Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy warto marea diesel?

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar wymienić bravkę, na weekend w dieslu. Trudno znaleść dobre auto w JTD z dobrą historią. I tu jest od znajomego marea sedan 1.9 TD, 1998, tylko 56 kkm przebieg udokumentowany servisowany kupiony w polsce, pierwszy właściciel, nie bity. Czy warto brac czy dalej szukać JTD. jak sie sprawują silniki 1.9 turbo diesel? Ile palą? ITD. pozdrawiam i dziękuję za opinie.

Napisano
  • Autor

Coś nie za bardzo z opiniami? Czy jest tak mało uzytkowników 1,9 TD?

Napisano

> Mam zamiar wymienić bravkę, na weekend w dieslu. Trudno znaleść dobre

> auto w JTD z dobrą historią. I tu jest od znajomego marea sedan

> 1.9 TD, 1998, tylko 56 kkm przebieg udokumentowany servisowany

> kupiony w polsce, pierwszy właściciel, nie bity. Czy warto brac

> czy dalej szukać JTD. jak sie sprawują silniki 1.9 turbo diesel?

> Ile palą? ITD. pozdrawiam i dziękuję za opinie.

Hm, ja mam TD ze 100 kucami, nie narzekam, mam stuknięte 220 tyś km i co robiłem to wymieniałem pasek rozrządu i napinacze oraz łozyska alternatora i chłodnice klimy, oczywiście zawiecha jak to w fiacie smile.gif Palenie w mieście nie spaliła mi nigdy więcej niż 8 litrów lato z klima czy też zima, w trasie zadowala się 6 litrami przy 130-140 km/h. Nie narzekam dość przestronne auto i dość wygodne. Jak dobrze utrzymana to brać.

Pozdrawiam

Napisano

Ja mam dokładnie od roku. Zrobiłem 30kkm i ładnie chodzi. Najniższe spalanie to 5,2l przy bardzo spokojnej 80kmh trasie, przy zapakowanym i śreniej 100 8,5. Normalnie ok 6l przy 90kmh.

Na autostradzie jak jechałem to do 140 paliła 6,5l, jak już mi się zaczęło nudzić i tak 170 to do 7 podskoczyło (z klimą).

Generalnie oszczędna i tak nie klekoce jak JTD [wg. mnie].

Powodzenia

boozing.gif

Napisano

> Mam zamiar wymienić bravkę, na weekend w dieslu.

yikes.gif Ja bym wolał weekend w hotelu a nie w dieslu ... hahaha.gif

> auto w JTD z dobrą historią.

Może być ciężko - to niezłe auta i niewiele się spotyka w "II obiegu" - chyba że sprowadzane - ale wtedy ciężko o dobrą historię.

Do tego dochodzi cena - z perspektywy kupującego dobra, ale z perspktywy - sprzedającego sick.gif - IMHO auto jest użytkowo więcej warte niż można za niego dostać. Dlatego ja swojej na razie nie sprzedaję - planowałe mwprawdzie kupic żonie coś mniejszego (bo ona potrzebuje taniego w utrzymaniu auta na miasto - na dojazdy do pracy) , ale .... najlepiej to chyba się opłaci trzymać maryśkę - bo przynajmniej wiadomo co to jest i w jakim stanie, a diesel więc taki znowu nieekonomiczny nie jest...

I tu jest od znajomego marea sedan

> 1.9 TD, 1998, tylko 56 kkm przebieg udokumentowany servisowany

> kupiony w polsce, pierwszy właściciel, nie bity. Czy warto brac

> czy dalej szukać JTD. jak sie sprawują silniki 1.9 turbo diesel?

> Ile palą? ITD. pozdrawiam i dziękuję za opinie.

IMHO powinieneś przede wszystkim ocenic stan techniczny tamtego (TD) - no i .. czy sedan Ci pasuje (bo nie każdemu pasuje, a skoro szukałeś weekend to pewnie cuśza tym przemawiało...).

Jeśli stan tecvhniczny bez zastrzeżeń, a sedan cio nie przeszkadza, biesz (oczywiście też kwestia ceny...)

Napisano

> i tak nie klekoce jak JTD [wg. mnie].

a to jest IMO bardzo kontrowersyjna kwestia,

bardzo jestem ciekawy bezpośredniego porównania.

Napisano

> bardzo jestem ciekawy bezpośredniego porównania.

Nie wiem jak te w BBM ale jak kiedys koło stilo JTD stanąłem do myjni to ja przy swoim przodzie słyszałem jego klekot - może egzemplarz taki jakiś głośny był.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.