Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto zna dobrze Bravo? Co to jest?

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj wymieniałem żarówki podświetlenia sterowania nawiewami (klimatyzacja manualna). Żarówki wymieniłem, pomimo tego, że mam zablokowane radio i nie da się go wyjąc - pękła jedna ze sprężyn i haczy przy wyjmowaniu.

Jak już montowałem wszystko w całość, to w tunel wpadł mi jeden z tych wkrętów Torx. Żeby się do niego dostać, musiałem zdjąć osłonę tunelu z prawej strony, czyli część którą się odczepia przy wymianie filtra kabinowego i kolejny element, który ma mocowanie między innymi pod drzwiami schowka.

Przy szarpaniu się z tą osłoną, na dywanik spadła mi jakaś spinka. Osłona ta ma podobne mocowanie w okolicach radia, ale tam blaszka była na swoim miejscu, reszta to wkręty. Niestety nie znalazłem jej pierwotnego miejsca i nie została zamocowana... Skąd to może być?

288379555-spinkaBravo.jpg

Całość złożyłem, ale dobrze byłoby wiedzieć co to jest.

post-37709-14352530230694_thumb.jpg

Napisano

> Dzisiaj wymieniałem żarówki podświetlenia sterowania nawiewami (klimatyzacja manualna). Żarówki

> wymieniłem, pomimo tego, że mam zablokowane radio i nie da się go wyjąc - pękła jedna ze

> sprężyn i haczy przy wyjmowaniu.

> Jak już montowałem wszystko w całość, to w tunel wpadł mi jeden z tych wkrętów Torx. Żeby się do

> niego dostać, musiałem zdjąć osłonę tunelu z prawej strony, czyli część którą się odczepia

> przy wymianie filtra kabinowego i kolejny element, który ma mocowanie między innymi pod

> drzwiami schowka.

> Przy szarpaniu się z tą osłoną, na dywanik spadła mi jakaś spinka. Osłona ta ma podobne mocowanie w

> okolicach radia, ale tam blaszka była na swoim miejscu, reszta to wkręty. Niestety nie

> znalazłem jej pierwotnego miejsca i nie została zamocowana... Skąd to może być?

> Całość złożyłem, ale dobrze byłoby wiedzieć co to jest.

na 99% jest to klips który trzyma wiązkę elektryczną przy stelażu belki deski rozdzielczej ok.gif

Napisano
  • Autor

> na 99% jest to klips który trzyma wiązkę elektryczną przy stelażu belki deski rozdzielczej

A w którym mniej więcej miejscu? Wyżej? Niżej? Przy okazji bym założył kiedyś.

Mógł spaść sobie kiedyś i jak odchyliłem osłonę, to zleciał z tunelu...

Napisano

> A w którym mniej więcej miejscu? Wyżej? Niżej? Przy okazji bym założył kiedyś.

> Mógł spaść sobie kiedyś i jak odchyliłem osłonę, to zleciał z tunelu...

takich zaczepów jest kilka, jak nie kilkanaście na całej belce, założyć to w tym miejscu gdzie było to raczej graniczy z cudem, odpuściłbym temat, no chyba że planujesz demontaż deski rozdzielczej w majowe popołudnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> takich zaczepów jest kilka, jak nie kilkanaście na całej belce, założyć to w tym miejscu gdzie było

> to raczej graniczy z cudem, odpuściłbym temat, no chyba że planujesz demontaż deski

> rozdzielczej w majowe popołudnie

OK. Dzięki. Koniec tematu...

Napisano

> takich zaczepów jest kilka, jak nie kilkanaście na całej belce, założyć to w tym miejscu gdzie było

> to raczej graniczy z cudem, odpuściłbym temat, no chyba że planujesz demontaż deski

> rozdzielczej w majowe popołudnie

Raczej wczesnym rankiem, aby złożyć po południu...

Napisano

> Raczej wczesnym rankiem, aby złożyć po południu...

jak jest latany w temacie i odpowiednie klucze ma to jest w stanie w jedno popołudnie przeprowadzić operacje wyjścia i włożenia deski, ale jesli robi to pierwszy raz i jest zielony to i jeden dzień moze byc mało:)

Napisano

> jak jest latany w temacie i odpowiednie klucze ma to jest w stanie w jedno popołudnie

> przeprowadzić operacje wyjścia i włożenia deski, ale jesli robi to pierwszy raz i jest zielony

> to i jeden dzień moze byc mało:)

Mówię to jako oblatany w temacie. Rano zaczynasz, ok. 15 kończysz składanie. Jest parę śrubek, które są tak schowane, że możesz na nie 2 godziny stracić. Chyba, że masz na myśli zdjęcie połaci bez żelastwa. To owszem, godzina czasu w moim przypadku.

Napisano

> Mówię to jako oblatany w temacie. Rano zaczynasz, ok. 15 kończysz składanie. Jest parę śrubek,

> które są tak schowane, że możesz na nie 2 godziny stracić. Chyba, że masz na myśli zdjęcie

> połaci bez żelastwa. To owszem, godzina czasu w moim przypadku.

mówię o samej desce rozdzielczej, bez belki i nagrzewnicy ok.gif