Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luźna płytka na ścianie, jak podkleić?

Featured Replies

Napisano

Mam kilka płytek w łazience i garażu, gdzie złapały luz i nie trzymają się całą powierzchnią do ściany. Nie chce mi się ich odklejać i ponownie kłaść i zastanawiam się czy nie ma jakegoś inego patentu na to. Jest może jakiś płynny klej, który mógłby rozwiązać problem? Coś na zasadzie podania go od góry płytek i żeby rozlał się w szczeliny pomiędy płytkę a ścianę.

Napisano

Tak to chyba nie zadziała. Ja delikatnie oderwałem i Tytanem w tubie przykleiłem. Jak chcesz zalewać to musi mieć odpowiednią konsystencję jak miód, bo inaczej spłynie na podłogę. Coś takiego widziałem w Patio Color - klej polimerowy- ale w małych tubkach jak pasta do zębów.

Napisano

> Mam kilka płytek w łazience i garażu, gdzie złapały luz

Jak złapały luz, to nie są przyklejone - na fudze co najwyżej się trzymają. Usuń fugę i przyklej normalnie.

Napisano

Teść w starej łazience podklejał takie klejem polimerowym, lekko rozcieńczonym spirytusem. potem wszystko do strzykawki i igłą przez mały otwór w fudze zalewał "pod ciśnieniem" ze wspomnianej strzykawki. Trzymało jak zły, podobno majster przy robieniu tej samej łazienki i zbijaniu płytek musiał się nieźle napocić