Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda - bład p0342

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich;)

posiadam evande od prawie 2 lat z instalacja gazową sekwencyjna.. do tej pory bardzo jestem z auta zadowolony.

Od kilku miesięcy pokazuje mi się błąd P0342 Błąd czujnika wałka rozrządu.. auto gorzej jeździ wiadomo , przełącza się w tryb awaryjny...

rano  jest problem jak się odpali ,to strasznie muli jak się chce ruszyć,,,

pozdrawiam i liczę na pomoc jak to ogarnąć

Napisano

Witam wszystkich;)

posiadam evande od prawie 2 lat z instalacja gazową sekwencyjna.. do tej pory bardzo jestem z auta zadowolony.

Od kilku miesięcy pokazuje mi się błąd P0342 Błąd czujnika wałka rozrządu.. auto gorzej jeździ wiadomo , przełącza się w tryb awaryjny...

rano  jest problem jak się odpali ,to strasznie muli jak się chce ruszyć,,,

pozdrawiam i liczę na pomoc jak to ogarnąć

Witam, miałem to samo i też mam Evke z lpg ale to nic nie ma z tym wspólnego. Po prostu padł Ci czujnik położenia wałka rozrządu. Wszystkie Evki w moim mieście (Ełk) miały już awarię tego czujnika za sobą, ale przy różnych przebiegach, więc jakiego powiązania co do awarii i przebiegu tu nie ma, jedyne co jest pewne, to, że prędzej czy później czujnik ten zaliczy zgona :P I nie radzę popełniać tego błędu co ja czyli kupować zamiennik, bo pochodził mniej niż miesiąc i błąd powrócił, a jak później mi powiedzieli w serwisie i jak rozmawiałem z innymi użytkownikami Evki, raczej silnik ten zamienników z elektroniki nie akceptuje i to raczej było oczywiste, że czujnik mi ten szybko padnie. Jedyne wyjście to kupno oryginalnego. Ja zapłaciłem za czujnik z wymianą w serwisie około 600zł ale mam dwa lata gwarancji, a jak do tej pory jeżdżę rok i około 12000km i jak na razie jest idealnie :) Więc nie radzę kombinować tylko jak najszybciej do serwisu i załatwić to szybko i porządnie, wbrew pozorom wyjdzie znacznie taniej niż zabawy z zamiennikami :P