Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trefne paliwo - co dalej z reklamacja?

Featured Replies

Napisano

potrzebuje porady kogos kto ma juz jakies doswiadczenie w walce o uznanie raklamacji jakosci paliwa.

zatankowalem na stacji duzego koncernu 35l paliwa (z segmentu premium). nastepnego dnia zapalila mi sie kontrolka filtra paliwa.

zajechalem do aso w celu sprawdzenia sprawy. spuszczono paliwo z filtra i okazalo sie ze to co spuszczono zawiera tak na oko 1/3 wody. zarzadzilem spuszczenie paliwa z baku.

kilka dni pozniej (bo w miedzyczasie byl weekend) zlozylem na stacji reklamacje wraz kserokopia dowodu zakupu, faktury z aso oraz pismo z aso opisujace diagnoze awarii i jej przyczyne (woda w paliwie).

dzis otrzymalem pismo z centrali koncernu, w ktorym napisano ze przeprowadzono badanie zbiornikow, ktore wykazalo zerowa zawartosc wody w paliwie. ogolnie jest to pismo splawiajace.

nie mam zamiaru poddac sie po pierwszej negatywnej odpowiedzi, tylko zastanawiam sie jak to dalej pociagnac? pisac odwolanie od tego pisma czy od razu uderzac do jakiegos uokiku czy do jakiejs prasy?

ktos ma jakies doswiadczenie w tym zakresie?

Napisano

Doświadczeń w tym nie mam, ale z tego co czytałem w jakieś gazecie to nie zdziałasz nic !!

Żeby udowodnić że zatankowałeś trefne paliwo na danej stacji nie wystarczy faktura lub rachunek.( mogłeś po zatankowaniu dolać wody do baku ) Aby wygrać musisz przyłapać ich na "gorącym uczynku" np. zatankować w bańkę i poprosić pracownika lub kierownika stacji o zabląbowanie bańki a następnie sprawdzić paliwo na koszt własny lub nasłać jakąś inspekcję w celu sprawdzenia jakości paliwa.

Zresztą moim prywatnym zdaniem jeśli nie złapałeś nikogoś za rękę to nic mu nie zrobisz. niewiem.gif

Napisano

> potrzebuje porady kogos kto ma juz jakies doswiadczenie w walce o

> uznanie raklamacji jakosci paliwa.

> zatankowalem na stacji duzego koncernu 35l paliwa (z segmentu

> premium).

BP cfaniaczek.gifzlosnik.gif?

Napisano

> BP ?

zajedziesz 36 km dalej tak sie reklamuja smile.gif ja tam wole zwykle ON albo PB z JETA tankuje tam od X czasu i nigdy problemu nie mialem

Napisano

> Doświadczeń w tym nie mam, ale z tego co czytałem w jakieś gazecie to

> nie zdziałasz nic !!

Ja wygrałam 270751858-jezyk.gif,ale byłam w o tyle lepszej sytuacji,że poza mną wodę na tej stacji zatankowało też kilka(naście) innych osób i zrobiła się afera na całe Słubice cfaniak.gif Nawet nie miałam paragonu za to trefne paliwo,właściciel stacji sam znalazł nagranie z kamery jak tankowałam tam godzinę wcześniej.

Napisano

Czy tankowałeś może w Katowicach na ul. Obrońców Westerplatte? Bo jeśli tak to ta firma właśnie sprzedaje najbardziej trefne paliwo jakie może być. I już będą mieli sprawę w sądzie...mimo iż nadal funkcjonują oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

tankowalem na shellu na ul.jankego i to v-power angryfire.gif

myslalby kto ze na shellu jest wysoka jakosc wrrr.gif

radze uwazac.

Napisano

> tankowalem na shellu na ul.jankego i to v-power

> myslalby kto ze na shellu jest wysoka jakosc

> radze uwazac.

No ja cały czas tankuję na Shell'u (tylko akurat nie na tamtej stacji).

jak dotychczas nie przytrafiło mi się nic takiego...ale licho nie śpi oslabiony.gif

Napisano

Na zbiorniku robie zależy od 700 (miasto) do ponad 1000 km (trasa) to niech se wsadzą głęboko te 36km.

Krawiec

Napisano
  • Autor

> No ja cały czas tankuję na Shell'u (tylko akurat nie na tamtej

> stacji).

> jak dotychczas nie przytrafiło mi się nic takiego...ale licho nie śpi

a na ktorej stacji?

bo ja zawsze tankowalem na mikolowskiej i wszystko gralo, raz jedyny zajechalem na tego jankego i taka skucha sick.gif

Napisano

> zajedziesz 36 km dalej tak sie reklamuja ja tam wole zwykle ON albo

> PB z JETA tankuje tam od X czasu i nigdy problemu nie mialem

heheh no bo na jecie zarabiaja na podkreconym liczniku dystrybutora smile.gif

kolega ostatnio tam zatankowal 55 l a ma bak 50 smile.gif

Napisano

> a na ktorej stacji?

> bo ja zawsze tankowalem na mikolowskiej i wszystko gralo, raz jedyny

> zajechalem na tego jankego i taka skucha

Zazwyczaj na Roździeńskiego

Napisano

> Zgodnie z ustanowionym porzadkiem prawem i intersem pewnych ludzi w tym kraju nic nie zdzialasz, nawet jak zlapiesz z tym ploboiwaniem beczki to poiwerwsze nie masz do tego prawa po drugie nawet jak udownodnisz stacji ponad wszellka watpliwosc ze to od nich brales zle paliwo, nie udowdnisz to stacji bo oni dostaja od kogos tamci od kogos itd. wiec nie masz sznas rzadnych niestety frown.gif, winny i tak sie nie znajdzie kierownik stacji powie zaraz zaraz a skad pewnosc ze to ja cos zrobilem z paliwem ? he?i na tym sie skonczy bo dochodzenia prowadzic nei bedziesz a wszyscy dostawcy i posrednicy sie tez wypra jak cos, taki kraj w innych jest to roziwazane troszke inaczej .....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.