Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drzwi w cc

Featured Replies

Napisano

Witam! Właśmie wróciłem z garażu po skończonej operacji wyklejania matami (taśma dekarska) drzwi w cc. Z jednej rolki (1,5m2) wykleiłem jedne drzwi więc mało tego nie poszło. Szczeże to nie jestem zadowolony, bo w porównaniu z drzwiami nieklejonymi nie ma dużej różnicy. Plusem jest to że nie brzęczą i bas jest trochę niższy i miękki. Może jestem niezadowolony bo niewiadomo co sobie obiecywałem. Jakie były wasze odczucia.

Wyżaliłem sie Wam bo nikogo z domowników CAR AUDIO nie interasuje.

Napisano

Witam

Ja zużyłem 3m^2 na jedne drzwi - rolka 10m/30 cm. Doszło do tego kupę gąbeczki do oklejenia wszelkiej maści cięgien itp. Oczywiście woofer powędrował w panel. Starałem się zrobić mu do pracy jak najszczelniejszą i najsztywniejszą komorę - używając materiałów jakie miałem.

Ja jestem bardzo zadowolony z efektów - jednym słowem musiałeś coś zrobić nie tak.

Imho 1,5 m^2 to mało na jedne drzwi.

Napisano

> Witam! Właśmie wróciłem z garażu po skończonej operacji wyklejania

> matami (taśma dekarska) drzwi w cc. Z jednej rolki (1,5m2)

> wykleiłem jedne drzwi więc mało tego nie poszło. Szczeże to nie

> jestem zadowolony, bo w porównaniu z drzwiami nieklejonymi nie

> ma dużej różnicy. Plusem jest to że nie brzęczą i bas jest

> trochę niższy i miękki. Może jestem niezadowolony bo niewiadomo

> co sobie obiecywałem. Jakie były wasze odczucia.

> Wyżaliłem sie Wam bo nikogo z domowników CAR AUDIO nie interasuje.

W CC drzwi masz prawie bez otworów technologicznych a główną wyraznie słyszalną różnicę słychać właśnie po uszczelnieniu drzwi (zaklejeniu otworów) w twoim przypadku były one fabrycznie dosyć szczelne i dlatego poprawa nie jest zbyt duża.

Druga sprawa głośniki masz pewnie na panelach przykręconych do blachy więc zamontowane są wmiarę stabilnie i nie ma tam za bardzo czego uszczelniać matami.

Ale jak już zrobiłes jedne drzwi zrób i drugię efekt choć niewielki będzie podwójny a może masz za słabe głośniki które wzbudzją drgań drzwi i przez to nie ma różnicy clown.gifclown.gif.

Napisano

>w porównaniu z drzwiami nieklejonymi nie

> trochę niższy i miękki.

No i chyba o to chodzi w wygłuszaniu ... ma tylko przestać brzęczeć i dodać głębszego basu przez szczelne zamknięcie komory drzwi cool.gif

TO i tak jest zawsze odbierane jako podstawę SUKCESU i dlatego jest wymieniane wśród fundamentów CA grinser006.gif

Niestety , na inne aspekty brzmieniowe wygłuszanie wpływa niewiele (albo prawie wcale).

Nie przejmuj się lekkim rozczarowaniem, widocznie za dużo się spodziewałeś ... 270751858-jezyk.gif - przynajmniej masz co robić jeśli nadal czujesz niedosyt , możesz dalej poszukiwać "co by tu jeszcze ulepszyć ? " grinser006.gif

Powodzenia

Napisano

> Witam! Właśmie wróciłem z garażu po skończonej operacji wyklejania

> matami (taśma dekarska) drzwi w cc. Z jednej rolki (1,5m2)

> wykleiłem jedne drzwi więc mało tego nie poszło. Szczeże to nie

> jestem zadowolony, bo w porównaniu z drzwiami nieklejonymi nie

> trochę niższy i miękki. Może jestem niezadowolony bo niewiadomo

> co sobie obiecywałem. Jakie były wasze odczucia.

> Wyżaliłem sie Wam bo nikogo z domowników CAR AUDIO nie interasuje.

uzywałes połsrodków - nie spodziewaj sie pełnego efektu shocked.gif a brak brzeczenia to juz spory wynik wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak tyglądały panele zaraz po zrobieniu 2 miesiące temuhttp://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Board=seicento&Number=276390445&Searchpage=2&Main=276385545&Words=adamzzz&topic=&Search=true#Post276390445. Niestety zdjęć z oklejania nie mam. Głośniki faktycznie są słabe i mało efektywne.

Myśle, że jak zmienie głośniki to będzie dużo lepiej. Nie zależy mi na super niskim basie a raczej na kick (żebym na nogawce czuł udeżenia) bo i tak suba mam. Wylkeje jeszcze drugie drzwi i bagażnik a jak mi wystarczy funduszy to może jeszcze boczki z tył bo drży w nich blacha.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.