Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie głośniki na tył??

Featured Replies

Napisano

Witam. Prosze o pomoc w wyborze głośników na tył do Audi 80 b3. Oryginalne maja chyba 13cm ale ewentualnie wytne większe otwory. Co ważne głośniki te mają grać pod samym radiem SONY cdx ca600x 4x50w 4x27rms. Za dwie sztuki jestem wstanie dać 150zł(niewiele ale na więcej mnie nie stać) Na tylnej pólce mam zamontowane oryginalne Tweterki z Audi mam również 2 x zwrotnice które kiedyś sobie kupiłem więc prosze o pomoc co ztym zrobić,lub ewentulanie odłonczyc te tweterki a zamontować jakieś 2 drożne głośniczki, było by miło aby za tak nie duże pieniądze uzyskać czysty dźwięk i dosyć czysty basik. I prosze o pomoc w wyborze głośników na przód 10cm. Byłbym wdzięczny za linki z Alegro. Niestety w Audi 80 nie mam miejsca w drzwiach na głosniki 16cm więc tylko instaluje 2 w półce z przodu i 2 z tyłu. Z góry dziękuje za pomoc

Napisano

> Witam. Prosze o pomoc w wyborze głośników na tył do Audi 80 b3.

> Oryginalne maja chyba 13cm ale ewentualnie wytne większe otwory.

> Co ważne głośniki te mają grać pod samym radiem SONY cdx ca600x

> 4x50w 4x27rms. Za dwie sztuki jestem wstanie dać 150zł(niewiele

> ale na więcej mnie nie stać) Na tylnej pólce mam zamontowane

> oryginalne Tweterki z Audi mam również 2 x zwrotnice które

> kiedyś sobie kupiłem więc prosze o pomoc co ztym zrobić,lub

> ewentulanie odłonczyc te tweterki a zamontować jakieś 2 drożne

> głośniczki, było by miło aby za tak nie duże pieniądze uzyskać

> czysty dźwięk i dosyć czysty basik. I prosze o pomoc w wyborze

> głośników na przód 10cm. Byłbym wdzięczny za linki z Alegro.

> Niestety w Audi 80 nie mam miejsca w drzwiach na głosniki 16cm

> więc tylko instaluje 2 w półce z przodu i 2 z tyłu. Z góry

> dziękuje za pomoc

Na tyl kup jakies 13cm midbasy - jezeli zalezy Ci, aby koszt byl niski, proponuje cos z oferty GMS. ok.gif

Na przod - polecam DLS PS4. ok.gif Mialem je w MB i bylem bardzo zadowolony 893goodvibes.gifcool.gif. Jak na 10tke oferuja wiele, a jedwabny tweeter T20 cieszy ucho. wink.gif Cena mniej, bo standardowa to 599zl.

Z tanszych moge Ci polecic skompletowanie czegos z w/w GMS. Swego czasu eksperymentujac w MB zainstalowalem 10cm midbas GMS 8400 i tweeter 7030AB (wykorzystujac jedynie filtr HP w postaci kondesatorka na kablu). Majac na uwadze, ze koszt takiego zestawu nie przekraczal 150zl smile.gif, a dzwiek byl bardzo przyzwoity, stosunek jakosc/cena uwazam w tym przypadku za minimum dobry. Dodam, ze u mnie w/w konfiguracje zasilane byly ze wzmacniacza.

Napisano
  • Autor

hm.. Midbasy - nie znam sie bardzo na głosnikach ale już po nazwie wydaje mi sie że są one przystosowane do basu.? czy dobrze myśle?

Napisano

> hm.. Midbasy - nie znam sie bardzo na głosnikach ale już po nazwie

> wydaje mi sie że są one przystosowane do basu.? czy dobrze

> myśle?

Co do zasady, dobrze. W odseparowanym systemie dwudroznym wystepuje tweeter (czyli przetwornik wysokotonowy) i midbas (czyli srednio-niskotonowy).

Napisano

> hm.. Midbasy - nie znam sie bardzo na głosnikach ale już po nazwie

> wydaje mi sie że są one przystosowane do basu.? czy dobrze

> myśle?

Definicje juz znasz , a jak chodzi mozliwości reprodukcji zakresu basowego przez głosniki 13-to cm , to sa one pasmowo i ilościowo ograniczone. Aby zagrac z wyzszym poziomem i nizej zejśc trzeba czegos wiecej.

Napisano
  • Autor

Zwrotnice mam, tweterki na tył też mam, ale potrzebuje głośniki na tył niekoniecznie 13cm ponieważ ewentualnie wytne większe otwór w półce. Głośniki mają być podłonczone pod same radio 4x27Wrms, a bagażnik jest dosyć szczelny. Interesowały by mnie 2 głośniki w cenie do 150zł, które zagrają pod samym radiem czystyym ładnym basikiem.

Napisano

> Zwrotnice mam, tweterki na tył też mam, ale potrzebuje głośniki na

> tył niekoniecznie 13cm ponieważ ewentualnie wytne większe otwór

> w półce. Głośniki mają być podłonczone pod same radio 4x27Wrms,

> a bagażnik jest dosyć szczelny. Interesowały by mnie 2 głośniki

> w cenie do 150zł, które zagrają pod samym radiem czystyym ładnym

> basikiem.

Ładnym basikiem to i tak nie zagra bez dodatkowego wzmacniacza. Jakas namiastka tego jest jednak mozliwa .

Wybrac głośniki o wysokiej efektywności ( np 93 dB ), rozmiar 20 cm. Ilosc drog nie jest istotna , najlepiej gdyby radio mialo mozliwośc odciecia wszystkiego co leży poza zakresem basowym. Za taka kase trudno jednak cos polecić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.