Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Jak otworzyć klapę silnika - urwana linka

Featured Replies

Napisano

Witam.

Auto praktycznie bezusterkowe ale dziś przy próbie otwarcia klapy silnika z wewnątrz auta chyba pękła linka do otwierania bo klapa się nie otwarła. I pytanie jaka jest możliwość otwarcia jej teraz ? Ktoś może już miał taki problem , dziś już nie zajrzę ale łudzę się ze od spodu jakoś się uda choć pewności nie mam.

Proszę o wszelkie sugestie - narazie nic się nie dzieje ale wystarczy żarówka spalona i będzie problem.

Napisano

Wjedz na kanal i od spodu otworz albo mozna sie tez polozyc pod autem ale to jest mniej wygodne. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Jeśli tak się uda to byłoby extra - kanał mam więc dam znać jak poszło. Wielkie dzięki

Napisano

> Jeśli tak się uda to byłoby extra - kanał mam więc dam znać jak poszło. Wielkie dzięki

Co ma sie nie udac. Po prostu linka ciagnie za ten zamek przy klapie. Pozniej go odblokowujesz manualnie. A tutaj masz zadzialac za linke. Otworzyc zalozyc nowa i git.

Napisano
  • Autor

> Co ma sie nie udac. Po prostu linka ciagnie za ten zamek przy klapie. Pozniej go odblokowujesz

> manualnie. A tutaj masz zadzialac za linke. Otworzyc zalozyc nowa i git.

A jeśli linka urwała się przy zamku ? Liczyłem ze dojde do samego zamka - jutro bede wszystko wiedział.

Dzięki

Napisano

> A jeśli linka urwała się przy zamku ? Liczyłem ze dojde do samego zamka - jutro bede wszystko

> wiedział.

> Dzięki

Prawie na pewno urwała się przy zamku. Linki zwykle urywają się na końcach. zlosnik.gif

Wujkowi nie chodziło o to byś ciągnął za resztki linki tylko byś pociągnął za tę dźwignię w zamku, za którą normalnie ciągnie linka. zlosnik.gif

I NA PEWNO da się to zrobić. Urwanie linki to nie jest jakiś kosmiczny niefart zdarzający się raz na pierdylion lat. Producent MUSIAŁ to przewidzieć i zostawić miejsce by w razie czego dało się tam wsadzić łapę (choć niewykluczone, że coś będzie trzeba odkręcić). W Laćku tego jeszcze nie robiłem, ale kiedyś w Skodzie odpiąłem linkę by rozruszać i nasmarować zacinający się zamek, potem upewniłem się, że zamek chodzi lekko, trzasnąłem maską i... ooopss... nie zapiąłem linki. angryfire.gif. Wizyta w kanale załatwiła temat, choć stopień upakowania gratów pod maską był o niebo wyższy niż w Chevim. Tak więc - do dzieła! Myślę, że mniej czasu zajmie Ci otworzenie maski niż pisanie o tym. rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Myślę, że mniej czasu zajmie Ci

> otworzenie maski niż pisanie o tym.

zlosnik.gif zdam relację.

Dla potomnych jak koledzy wcześniej mówili - od spodu wszystko widać i bez problemu można maskę otworzyć. Dodatkowo u mnie okazało się że linka jest cała a tylko przy końcu wyleciała z uchwytu i stąd problem. Linkę założyłem i zabezpieczyłem i wszystko super.

Jeszcze raz dzięki