Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagaznik otwieranie od wewnatrz

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam taki problem: Od kilku dni ciezko chodzilo otwieranie bagaznika a dzis wogole sie nie otwiera i czuc wielki opor przy podnoszeniu dzwigieni, i tu pytanie co sie moglo zepsuc??

Napisano

Byc moze druciki linki pekaja i zablokowaly sie w pancerzu, a moze cos sie spierniczylo w samym zamku.

Napisano

Też tak miałem po demontażu całego plastiku na tylnej klapie.

Potrzebujesz drugiej osoby, na pewno zdejmij półkę tylną, ja dodatkowo odkręciłem plastikowe osłony w okolicy mocowanie ale nie te na klapie tylko te na progu bagażnika, następnie kolega, żona lub ktokolwiek inny siada na fotel kierowcy i rusza rączką otwierania ty zaś składasz tylne oparcie włazisz do bagażnika bierzesz lampeczkę i obserwujesz ten mały "cycek" który powoduje otwarcie zamka (najpierw poobserwuj go przy otwartej klapie) Potem przymknij klapę ALE nie zamykaj i sprawdź czy czasem nie blokuje go plastik jeśli tak to przypiłuj i ciesz się dalej otwieraniem z wewnątrz autka. Narzędzie to śrubokręt krzyżak + płaski może się przydać, pilnik iglak piwo (ale to po robocie). Gdybyś zaobserwował ze jednak przy próbie ruszenie rączką cycek się nie porusza to jednak tak jak pisał poprzedni kolega kłania się wymiana linki. Ale najpierw sprawdź czy to nie to co pisze bo to mniej roboty. POWODZENIA. ok.gif. A gdyby to była jeszcze inna przyczyna to opisz co i jak i dlaczego.

Napisano
  • Autor

Juz mowie co u mnie bylo, a zatem u mnie sie blokowal sam zamek w klapie ale juz dziala jump.gifwinner.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

odgrzewam troche stary temat ale ja akurat mialem z tym problem ostatnio.

klapa otwierala sie na kluczyk ale juz na wajche ze srodka nie.

rozebralem tapicerke w srodku w oklicy wajchy, wszystko wygladalo OK. rozebralem plastki w bagazniku i tez wszystko wygladalo OK. sprawe obserwacji zachowania zamka przy pociaganiu wajchy od wewnatrz zalatwilem w ten sposob ze wyciagnalem go z blach i przewiesilem na lince przez boczna krawedz bagaznika. moglem targac wajcha do woli i ogladac sobie zamek.

dlugo by pisac co takiego wyprawialem z tym zamkiem. dosc napisac ze wszystko niepotrzebnie poniewaz blokowala go plastkiowa nkaladka/maskownica na klapie. klapa podniesiona, zamek dzialal. klapa opuszczona zamek sie blokowal. a dokladnie to blokowal sie bolec ktory jest ciagniety przez linke.

po wywaleniu maskownicy wszystko OK. mozna by ja podpilowac ..

Napisano

No proszę ... u mnie wszystko działało.

Do czasu aż oddałem auto do lakiernika (rozbierał środek bagażnika i zdejmował zderzak).

Po odbiorze auta "naocznie" wszystko działa a klapa od środka się nie otwiera ... cycek niby chodzi dobrze przy otwartej klapie a przy zamkniętej "nie daje rady" otworzyć klapy.

Myślisz, że to ta sama przyczyna ?

Napisano

mysle ze tak, z reszta pewno sie sam przekonasz. sciagnij oslone/maskownice z klapy - cycek potrzebuje swobody ;-)

Napisano

Cycek miałem nadłamany ... teraz złamał się całkiem irked.gif

Więc jednak czeka mnie wizyta w ASO chyba, żeby takie ustrojstwo nowe zamówić frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.