Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plastykowe parapety...

Featured Replies

Napisano

Jako ,że SM nie zezwoliła wymienić grzejników nie ruszałem ich ,aby 2 razy nie babrać się z tym.Są nakładki na parapety stare z lastrika etc.Czy taką nakładkę da się założyć na plastik ?Czyli plastik na plastik? hmm.gif

Link jakiś tekst

Napisano

> Link jakiś tekst

Maksymalna długość nakładki wynosi 2,4 cm.

Czas oczekiwania do 2 tygodni.

To do domku dla lalek?

Napisano

Zakładałem ostatnio dokładnie ten parapet tylko buk. Długi, bo 3,3m i szeroki bo 35cm. W pojedynkę myślałem, że się zamęczę. 2h walki.

Tylko dlatego, że parapet miał 5,5cm. grubości.

Ogólnie nie widzę problemu w założeniu jeden na drugi ale w pierwszym musiałbyś ściąć dolną krawędź bo nie założysz drugiego o takiej samej grubości.

No i pierwsza warstwa, razem z nakładką, po ścięciu dolnej krawędzi nie może mieć więcej niż 5,5cm.

Poza tym, bardzo fajne rozwiązanie. Efekt u mnie możesz zobaczyć tutaj. Pod spodem jest stary, brzydki parapet z lastriko.

Napisano

Jaki ten plastik tej nakładki jest jest gruby, ma ze 2 mm?

I jak wygląda to od strony ścian wnęki okiennej i samego okna-dajemy na styk czy jak, bo przecież po okno nie wciśniemy hmm.gif

Napisano

> Jaki ten plastik tej nakładki jest jest gruby, ma ze 2 mm?

Nie mierzyłem ale na oko więcej. 3 - 4 mm. PCV. Jutro zmierzę jeśli nie zapomnę.

> I jak wygląda to od strony ścian wnęki okiennej i samego okna-dajemy na styk czy jak, bo przecież

> po okno nie wciśniemy

Dawałem prawie do styku, zostawiając około milimetr luzu. Później silikon do wypełnienia i wykończenia połączenia.

Sama nakładka oczywiście przyklejona bo bez kleju daje odgłosy jak panele. Po przyklejeniu jest głucho jak beton.

Napisano

Dzięki za info a powiedz jeszcze czym to się klei-jest jakiś specjalny klej?

I jeszcze jedno co wymiarem głębokości, bo w tej aukcji piszą o wymiarówce co 5cm czyli 40 a potem 45 a co jak potrzeba 42cm, da się to jakoś dociąć a może tam gdzie kupowałeś można określić się z większą dokładnością hmm.gif

Napisano

> Dzięki za info a powiedz jeszcze czym to się klei-jest jakiś specjalny klej?

Zwykły klej w tubie. Byle łapał PCV.

> I jeszcze jedno co wymiarem głębokości, bo w tej aukcji piszą o wymiarówce co 5cm czyli 40 a potem

> 45 a co jak potrzeba 42cm, da się to jakoś dociąć a może tam gdzie kupowałeś można określić

> się z większą dokładnością

Kupujesz głębszy niż trzeba i ucinasz samodzielnie. Wyrzynarką albo jakaś tarczową.

Ja nie miałem, więc ciałem ręczną piłą do drewna. Fale zmieściły się w granicach tolerancji i zakrył je silikon.

Od spodu są lekko wypukłe i wklęsłe prążki co około pół cm, więc łatwo utrzymać linie prostą.

Napisano

Czyli teraz wszystko jasne, chociaż jak policzyłem cenę takiej nakładki to wychodzi ok. 200PLN na okno 1,5 metrowe zlosnik.gif

Przy wymianie okna to chyba lepiej (w każdym razie taniej) dać nowy parapet PCV grinser006.gif

Napisano

> Czyli teraz wszystko jasne, chociaż jak policzyłem cenę takiej nakładki to wychodzi ok. 200PLN na

> okno 1,5 metrowe

> Przy wymianie okna to chyba lepiej (w każdym razie taniej) dać nowy parapet PCV

U mnie 3,28mb. nakładki 40cm. kosztowało 206,64

Z tym, że poszedłem do nich do biura i kupiłem na miejscu.

Tez wolałbym wywalić ten betonowy kloc ale za późno się zorientowałem.

Napisano
  • Autor

> U mnie 3,28mb. nakładki 40cm. kosztowało 206,64

> Z tym, że poszedłem do nich do biura i kupiłem na miejscu.

> Tez wolałbym wywalić ten betonowy kloc ale za późno się zorientowałem.

Dobra odpuszczam temat teraz przeliczyłem ile tego będzie potrzeba IMHO poczekam jak będę wymieniał grzejniki.

Napisano

Jeszcze obiecane zdjęcia...

4358094181a8.jpg b2f09e32fd7c.jpg