Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o przepływomierz Golf IV AJM.

Featured Replies

Napisano

Witam dzisiaj kupiłem na podmianę używaną przepływkę do mojego Golfa IV AJM ponieważ wyskakuje mi błąd zwarcia/przerwa na masie.

Według numeru na przepływce pasuje ona do mojego silnika tylko że wizualnie różni się od tej która była zamontowana.

Czy jeżeli auto jest po sofcie to po wymianie przepływki muszę coś w nim poprawić.

Taka była 0 281 002 757

0280217121.png

a taką wsadziłem 0 280 217 121

1.jpg

Napisano

> Witam dzisiaj kupiłem na podmianę używaną przepływkę do mojego Golfa IV AJM ponieważ wyskakuje mi

> błąd zwarcia/przerwa na masie.

> Według numeru na przepływce pasuje ona do mojego silnika tylko że wizualnie różni się od tej która

> była zamontowana.

> Czy jeżeli auto jest po sofcie to po wymianie przepływki muszę coś w nim poprawić.

> Taka była 0 281 002 757

> a taką wsadziłem 0 280 217 121

Sprawdziłbym soft bo jednak przeplywka to wazna sprawa.

Widzialem auta ktore prawie nie jezdzily na przeplywce bedacej zamiennikiem. A u Ciebie jednak różni się numer starej i nowej.

Napisano

> Witam dzisiaj kupiłem na podmianę używaną przepływkę do mojego Golfa IV AJM ponieważ wyskakuje mi

> błąd zwarcia/przerwa na masie.

> Według numeru na przepływce pasuje ona do mojego silnika tylko że wizualnie różni się od tej która

> była zamontowana.

> Czy jeżeli auto jest po sofcie to po wymianie przepływki muszę coś w nim poprawić.

> Taka była 0 281 002 757

> a taką wsadziłem 0 280 217 121

teoretycznie przeplywki te sa zamienne i do TDI 1.9 maksymalnie 115KM. Nie masz przypadkiem pakietu zimowego ?? Bo ten co miales wyglada jak ten okreslany mianem przeplywomierza do chlodnego klimatu

Napisano
  • Autor

> teoretycznie przeplywki te sa zamienne i do TDI 1.9 maksymalnie 115KM. Nie masz przypadkiem pakietu

> zimowego ?? Bo ten co miales wyglada jak ten okreslany mianem przeplywomierza do chlodnego

> klimatu

Raczej nie mam z tego co mi wiadomo takiego pakietu.

Wydaje mi się że samochód teraz inaczej przyspiesza tak jakby równiej ciągnie od dołu ale kopa dostaje tak od 2tys obrotów.

Napisano

> Raczej nie mam z tego co mi wiadomo takiego pakietu.

> Wydaje mi się że samochód teraz inaczej przyspiesza tak jakby równiej ciągnie od dołu ale kopa

> dostaje tak od 2tys obrotów.

mam ten sam silnik i turbo wstaje tak od 1,6tys a przy 1.8tys idzie juz rowno. Byc moze stara przeplywka zle zliczala ilosc powietrza przy niskim zapotrzebowaniu. Teraz masz nowa i jest prawidlowo

Napisano
  • Autor

Właśnie się dowiedziałem że po zmianie przepływki trzeba ją adaptować.

Napisano

> Właśnie się dowiedziałem że po zmianie przepływki trzeba ją adaptować.

pierwsze slysze

Napisano
  • Autor

> pierwsze slysze

No właśnie ktoś chyba wprowadził mnie w błąd,skontaktowałem się ze znajomym który robił mi softa i on mi powiedział że w TDI się nie adaptuje przepływki.