Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczne poziomowanie reflektorów xenon

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy poziomowanie reflektorów następuje jedynie po przekręceniu zapłonu czy również w trakcie jazdy?

Mam wrażenie, że jak mam pasażerów z tyłu to światła świecą zdecydowanie niżej. Po odpaleniu auta soczewki robią pełen test (ruch góra dół), brak błędów.

Auto Astra h z bixenonem skrętnym.

Pozdrawiam.

Napisano

W e39 poziomowaly się tylko po zapłonie. Tez wydawało mi się dziwne ale ponoć tak miało być

Napisano

Zależy od auta, w moim ponoć ma to działać w trakcie jazdy także... 

Napisano

oczywiście że jest to dynamiczne poziomowanie  :ok:

w trakcie jazdy cały czas się reguluje.

Napisano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy poziomowanie reflektorów następuje jedynie po przekręceniu zapłonu czy również w trakcie jazdy?

Mam wrażenie, że jak mam pasażerów z tyłu to światła świecą zdecydowanie niżej. Po odpaleniu auta soczewki robią pełen test (ruch góra dół), brak błędów.

Auto Astra h z bixenonem skrętnym.

Pozdrawiam.

Ksenony AFL w Astrze robią test po włączeniu zapłonu (robi zeza) i ustawia się do poziomu. Później w trakcie jazdy poziomuje się także do obciążenia ale i w zależności od warunków jazdy. OIDP to powyżej 100km/h i przy niewielkich skrętach kierownicą (autostrada) podnoszą się nieco do góry dalej oświetlając drogę.

Podłącz interfejs diagnostyczny i w blokach pomiarowych masz napięcia z czujników przedniego i tylnego, zmieniaj obciążenie i patrz czy te czujniki pracują. Bo może wartość któregoś z nich jest stała i stąd cyrk.

Napisano

zależy od samochodu, w moim poprzednim citroenie c5 2003r działało cały czas w czasie jazdy i było to widać

Napisano

Jeśli masz wrażenie że świecą za nisko, to być może trzeba by sprawdzić czy mają dobrze ustawiony poziom zero.