Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Ceed 1.6 benzyna co po 90 tys wymienić/sprawdzić

Featured Replies

Napisano

Hej, mój tata przymierza się do przeglądu po 90 tysiach. Co trzeba wymienić ew. sprawdzić?

Napisano

> Hej, mój tata przymierza się do przeglądu po 90 tysiach. Co trzeba wymienić ew. sprawdzić?

RTFM grinser006.gif

Napisano
  • Autor

i co z tego, że przeczytam, a tam głupoty piszą typu filtr powietrza w baku wymieniać. Chodzi mi o konkret. Dzięki z góry

Napisano

> i co z tego, że przeczytam, a tam głupoty piszą typu filtr powietrza w baku wymieniać. Chodzi mi o

> konkret. Dzięki z góry

w tych samochodach się nic nie sprawdza i nic nie wymienia oprócz filtrów oleju, tarcz i klocków. filtra paliwa bym nie wymieniał bo to masakra i można narobić sobie tylko kłopotów, poprzez pourywane plastiki.

Napisano

> Hej, mój tata przymierza się do przeglądu po 90 tysiach. Co trzeba wymienić ew. sprawdzić?

Filtry, olej i jak przeglad niepewny to zobaczyc jak swiece wygladaja.

Napisano

> w tych samochodach się nic nie sprawdza i nic nie wymienia oprócz filtrów oleju, tarcz i klocków.

> filtra paliwa bym nie wymieniał bo to masakra i można narobić sobie tylko kłopotów, poprzez

> pourywane plastiki.

Bardzo slusznie lepiej 200kkm przejezdzic na jednym facepalm%5B1%5D.gif Koszt nieduzy ja zmieniam tak jak zaleca producent przy naszym paliwie to nie wiadomo na czym jezdzimy.

Napisano

> Bardzo slusznie lepiej 200kkm przejezdzic na jednym Koszt nieduzy ja zmieniam tak jak zaleca

> producent przy naszym paliwie to nie wiadomo na czym jezdzimy.

Wymieniałeś filtr w zbiorniku paliwa? z tego co pamiętam masz diesla

Napisano

ja teraz wymieniałem filtr paliwa w swoim dieslu, trochę mechanik się namęczył, trzeba było wymontować filtr z osłoną

Napisano

> Wymieniałeś filtr w zbiorniku paliwa? z tego co pamiętam masz diesla

Wymieniam zgodnie z instrukcja. O ile dobrze pamietam co 2 przeglady.

Napisano

> Wymieniam zgodnie z instrukcja. O ile dobrze pamietam co 2 przeglady.

hem, w mojej instrukcji nie ma nic o tym filtrze w zbiorniku, jedynie o tym w komorze silnikowej co 6 lat / 72500mil

Napisano

> hem, w mojej instrukcji nie ma nic o tym filtrze w zbiorniku, jedynie o tym w komorze silnikowej co

> 6 lat / 72500mil

ja nigdzie w katalogu intecarsu nie znalazłem filtra ON montowanego na pompie paliwa w baku, w benzynie owszem taki występuje ale wymiana jest karkołomna trzeba cały wkład pompy rozbierać a dodatkowo istnieje możliwość uszkodzenia plastikowych elementów które są podłączone do filtra paliwa. Dodatkowo na smoku jest bardzo przyzwoite sitko, więc ja temat zostawiłem w spokoju.