Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Linki zmiany biegów w podniesionym koszu

Featured Replies

Napisano

Coś tam sobie rzeźbie, tym razem podnoszę kosz drążka zmiany biegów.

I pytanie, jakie nowe linki nadadzą się najlepiej do takiego kosza?

th_20150717_162043_zpsm1f7kxef.jpg

muszą mieć takie końcówki od strony drążka:

th_20150717_162831_zpsylroknm7.jpg

I pytanie, którędy je poprowadzić do środka?

jest takie miejsce przy wale, który idzie do kierownicy, ale aby tamtędy puścić, to trzeba by je nieźle zawrócić i nie wiem, czy to nie wpłynie na zmianę biegów.... a seryjne chyba będą za krótkie....

z góry dzięki za sugestie :)

Napisano

Ja obecnie mam puszczone linki przez ten seryjny otwór, o którym wspominasz. Niestety linki są mocno zagięte i naprężone w komorze silnika, ale biegi o dziwo wchodzą normalnie. W poprzednim seju miałem otwory wywiercone w tunelu i linki przechodziły przez tunel i szły tak jak seryjnie idą i było w miarę OK, gdyby nie to że musiały być mocno naciągnięte bo ledwo starczały na długość. Najlepszą opcją jest wywiercenie otworów w ściance grodziowej w jakimś optymalnym miejscu. Widziałem takie rozwiązania i wtedy linki na długość aż nadto wystarczają i idą luźno. W każdym razie seryjne linki można przepuścić w każdy z tych 3 sposobów które wymieniłem i na długość wystarczają, więc nie trzeba kombinować z szukaniem jakichś dłuższych zamienników.

Z ciekawośći, czy ten Twój koszyk jest przerabiany z seryjnego czy to jakąś wymyślna produkcja? Jeśli jest to odchudzony seryjny koszyk to jak z wytrzymałością? Nie gnie się?

Napisano
  • Autor

Wiem, że otwor zalatwi sprawe. Ale chcialbym to ominac. Puszcze przez seryjny otwor i zobacze jak to dziala.

Koszyk ma wybity jakis numer, jakby fiatowski, wiec podejrzewam, ze to seryjnie dostepny element. O niego bym sie nie martwil, bardziej o te mocowania dorabiane, ale nic innego nie znalazlem.

Jak ten koszyk i drazek w jakims watku kiedys pokazywalem, to Lesiu pisal, ze chyba Jego dzielo...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wiem, że otwor zalatwi sprawe. Ale chcialbym to ominac. Puszcze przez seryjny otwor i zobacze jak to dziala.

Koszyk ma wybity jakis numer, jakby fiatowski, wiec podejrzewam, ze to seryjnie dostepny element. O niego bym sie nie martwil, bardziej o te mocowania dorabiane, ale nic innego nie znalazlem.

Jak ten koszyk i drazek w jakims watku kiedys pokazywalem, to Lesiu pisal, ze chyba Jego dzielo...

koszyk masz z ccs,lewarek zapewne tez,

linki z ccs nowe to nie do kupienia.....

jedynie chyba mam tylko ja

ale to cały kompletny lewarek z wszystkimi 3 linkami

był na giełdzie.

Napisano
  • Autor

Zapodalem uzywane. Dziala... :ok:

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka