam.....

piwo.gif......

Napisano

Ach jeszcze jedno co do nowej albei........Tu glownym zalozeniem FATA bylo zmniejszenie kosztow wytwarzania tego pojazdo o tysiac euro by stal sie konkurencyjny w stosunku do logana wiec z czegos musiano zrezygnowac......nie wiem z czego bo nie jezdilem nowa albea wiec nie zabieram glosu. Pisano o tym dosc sporo swego czasu Poza tym w Turcji ten pojazd juz byl dostepny w ubieglym roky tyle ze z silnikiem 1,2 16v . Mysle ze dla wiekszosci nie jest tez tajemnica fakt iz wlasnie ten fiat od roku 2007 montowany ma byc w Rosji wraz z fiatem palio.................pozdrawiam

Napisano

W sobotę zajrzałem do nowej albei (stała na parkingu u dilera). Z zewnątrz jak na zdjęciach nowa kratka, światła i to wszystko prawie jeszcze znaczek na tylnej klapie.

W środku po staremu tyle, że jest nowa deska rozdzielcza. Musze przyznać, że bardzo interesująca. Nie wchodziłem do środka, ale deska robiła wrażenie być wykonaną z dość twardego plastiku nie mniej jednak wygląda dużo lepiej niż poprzednia. Fajne zegary (oglądałem chyba wersję podstawową ewentualnie tą średnią) Deska oczywiście jednokolorowa. Coś jakby w stronę VW ale z większą fantazją. Generalnie moje odczucia są pozytywne, ale jak będę zmieniał Sienkę na coś młodszego to bez wielkiego żalu kupię starszą wersje (będzie przynajmniej mniejsze OC i kilka koników gratis).

Sądzicie, że jakość może podupaść, jeśli przeniosą produkcję do Rosji?

Napisano

Co do jakosci fiatow ktore beda wytwarzane w Rosji trudno prognozowac bo w poczatkowej fazie montowane beda one z podzespolow sprowadzanych z Turcji. Nie jest tajemnica ze pierwsze fiaty montowane w Turcji bylt bardziej awaryjne niz te obecnie produkowane wiec wniosek nasuwa sie jeden.......pewnie musieli dojsc do wprawy a jak poradza sobie z tym rosjanie nie wiem oby lepiej niz turcy na poczatku. ...pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.