Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PREHEAT FAULT

Featured Replies

Napisano

Witam

Od niedawna moj stilo (1,9 jtd,115KM,2002,50.000 km) wita mnie PO!!!!odpalaniu takim oto ostrzezeniem "preheat fault"oprocz tego swieci sie pomaranczowy trojkat ostrzezenia i cos w rozdzaju "pentelki"(wiem ze oznacza to chyba nagrzewanie swiec)Po przekreceniu kluczyka a przed odpaleniem ta "pentelka "swieci sie ale oczywiscie po jakims czasie gasnie ale gdy silnik juz wystartuje zapala sie to ostrzezenie i te znaczki(pomaranczowy trojkat z wykrzyknikiem i ta "petelka":).No ale to jeszcze nie koniec bo dzis mialem jeszcze jeden problem-zatankowalem samochód pojezdzilem troche (nie byla to duza predkość) silnik byl juz od dluzszego czasu cieply az wreszcie przycisnalem gdzies do ok 160 km\h i zapalil sie "engine fault" no i swieci sie az do teraz-odpalalem samochod teraz na zimnym silniku i lampka od "engine fault" juz w ogole nie gasnie(czerwona lampka w ksztalcie silnika) no i ten blad preheat fault tez sie zaswieca po kazdym starcie silnika(wczesnie bylo to raczej sporadyczne-czasem sie zapalila czasem nie)no i teraz nie wiem co robic -jestem ok 2,5 tys od Polski wiec nie jest mi tak bardzo do smiechu-

Z gory dzieki za wskazówki

Napisano

Może po prostu padły Ci świece żarowe. Preheat fault to by się tłumaczyło jako błąd wstępnego podgrzania. W sumie w temperaturze + kilka stopni nie powinieneś nawet zauważyć jak to nazywasz "pętelki" od nagrzewania świec. No chyba, że u Ciebie ciągle zima. Tak czy inaczej musisz autko do kompa podłączyć. Pozdro

Napisano
  • Autor

W piatek wymieniam swiece-mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie bedzie strasznego dzialo-a tak a propos to moze ktos z kolegów wymienial swiece w JTD i wie jakie one parametry maja (no chyba ze wystarcza standardowe do diesla)-nie mam niestety tutaj klucza do swiec bo sam bym to sprawdzil(dopiero w piatek) a niechcialbym kupic jakiegos chłamu

Napisano

> W piatek wymieniam swiece-mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie

> bedzie strasznego dzialo-a tak a propos to moze ktos z kolegów

> wymienial swiece w JTD i wie jakie one parametry maja (no chyba

> ze wystarcza standardowe do diesla)-nie mam niestety tutaj

> klucza do swiec bo sam bym to sprawdzil(dopiero w piatek) a

> niechcialbym kupic jakiegos chłamu

Na pewno Bosch, nr nie pamiętam. Wymieniałem w ASO, dostęp do poszczególnych świec nie jest najłatwiejszy. Diagnozę, która świeca padła możesz zrobić poprzez examiner lub przewodem plusowym - tzw. "spawanie" zlosnik.gif

Poniżej uszkodzona świeca:

276695595-swieca1.JPG

post-9380-14352469452166_thumb.jpg

Napisano

> Witam

> Od niedawna moj stilo (1,9 jtd,115KM,2002,50.000 km) wita mnie

> PO!!!!odpalaniu takim oto ostrzezeniem "preheat fault"oprocz

> tego swieci sie pomaranczowy trojkat ostrzezenia i cos w

> rozdzaju "pentelki"(wiem ze oznacza to chyba nagrzewanie

> swiec)

Był już wątek o takim temacie. Sam go założyłem ale widocznie czas jego życia upłynął bo nie mogę go znaleźć. Miałem ten sam komunikat. Najpierw serwis twierdził, że jakiś styk się zabrudził który wyczyścili i komunikat znikł. Niestety po miesiącu znów się pojawił. Pomogła wymiana centralki sterowania świecami. Świece były i są sprawne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.