Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż alternatora

Featured Replies

Napisano

Pany mam pytanko jako że wczoraj skończył mi się prąd w moim sejku 1.2 16v zabrałem się za demontaż alternatora i ku mojemu zdziwieniu nie ma opcji odkręcenia jednej śruby która jest zakryta łapa silnika.Jak macie to rozwiązane bo ja będę musiał jeszcze zdemontować łapę silnika a nie chcę tego robić za każdym razem przy demontażu altka .

Napisano

> Pany mam pytanko jako że wczoraj skończył mi się prąd w moim sejku 1.2 16v zabrałem się za demontaż

> alternatora i ku mojemu zdziwieniu nie ma opcji odkręcenia jednej śruby która jest zakryta

> łapa silnika.Jak macie to rozwiązane bo ja będę musiał jeszcze zdemontować łapę silnika a nie

> chcę tego robić za każdym razem przy demontażu altka .

U siebie odkręcałem tą śrubę kluczem oczko lekko wygiętym po pół/ćwierć obrotu i wyszła smile.gif

Napisano

> Pany mam pytanko jako że wczoraj skończył mi się prąd w moim sejku 1.2 16v zabrałem się za demontaż

> alternatora i ku mojemu zdziwieniu nie ma opcji odkręcenia jednej śruby która jest zakryta

> łapa silnika.Jak macie to rozwiązane bo ja będę musiał jeszcze zdemontować łapę silnika a nie

> chcę tego robić za każdym razem przy demontażu altka .

ja ta srube zawsze ucinam o 0,5cm za pierwszym razem. Czasem sruba wyjdzie a czasem nie wiec je ucinam